handdator

Visa fullständig version : Hållbarhet av sås i kyl


Musique
2017-01-19, 20:16
Har gjort en kesoröra med spenat och vitlök och lagt i en stor bunke i kyl. Spenaten var fryst och stektes med vitlök för att sedan blandas med kall keso och låta svalna i kyl. Hade tänkt konsumera allt inom loppet av 6 dagar och undrar om det håller så länge i kyl utan att bli dåligt? Bör jag vara aktsam med att öppna mejerprodukter och göra stora laddningar såser/röror eller är det fritt fram tror ni?

pepplez
2017-01-20, 09:08
Jag tror 6 dagar funkar men framåt dag 4 hade jag börjat lukta kritiskt på den och smaka lite innan jag häller på massa på tallriken.

wilhelmblomgren
2017-01-21, 20:18
En vecka bör inte vara några större problem så länge såsen är välkyld och inte exponeras för mycket av rumstemperatur eller annan bakteriehärd, så som avsmakning med fingrar eller dylikt. Men som föregående sade: Lukta!