handdator

Visa fullständig version : Hur förbättrar man setupen i sumomark?


Livet
2017-01-04, 15:14
Som jag förstår det vill man i sumomarklyft ha höfterna så nära stången som möjligt och överkroppen så upprätt man kan. Hur kan man göra för att förbättra dessa saker?

Jag brukar tänka på att stå så brett som jag klarar av utan att knäna faller inåt, skjuter ut knäna så att jag kan sjunka ner med höften. Min startposition ser då ut så här (http://i.imgur.com/MmiaQOr.png) och jag hade gärna förbättrat båda aspekter jag nämnde innan.

Jämför jag med Yuri Belkin (http://i.imgur.com/RTxIArg.png) så har han höfterna högre, närmare stången och rakare överkropp.

Nu kanske jag inte kan uppnå exakt hans startposition med tanke på att det antagligen spelar roll vad man har för längd på olika delar av kroppen och kanske höftens anatomi men att jag kan förbättra mig är jag säker på.

Jag vet dock inte riktigt vad man ska göra för att upp nå det. Finns det muskulära svagheter som kan hålla en tillbaka, är det en fråga om rörlighet, båda två elelr någonting annat?
Det enda jag kan komma på själv är att stretcha insidan av låren men där sluta tyvärr min kunskap inom området.

Så: är det någon duktigare människa här som kan ge mig några tips på hur jag kan förbättra min situation?

Ram Dass
2017-01-04, 17:51
Han ser ju ut att riktigt långa armar vilket gör att han också kan vara mer upprätt.

Skickat från min F5321 via Tapatalk

Livet
2017-01-04, 20:39
Han ser ju ut att riktigt långa armar vilket gör att han också kan vara mer upprätt.

Skickat från min F5321 via Tapatalk

Ja det stämmer nog. Här ser man skillnaden i var stången är i det utlåsta läget:Yuri (http://i.imgur.com/dEu4N5h.jpg) Jag (http://i.imgur.com/ecEQzwU.png).

Det ser också ut som att hans fötter är mer utåtroterade (eller säger man att höfterna är utåtroterade kanske?) vilket borde kunna möjliggöra att höfterna kan hamna närmare stången antar jag.

Ram Dass
2017-01-04, 20:50
Ja, han ser ut att ha kortare ben än dig också. :)

Skickat från min F5321 via Tapatalk