handdator

Visa fullständig version : Gymövningar för defekta kroppshalvor, pressar olika, ojämnhet


Taryuu93
2016-12-27, 10:42
Tjabba Gym Buddys

Det är så att jag och min flickvän har börjat gymma med vikter.
Men tyvärr är de så att vi båda har skeva kroppshalvor så när vi gör övningar som marklyft squats o så känner vi att att man pressar upp olika i kroppshalvorna o vi undrar vad ska vi tänka på när vi gör övningar? Bör vi inte göra dessa övningar när det blir ett ojämnt tryck för de kanske leder till skador elr mer ont?

Det blir atr när man går upp o ner på övningar så står man ojämnt att man inte får ett jämnt tryck ner, att man pressar mer med höger sida än vänster, kmr längre ner på höger sida osv

blåvitt
2016-12-27, 11:23
Kul att ni börjat träna med vikter tsm! Det är ganska vanligt att "lyfta snett" när man börjar träna med fria vikter för att teknik, balans och stabiliserande muskler behöver lite utveckling. Jobba på i en månad eller två med ganska låga vikter som ni långsamt trappar upp och fokusera på att lyfttekniken blir rätt och att ni inte lutar med stången så kommer det av sig självt :)

paropirat
2016-12-27, 11:45
Split squats (http://jonas.cafe.se/darfor-maste-du-gora-split-squats/) är grymma!

HenrikJ
2016-12-27, 13:44
Tycker inte att ni ska köra med olika vikter för olika kroppshalvor. Risk att ni ökar obalansen ännu mer. Kör på låga vikter för att undvika skador istället tills styrkan/tekniken gör att ni belastar jämnt.

Sarco
2016-12-27, 22:55
Kör övningarna men på låga vikter och hjälp varandra att se när det börjar bli snett. Man ser det ofta innan man känner det, om man inte är van.

Är ni osäkra på teknik så fråga någon som vet (t.ex. på en SL-klubb) eller posta en film här.

oscarovegren
2016-12-28, 00:01
Kör övningar med paus för att ta bort stressmomentet. Pausa i botten på bänkpressen, knäböj, militärpress, hantelpressar, pullups m.m.