handdator

Visa fullständig version : Förvaring av jordnötssmör


arogen
2016-12-26, 21:12
Tjabba!

Jag äter jordnötssmör dagligen och brukar förvara mina burkar i kylskåpet. Problemet är ju att de blir ännu hårdare än tidigare då. Finns det någon fördel med att förvara det i kylskåp eller kan det lika gärna stå i rumstemperatur?

Rahf
2016-12-26, 21:16
Om du går igenom burkarna fort kan den du för tillfället använder lika gärna stå i rumstemperatur.

DerImperator
2016-12-26, 22:30
Förvarar alltid min torrt i rumstemperatur (precis som det står på förpackningen), men det kan behövas lite omrörning när man ska äta då oljorna separeras.

Max
2016-12-27, 10:14
Jag äter en hel del olika nötsmör och förvarar dem alltid i skafferiet. Vanligtvis går de åt inom någon/några månader, och smaken är förblir oförändrad. Om det finns någon risk att det skall bli dåligt vet jag inte med säkerhet och din fråga är intressant.
På burkarna brukar det stå att de skall förvaras i kylskåp efter öppnandet, men jag misstänker att det är en friskrivning...

Tomas Tryffel
2016-12-27, 12:03
Frågan är endast om man bör lyssna på "National Peanut Board" :)

http://stilltasty.com/questions/index/154/page:2

arogen
2016-12-27, 21:24
Kommer att försvara det i rumstemperatur från och med nu! :)

Cykelcykel
2016-12-28, 05:56
Fast den är ju godast kall direkt ur kylen

Beemel
2016-12-28, 08:46
Fast den är ju godast kall direkt ur kylen

+1
Jag förvarar i kylen men det är endast för att kag tycker bättre om js kallt

Wzup2u
2017-01-15, 22:40
Jag gör ju stora kilosatser jag öser ner i en 5liters hink som ja ställer i kylskåp.

Har sedan glasburkar jag fyller upp som ja gräver ur hinken och förvarar i rumstemp då de går åt fort som tusan ändå...

Dock ett smart sätt och blir mkt billigare i längden...

Don H
2017-01-16, 07:49
Detta.
Hemmagjord Nutella ar inte fel heller:-)