handdator

Visa fullständig version : Ryggbiff


Starke75an
2017-02-04, 22:13
Hur tillagar ni en ryggbiff bäst?

Henke78
2017-02-04, 22:32
I ugnen. Innertemp 60-62 brukar jag köra på. Blir lite rosa då.

Starke75an
2017-02-05, 09:46
Hur kryddar du?

arogen
2017-02-05, 12:53
Jag brukar grilla i min allroundgrill. Salt, peppar, vitlök och paprikakrydda tycker jag funkar bra.

Bulta
2017-02-05, 14:09
Kan ju göra hur mycket som helst med en ryggbiff, men förmodar att du vill ha nåt smidigt och enkelt och då ger de ofta ett fint resultat att helsteka.

Ta fram köttet i tid så det inte är kallt och skär bort eventuella hinnor. Olja i en panna, hög värme o bryn, mot slutet i med smör ös över köttet, sen in med pannan i ugnen på låg värme, 120-150c. Skulle själv inte gå över 60c innertemperatur. Ryggbiff har generellt väldigt lite insprängt fett och blir bara torrt att gå högre. Tranchera först efter de fått vila minst 20 min, och skär tvärs över muskelfibrerna.

Kryddsättning kan räcka med svartpeppar o salt, men gott att köra med vitlök och lite färska örter och servera t ex med bearnaise eller rödvinsås, alternativt utöver peppar/salt krydda med paprikapulver, lökpulver och cayenne och servera t ex med vitlöksmajo och barbequesås.

Starke75an
2017-02-05, 20:08
Är pepparsås nått ni tycker passar ?

aryaa
2017-02-06, 10:44
Är pepparsås nått ni tycker passar ?

Ja.

Starke75an
2017-02-08, 20:05
Nån som har nått bra recept på en god pepparsås? Gjorde en som blev sådär.

Starke75an
2017-02-10, 09:16
Nån som gör egen pepparsås?

Köttis
2017-02-10, 09:57
Hur gjorde du din? Har inget recept men spontant borde det vara svårt att misslyckas om du har pannan du stekte köttet i (helst inte teflon, vi vill att det ska vara lite gottigt gojs i botten) plus grädde, peppar och salt. Eventuellt lite kalvfond och smör. Kanske "rosta" pepparkornen i samma stekpanna innan du häller i grädde.

Skickat från min SM-A310F via Tapatalk

Starke75an
2017-02-10, 13:52
Lök, peppar och smör. Steka lätt, i med fond och grädde.

Brukar göra bea, men pepparsås låter bättre. Får testa liten till. Kanske lite vin i såsen eller konjak.

Gör nog både bea och pepparsås så får vi se hur de går.

yaski
2017-03-07, 21:11
Nån som gör egen pepparsås?

1 tsk rosépeppar, 1 tsk grönpeppar 1 tsk svartpeppar, 2 st schalottenlökar,1 msk smör,1 msk tomatpuré, 2 msk vetemjöl, 1 tärning kalvbuljong och 2 dl vatten. Eller 2 dl riktig kalvfond (alltså ej koncentrat), 1 tsk socker, 1,5 dl grädde, 1 msk dijonsenap, 2 krm salt.

Krossa första pepparkornen fint, hacka schalottenlöken fint.
Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
Tillsätt tomatpurén och pepparkornen. Fräs någon minut till.
Tillsätt vetemjöl och fräs lite till. Häll på vatten samt tillsätt kalvbuljong. Vispa ut klumpar samt koka upp.
Tillsätt grädde, socker samt dijonsenap. Koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av pepparsåsen med något kryddmått salt.

Starke75an
2017-03-09, 18:07
Ska testa det nästa gång. Bliv faktist rätt bra med lite konjak i oxå.