ATJL
2017-02-02, 18:52
Min senaste skapelse, blev så pass bra att den är värd att sprida.
Till en nomalstor långpanna för bröd:
2dl havregryn, mixas till mjöl/småsmulor
Tillsätt 1dl smakneutralt vassleprotein, 1-2 tsk salt, en nypa timjan, mixa en kort stund så att det blandas
Tillsätt 2 hela ägg, 1dl lättmjölk, mixa/blanda till smet
Smörj långpannan med olivolja, häll i smeten.
Ugnen, 150grader, ca 15 min. Ta ut, pensla med olivolja, häll på lite flingsalt och timjan, ca 5min ytterligare i ugnen. Kontrollera med sticka att den är geonmgräddad.
Ta ut, vänd formen upp och ner så att brödet faller ut. Skär upp brödet i lagom stora bitar, låt svalna.
Funkar riktigt bra med ost och kalkon på bla.
Till en nomalstor långpanna för bröd:
2dl havregryn, mixas till mjöl/småsmulor
Tillsätt 1dl smakneutralt vassleprotein, 1-2 tsk salt, en nypa timjan, mixa en kort stund så att det blandas
Tillsätt 2 hela ägg, 1dl lättmjölk, mixa/blanda till smet
Smörj långpannan med olivolja, häll i smeten.
Ugnen, 150grader, ca 15 min. Ta ut, pensla med olivolja, häll på lite flingsalt och timjan, ca 5min ytterligare i ugnen. Kontrollera med sticka att den är geonmgräddad.
Ta ut, vänd formen upp och ner så att brödet faller ut. Skär upp brödet i lagom stora bitar, låt svalna.
Funkar riktigt bra med ost och kalkon på bla.