handdator

Visa fullständig version : Bilder på mig...


Whey
2004-04-24, 16:41
Här kommer några bilder på mig, har nu lagt på mig ganska mkt fett... Postar kanske några "före" bilder om ett tag...

Whey
2004-04-24, 16:41
-

GhostFace
2004-04-24, 16:43
Ganska mycket fett?

Hur mycket var det då förut?

Ervin
2004-04-24, 16:44
Jag ser inge fett... :eating: så får du lite hull :D :hbang:

Allan
2004-04-24, 16:50
Vet inte vilka referensramar du har men hos mig klassas det där som ytterst deffat. Det behövs mer mat på den ramen men då kan det nog bli nåt...bra linjer.

allan

fintelligens
2004-04-24, 16:58
Tycker inte heller att det finns nått fett. Snygga ben:love:

Tricklev
2004-04-24, 17:12
Det dör var nog det mest deffade någonsin...


men bra former iaf, allt somfattas nu är MASSA mat mera muskler.

Fartman
2004-04-24, 17:16
ÄT.

kabaz
2004-04-24, 17:28
:eating: :eating: :eating::bpump: :bpump:

Whey
2004-04-24, 17:55
-

Whey
2004-04-24, 17:56
Originally posted by GhostFace
Ganska mycket fett?

Hur mycket var det då förut?

Skall se om jag hittar några bilder från tidigare, här kommer en till från idag:

Maskin
2004-04-24, 18:02
Doktorn ordinerar 4000 kalorier per dag + tung träning :eating: :eating: :thumbup:

Nate
2004-04-24, 18:26
Lagt på sig fett?! Vardå? :confused:

Du behöver seriöst äta... :MrT:

GhostFace
2004-04-24, 18:30
Har du en träningsjournal eller nå´t liknande med detaljer kring hur din kost sett ut? Hur länge du hållt på med styrketräning och deff?

Björn S
2004-04-24, 18:31
KÄKA! :eating:
Du måste verkligen käka asså, det lite tunnt ut! Du skulle må bra av lite fett!

HenrY
2004-04-24, 18:39
Herregud:MrT:
Ät MYCKET och fortsätt träna, så kan det säkert bli bra, tänk dej att vara så deffad som du e nu, men dubbelt (kanske mer:confused:) så stor! :smokin:

Berge
2004-04-24, 18:59
Du är undernärd :thumbup: minst 700 gram kolisar varje dag i 2 år

PetterT
2004-04-24, 19:04
Vill du försvinna pojk? Ordet deff ska inte finnas i dina tankebanor innan du lagt på dig 40-50 kg på den där kroppen. Nu finns det bara en sak som gäller. Tunga basövningar (benböj, marklyft, bänkpress) och mat, mat, mat, vila. Och snacka inte om fett.. sånt gör mig förbannad när man ser ut sådär. Och nej, jag vill inte va elak jag säger bara det nån skulle sagt första dagen du klev in på gymmet. Finns mycket bra tips om vad som är bra att äta då man ska bygga muskler här på forumet, mitt tips är att du tar del av det.

mr ruhl
2004-04-24, 19:20
nu får jag verkligen hålla tummarna på att jag har rätt för annars verkar det som att jag är hjärtlös:D men jag tror att du fotoshopat bilderna, inget illa menat ifall dom är äkta men det var i magraste laget, ser ut som skin och ben bara..är dom äkta så är det bara att göra som dom andra skriver: ÄT ordentligt :eating: skit i om du mot förmodan skulle bli fet, det är bara att ösa på med massor av fett och kollisar och en jävla massa protte..inget svammlande i nån dragmaskin utan tunga basövningar..mvh

Toker
2004-04-24, 19:32
kan bara hålla med dom andra de är bara att vräka i sig mängder med mat som gäller för dig.

ser du ut så där nu och har en tanke på att deffa då försvinner du. tänkte nästan skriva herregud pojk har du anorexia men de var lite väl hårt.

men som sagt basövningar och massa mat så kan de där nog bli kanon lycka till.

Hnke
2004-04-24, 20:11
fett.. jag ser då inget fett :MrT:

bara att kränga tills du nästan spyr... varje måltid.. och träna som ett djur.. eller nästan iaf.

randig
2004-04-24, 22:10
hahahaha den här tråden måste ju vara ett skämt hahaha ett läskigt skämt fan.

om det nu mot all förmodan inte e det så måste du ju typ ha bulemi eller va det nu heter om du nu verkligen tycker att du e fett

kelk
2004-04-24, 22:19
hahahaha den här tråden måste ju vara ett skämt hahaha ett läskigt skämt fan.

om det nu mot all förmodan inte e det så måste du ju typ ha bulemi eller va det nu heter om du nu verkligen tycker att du e fett

Snälla ta det lite lugnt, killen sa att han hade lagt på sig fett inte att han var fet.

och till Whey: ät på och kör ditt race och ät så är det du som skrattar åt dom andra sen :insane:

cali
2004-04-24, 22:39
Äh!
Ni överdriver.
Killen är nybörjare på styrketräning, så såg jag också ut när jag började. Det enda som skiljer honom från en annan otränad kille är att han har mycket lägre fetthalt på kroppen. Tag en normal kille som inte tränar, plocka bort allt fett och vips så har du Wheys kropp!
Men som alla säger så kan du gotta dej i mat i flera åt innan du kommer bli fet.
Mycket god mat, basövningar är det som gäller för dej!
Maten blir oerhört viktig när man har så lite kropssfett som du har, det blir liksom ingen reserv.

Man kan se tydlig skillnad på din överkropp och dina ben. Dina ben har du aktiverat och de är något mer muskulösa än din överkropp. Så du har förutsättningar att bli större iallafall av bena att döma..

Dipshit
2004-04-25, 00:40
OK, aningen smalt... men tycker axel/arm-partiet ändå ser grymt ut...ser ut som en anatomikarta...:thumbup:

aliquis
2004-04-25, 02:06
Ganska mycket fett? Nog för att du har rätt mycket definition på det lilla du har men om du skall hålla på sådär så kommer det aldrig hända ett skit och du får gå runt och se ut som ett vandrade skelett hela tiden.
Om du ser fet ut (precis som jag personligen tycker att jag själv gör) när du har ätit upp dig lite så beror det INTE på att du är fet, det beror på att du inte har någon muskelmassa så kroppen kan inte vara något annat än slät.
Diskuterade vi inte det där i en annan tråd? Drick mjölk, mjölk är nyttigt, med eller utan insulinpåslag. Käka saker med fett, fett är precis lika nödvändigt som kolhydrater och protein. Det enda är att du skall tänka på att få i dig BRA protein, kolhydrater och fett.
Du ser ju förfasiken tunnare ut än vad jag gjorde på 54kg och det var det ovärdaste jag har gjort :(
Benen är ju såpass definierade att man ser musklerna, men titta själv på din helkroppsbild framifrån med spända biceps, armarna ser ju jämntjocka ut hela vägen.
Ta en rejäl funderare på det där, visst att du personligen kanske tycker det är snyggt för att du ser musklerna och det känns som att det är bra, men för alla andra människor finns det helt enkelt inga muskler där, och det enda de ser är en grymt "späd" person. I åldersgruppen 20-40 år skall man hellre inte ligga under 8% kroppsfett och där är inte på långa vägar i närheten av det. Gör som jag sade tidigare och peta i dig en 3000kcal om dagen, och det gör inget om det råkar bli mer någon dag, visst kommer du bli fetare, men DET GÖR INGENTING, ingen kommer tycka att du är en dålig människa för det och det kommer bli så mycket roligare att träna om du verkligen själv märker av styrkeökningar och kan se utvecklingen.
Jag antar att du har samma problem som jag hade/har och tycker att magen ser slät ut och att man därför inte är vältränad, men vi får nog helt enkelt acceptera att det beror på att VI HELT ENKELT INTE HAR NÅGRA MUSKLER, då ser man slät ut. Enda vettiga lösningen på det problemet är att skaffa sig muskler, och muskler skaffar man sig INTE genom hård träning under svält. Skit i magen, skit i idealet om tvättbrädan, en tvättbräda på någon i svälttillstånd är inget att ha. Själv var jag så nöjd så nöjd med att ha ätit och tyckte träningen var jättekul, tills jag fick för mig att jag var tjock och gick ner flera kg, och tyckte att "det var lagom" men tankarna gällande maten fanns fortfarande där, och viktnedgången fortsatte... tillslut saktade det ner på 62kg men smög sig långsamt ner till 58. När jag sedan inte tränade på en månad kunde jag ju naturligtvis inte äta så mycket för jag satt ju bara still, och vikten slutade på 54kg.
Men skall jag berätta en hemlighet? Det lilla putet på magen försvann inte för det, definitionen ökade inte ens (jag hade redan så lågt kroppsfett och det som minskade var muskler, inte fett). Det enda resultatet av alltsammans var att jag tappade flera kg muskler, muskler som kommer ta mycket längre tid att bygga upp, även MED fett.

"ser du ut så där nu och har en tanke på att deffa då försvinner du. tänkte nästan skriva herregud pojk har du anorexia men de var lite väl hårt."
Nej, det är inte hårt, det är ett faktum, om man känner sig tjock och funderar en massa på kost i det där tillståndet ÄR det anorexia man har.

"Killen är nybörjare på styrketräning, så såg jag också ut när jag började. Det enda som skiljer honom från en annan otränad kille är att han har mycket lägre fetthalt på kroppen. Tag en normal kille som inte tränar, plocka bort allt fett och vips så har du Wheys kropp!"
Ja, det må vara sant, men skillnaden ligger i ens egen kroppsuppfattning, om han tycker att han har lagt på sig fett med den kroppen så är något väldigt fel. Det har inget med mängden muskelmassa att göra eller inte, det har med psyket och hälsan att göra.

Men som sagt, skaffa dig andra rutiner, se till att äta ordentligt, mät dig själv med måttband om det känns bättre, visst kanske du ökar några centimetrar på midjan, men det är det värt när du ser att du ökar på andra ställen också, det lilla som lägger sig på midjan är inga problem att få bort senare.

Och du får gärna skicka mig ett message, även om jag kanske verkar genomond med det här inlägget. Men du kommer förstå att det inte "är rätt" när du har lyckats lämna de tankebanor du har just nu.

Whey
2004-04-25, 02:14
Originally posted by randig
hahahaha den här tråden måste ju vara ett skämt hahaha ett läskigt skämt fan.

om det nu mot all förmodan inte e det så måste du ju typ ha bulemi eller va det nu heter om du nu verkligen tycker att du e fett

Jag skrev inte att jag är fet, utan att jag lagt på mig fett.

Whey
2004-04-25, 02:23
Originally posted by cali
Äh!
Ni överdriver.
Killen är nybörjare på styrketräning, så såg jag också ut när jag började. Det enda som skiljer honom från en annan otränad kille är att han har mycket lägre fetthalt på kroppen. Tag en normal kille som inte tränar, plocka bort allt fett och vips så har du Wheys kropp!
Men som alla säger så kan du gotta dej i mat i flera åt innan du kommer bli fet.
Mycket god mat, basövningar är det som gäller för dej!
Maten blir oerhört viktig när man har så lite kropssfett som du har, det blir liksom ingen reserv.

Man kan se tydlig skillnad på din överkropp och dina ben. Dina ben har du aktiverat och de är något mer muskulösa än din överkropp. Så du har förutsättningar att bli större iallafall av bena att döma..

Jepp, nybörjare är jag... Men jag har faktiskt under hösten ätit alldeles för lite. Vissa perioder så låg jag på mindre än 1000kcal/dag. Nu är det inte något problem längre, det ända problem jag har nu är att jag inte "kan" äta mycket fett utan att tänka på hemska saker... Hoppas emellertid på att jag skall lyckas arbeta bort det under denna veckan.

Whey
2004-04-25, 02:25
Originally posted by Toker
kan bara hålla med dom andra de är bara att vräka i sig mängder med mat som gäller för dig.

ser du ut så där nu och har en tanke på att deffa då försvinner du. tänkte nästan skriva herregud pojk har du anorexia men de var lite väl hårt.

men som sagt basövningar och massa mat så kan de där nog bli kanon lycka till.

Jo, jag hade väl nästan anorexia i höstas. Så det var kanske inte så hårt...

Basövningar och mat är påbörjat... Kanske borde äta ännu mer dock.

Whey
2004-04-25, 02:26
Originally posted by mr ruhl
nu får jag verkligen hålla tummarna på att jag har rätt för annars verkar det som att jag är hjärtlös:D men jag tror att du fotoshopat bilderna, inget illa menat ifall dom är äkta men det var i magraste laget, ser ut som skin och ben bara..är dom äkta så är det bara att göra som dom andra skriver: ÄT ordentligt :eating: skit i om du mot förmodan skulle bli fet, det är bara att ösa på med massor av fett och kollisar och en jävla massa protte..inget svammlande i nån dragmaskin utan tunga basövningar..mvh

Jag önskar också att det vore så väl, men jag besitter dessvärre inte sådana kunskaper att jag kan modifiera bilder på det sättet... :(

Whey
2004-04-25, 02:30
Originally posted by GhostFace
Har du en träningsjournal eller nå´t liknande med detaljer kring hur din kost sett ut? Hur länge du hållt på med styrketräning och deff?

Deff? Jag har aldrig deffat medvetet, men höstens ätande kan iof klassas som deff, bortsett från att jag knappt tränade något.

Jag skriver ner allt jag äter och har gjort så ett tag nu, kan posta det på lämpligt ställe.

Styrketräning började jag med v8, halvseriöst v10 och seriöst v16.

Whey
2004-04-25, 02:34
Originally posted by boFFen
Jösses.
Ålder, längd och vikt?

Min brorsa är nästan lika smal som dig och han är 178lång och väger 55kg och jag tycker att han är för tunn ;)

Nu får du kränga som ett djur och träna som ett också så blir det kanon!

17 år
185 cm
60 kg

(och jag tycket att jag är för tunn)

Kan posta lite mått från förra söndagen också...

Nackmått: 33 cm
Bröstmått: 87 cm
Midjemått: 72 cm
Stussmått: 89 cm
Överarmsmått: 26 cm
Underarmsmått: 25 cm
Handledsmått: 15.5 cm
Lårmått: 47 cm
Vadmått: 31.5 cm

Whey
2004-04-25, 02:43
Originally posted by aliquis
Ganska mycket fett? Nog för att du har rätt mycket definition på det lilla du har men om du skall hålla på sådär så kommer det aldrig hända ett skit och du får gå runt och se ut som ett vandrade skelett hela tiden.
Om du ser fet ut (precis som jag personligen tycker att jag själv gör) när du har ätit upp dig lite så beror det INTE på att du är fet, det beror på att du inte har någon muskelmassa så kroppen kan inte vara något annat än slät.
Diskuterade vi inte det där i en annan tråd? Drick mjölk, mjölk är nyttigt, med eller utan insulinpåslag. Käka saker med fett, fett är precis lika nödvändigt som kolhydrater och protein. Det enda är att du skall tänka på att få i dig BRA protein, kolhydrater och fett.
Du ser ju förfasiken tunnare ut än vad jag gjorde på 54kg och det var det ovärdaste jag har gjort :(
Benen är ju såpass definierade att man ser musklerna, men titta själv på din helkroppsbild framifrån med spända biceps, armarna ser ju jämntjocka ut hela vägen.
Ta en rejäl funderare på det där, visst att du personligen kanske tycker det är snyggt för att du ser musklerna och det känns som att det är bra, men för alla andra människor finns det helt enkelt inga muskler där, och det enda de ser är en grymt "späd" person. I åldersgruppen 20-40 år skall man hellre inte ligga under 8% kroppsfett och där är inte på långa vägar i närheten av det. Gör som jag sade tidigare och peta i dig en 3000kcal om dagen, och det gör inget om det råkar bli mer någon dag, visst kommer du bli fetare, men DET GÖR INGENTING, ingen kommer tycka att du är en dålig människa för det och det kommer bli så mycket roligare att träna om du verkligen själv märker av styrkeökningar och kan se utvecklingen.
Jag antar att du har samma problem som jag hade/har och tycker att magen ser slät ut och att man därför inte är vältränad, men vi får nog helt enkelt acceptera att det beror på att VI HELT ENKELT INTE HAR NÅGRA MUSKLER, då ser man slät ut. Enda vettiga lösningen på det problemet är att skaffa sig muskler, och muskler skaffar man sig INTE genom hård träning under svält. Skit i magen, skit i idealet om tvättbrädan, en tvättbräda på någon i svälttillstånd är inget att ha. Själv var jag så nöjd så nöjd med att ha ätit och tyckte träningen var jättekul, tills jag fick för mig att jag var tjock och gick ner flera kg, och tyckte att "det var lagom" men tankarna gällande maten fanns fortfarande där, och viktnedgången fortsatte... tillslut saktade det ner på 62kg men smög sig långsamt ner till 58. När jag sedan inte tränade på en månad kunde jag ju naturligtvis inte äta så mycket för jag satt ju bara still, och vikten slutade på 54kg.
Men skall jag berätta en hemlighet? Det lilla putet på magen försvann inte för det, definitionen ökade inte ens (jag hade redan så lågt kroppsfett och det som minskade var muskler, inte fett). Det enda resultatet av alltsammans var att jag tappade flera kg muskler, muskler som kommer ta mycket längre tid att bygga upp, även MED fett.

"ser du ut så där nu och har en tanke på att deffa då försvinner du. tänkte nästan skriva herregud pojk har du anorexia men de var lite väl hårt."
Nej, det är inte hårt, det är ett faktum, om man känner sig tjock och funderar en massa på kost i det där tillståndet ÄR det anorexia man har.

"Killen är nybörjare på styrketräning, så såg jag också ut när jag började. Det enda som skiljer honom från en annan otränad kille är att han har mycket lägre fetthalt på kroppen. Tag en normal kille som inte tränar, plocka bort allt fett och vips så har du Wheys kropp!"
Ja, det må vara sant, men skillnaden ligger i ens egen kroppsuppfattning, om han tycker att han har lagt på sig fett med den kroppen så är något väldigt fel. Det har inget med mängden muskelmassa att göra eller inte, det har med psyket och hälsan att göra.

Men som sagt, skaffa dig andra rutiner, se till att äta ordentligt, mät dig själv med måttband om det känns bättre, visst kanske du ökar några centimetrar på midjan, men det är det värt när du ser att du ökar på andra ställen också, det lilla som lägger sig på midjan är inga problem att få bort senare.

Och du får gärna skicka mig ett message, även om jag kanske verkar genomond med det här inlägget. Men du kommer förstå att det inte "är rätt" när du har lyckats lämna de tankebanor du har just nu.

Mycket bra skrivet, tack!

Några kommentarer bara. Jag tycker inte att jag är fet, men jag är rädd för att bli det och jag HAR lagt på mig fett.

Ja det är fel på min kroppsuppfattning, hur skall jag normalisera den?

Angående magen så är bardumslamporna underbara... Magen ser inte alls slät ut där :D

(midjemåttet kan ju öka p.g.a. ökad muskelmassa också, eller?)

aliquis
2004-04-25, 03:06
Originally posted by Whey

Mycket bra skrivet, tack!
Några kommentarer bara. Jag tycker inte att jag är fet, men jag är rädd för att bli det och jag HAR lagt på mig fett.
Ja det är fel på min kroppsuppfattning, hur skall jag normalisera den?
Angående magen så är bardumslamporna underbara... Magen ser inte alls slät ut där :D
(midjemåttet kan ju öka p.g.a. ökad muskelmassa också, eller?)
Alltså, för att du skall vara fet krävs det ju minst 20kg eller så, så fet kommer du inte bli bara för att du äter, däremot kanske du inte kommer se lika väldefinerad ut. Men VAD är det som är så viktigt med det egentligen? Du mår ju inte bättre av att ha så lite kroppsfett, träningen går antagligen rätt dåligt, du orkar inte göra saker du hade velat göra under dagarna, blir du sjuk kommer din kropp vara helt utmattad och du kanske tappar en massa muskelmassa för att du inte har några reserver, och har du en rejäl otur orkar den inte med det överhuvudtaget. Jag lade säkert på mig fett från 54 till 58kg också, men det är inget fett som räknas, när man är så klent byggd som både du och jag är så är det bara så att 1-2kg fett syns väldigt mycket eftersom vi har så väldigt lite muskler och då täcker fettet på rätt bra. För de andra med en vikt på 80kg eller så gör inte 2kg fett lika stor skillnad på kroppsformen.
Min lösning på det hela var att jag skulle prova på en abcde-diet, för jag ville ju inte bara "bulka". Så sagt och gjort, jag började överäta en massa, dagarna gick och det blev dags för deffperioden, det var bara ett problem, jag hade kanske gått upp 1-1.5kg, så fanns det verkligen någon mening med att göra en ännu längre deffperiod? Vad skulle jag deffa bort? Så jag sket i alltsammans och fortsatte äta istället...
Om du börjar äta mer och du märker att det "går för fort" är det ju bara att äta lite mindre, men helst skall du nog försöka skita i att det kanske kommer ett och annat oönskat kilo och käka på och bygga, du kommer ändå behöva lägga på dig en 10kg fett innan du ens är normalfet, och 10kg fett ökar du inte på 2 veckor om vi säger så.. Och när du väl har byggt lite finns ju alltid möjligheten att förbränna bort lite fett. Om det känns bättre kan du ju även Köra lite konditionspass förutsatt att du ser till att kompensera energiåtgången genom att äta ännu mer direkt efteråt.
Vad gäller magen så är väl problemet att kamerans blixt lyser upp kroppen så skuggorna försvinner och allting ser slätare ut än vad man hade velat, hur som helst är lösningen att SKITA i magen, allt annat ser ju ut som pinnar på mig själv, visst att magen putar ut, men det gjorde den som sagt hur mycket jag än gick ner, det enda som hände var att armar och ben fick ännu mer pinnlik form, och vem vill ha pinnar?
Från början var tanken att jag skulle käka till april och deffa lite då för jag inte ville vara tjock i sommar, men det har jag också skitit i för jag har ju inte byggt något så det finns ingen anledning. Det vore ju bra om du kunde göra detsamma och inte känna att du måste ha en tvättbräda på magen till sommaren, tänk om den ändå blir regning och du aldrig får bada ute ;/
Ät o var glad, njut över att få öka på vikterna och träna utan att det känns meningslöst, se hur du får en form på kroppen och slipa till det hela senare istället.

Och visst, midjemåttet kan säkert öka något pga ökat muskelmassa, speciellt om du kör böj, marklyft och sidebends antar jag, men det är nog bara att acceptera att de flesta centimetrarna är oönskade. Däremot de centimetrar man ökar snabbt i början är nog inte bara fett, en stor del är nog att du genom att äta mer har mer mat i magen och tarmsystemet och denna mat tar ju också upp en del plats, mao om du åt lite ett par dagar så skulle du nog tappa ett par centimetrar.

Jag mätte mig själv på smalaste stället i slutet på november, då var det 68, efter att ha ätit ett tag ökade det på till en 75-76, sedan dess har jag ju inte ätit så extremt för att abcde-dieten inte var något för mig eftersom jag inte klarar av att äta tillräckligt, och nu ligger väl midjan på 74-75 fast jag har ökat mer i vikt.. Man skall nog inte gå till överdrift åt något håll men från extrem svält till normalt finns det ju en bit att gå, och från normalt till energiöverskott så man kan börja bygga är det en bit till, och vill du bygga ännu mer får du helt enkelt äta mer.

Hur som helst är det bara hälsosamt om du ökar fettmängden, vi behöver en del fett, det enda problemet kommer vara den där idealbilden över hur en killes mage skall se ut, men strunta i den ett tag :), du hinner dit med.

Förövrigt vet jag inte vad din ålder är, är du runt 18 kanske du är lite mer känslig för vad andra tycker, sådant minskar ju en aning med stigande ålder .

Whey
2004-04-25, 08:32
Alltså, för att du skall vara fet krävs det ju minst 20kg eller så, så fet kommer du inte bli bara för att du äter, däremot kanske du inte kommer se lika väldefinerad ut. Men VAD är det som är så viktigt med det egentligen? Du mår ju inte bättre av att ha så lite kroppsfett, träningen går antagligen rätt dåligt, du orkar inte göra saker du hade velat göra under dagarna, blir du sjuk kommer din kropp vara helt utmattad och du kanske tappar en massa muskelmassa för att du inte har några reserver, och har du en rejäl otur orkar den inte med det överhuvudtaget. Jag lade säkert på mig fett från 54 till 58kg också, men det är inget fett som räknas, när man är så klent byggd som både du och jag är så är det bara så att 1-2kg fett syns väldigt mycket eftersom vi har så väldigt lite muskler och då täcker fettet på rätt bra. För de andra med en vikt på 80kg eller så gör inte 2kg fett lika stor skillnad på kroppsformen.

Låter mycket sannolikt...

Min lösning på det hela var att jag skulle prova på en abcde-diet, för jag ville ju inte bara "bulka". Så sagt och gjort, jag började överäta en massa, dagarna gick och det blev dags för deffperioden, det var bara ett problem, jag hade kanske gått upp 1-1.5kg, så fanns det verkligen någon mening med att göra en ännu längre deffperiod? Vad skulle jag deffa bort? Så jag sket i alltsammans och fortsatte äta istället...
Om du börjar äta mer och du märker att det "går för fort" är det ju bara att äta lite mindre, men helst skall du nog försöka skita i att det kanske kommer ett och annat oönskat kilo och käka på och bygga, du kommer ändå behöva lägga på dig en 10kg fett innan du ens är normalfet, och 10kg fett ökar du inte på 2 veckor om vi säger så.. Och när du väl har byggt lite finns ju alltid möjligheten att förbränna bort lite fett. Om det känns bättre kan du ju även Köra lite konditionspass förutsatt att du ser till att kompensera energiåtgången genom att äta ännu mer direkt efteråt.

Konditionspass kommer jag nog att köra för att hålla uppe konditionen. Nu skall det ätas!

Vad gäller magen så är väl problemet att kamerans blixt lyser upp kroppen så skuggorna försvinner och allting ser slätare ut än vad man hade velat, hur som helst är lösningen att SKITA i magen, allt annat ser ju ut som pinnar på mig själv, visst att magen putar ut, men det gjorde den som sagt hur mycket jag än gick ner, det enda som hände var att armar och ben fick ännu mer pinnlik form, och vem vill ha pinnar?

Jag vet, det var därför jag skrev att badrumslamporna var trevliga. Emellertid så var rummet jag tog fotografierna endast upplyst av dagsljuset och jag stod riktad mot fönstret. Så i detta fallet berodde det nog mer på det...

Från början var tanken att jag skulle käka till april och deffa lite då för jag inte ville vara tjock i sommar, men det har jag också skitit i för jag har ju inte byggt något så det finns ingen anledning. Det vore ju bra om du kunde göra detsamma och inte känna att du måste ha en tvättbräda på magen till sommaren, tänk om den ändå blir regning och du aldrig får bada ute ;/
Ät o var glad, njut över att få öka på vikterna och träna utan att det känns meningslöst, se hur du får en form på kroppen och slipa till det hela senare istället.

Ok, ingen tvättbräda denna sommaren... Kanske nästa?

Och visst, midjemåttet kan säkert öka något pga ökat muskelmassa, speciellt om du kör böj, marklyft och sidebends antar jag, men det är nog bara att acceptera att de flesta centimetrarna är oönskade. Däremot de centimetrar man ökar snabbt i början är nog inte bara fett, en stor del är nog att du genom att äta mer har mer mat i magen och tarmsystemet och denna mat tar ju också upp en del plats, mao om du åt lite ett par dagar så skulle du nog tappa ett par centimetrar.

Dessvärre så kan jag bara köra böj i smithmaskin på mitt skitgym... Det är klart att de flesta centimetrarna kommer att vara oönskade. Men om man tänker tvärt om så blir man kanske mer motiverad!

Hur som helst är det bara hälsosamt om du ökar fettmängden, vi behöver en del fett, det enda problemet kommer vara den där idealbilden över hur en killes mage skall se ut, men strunta i den ett tag :), du hinner dit med.

Jag vet att det är hälsosamt... Problemet är dock inte någon idealbild på en mage, utan på hela kroppen.

Förövrigt vet jag inte vad din ålder är, är du runt 18 kanske du är lite mer känslig för vad andra tycker, sådant minskar ju en aning med stigande ålder .

Jag är snart 17 år gammal, tror att jag skrivit det flera gånger. Vad menar du med mer känslig för vad andra tycker? Mer lättpåverkad, eller mer utseendefixerad?

Pdaddy
2004-04-25, 08:42
Jaja, Bara köra på å ÄTA SOM ETT MONSTER..
Du behöver inte tänka på va du ska stoppa i dig, bara kanske protte intag, men annars e de bara vräka i dig vafasiken som helst.. Kanske ska köra en vecko diet på MC Donalds, Burgerking, Max å Sebylla !!!

Å den där tråden ang bars, faan skit i om de e kollisar i barsen :D du behöver dem + allt fett du kan få tag på.

Du har ju den kroppstypen och säkert ämnesomsättningen som gör att du kan smälla i dig fem pizzor om dagen utan prob å sen inte ha problem att göra av me fettet.
Så me andra ord behöver du inte va rädd för att bli fet, de e nästan bara possetift i ditt fall. Du behöver det där fettet för att kunna bygga upp muskler ordentligt :angel: .
Sen om du lyckas bli lite mulligare å få på dig massa så kommer du ha nada probs me att deffa bort fettet..

Iskillnad från mig som alltid vart lite halv mullig, inbte fet men bra me BF runt hela mig. De är så betydligt lättare att lägga på sig muskler då..

MArcus

Lycka till

Whey
2004-04-25, 08:58
Originally posted by Pdaddy
Jaja, Bara köra på å ÄTA SOM ETT MONSTER..
Du behöver inte tänka på va du ska stoppa i dig, bara kanske protte intag, men annars e de bara vräka i dig vafasiken som helst.. Kanske ska köra en vecko diet på MC Donalds, Burgerking, Max å Sebylla !!!

Å den där tråden ang bars, faan skit i om de e kollisar i barsen :D du behöver dem + allt fett du kan få tag på.

Du har ju den kroppstypen och säkert ämnesomsättningen som gör att du kan smälla i dig fem pizzor om dagen utan prob å sen inte ha problem att göra av me fettet.
Så me andra ord behöver du inte va rädd för att bli fet, de e nästan bara possetift i ditt fall. Du behöver det där fettet för att kunna bygga upp muskler ordentligt :angel: .
Sen om du lyckas bli lite mulligare å få på dig massa så kommer du ha nada probs me att deffa bort fettet..

Iskillnad från mig som alltid vart lite halv mullig, inbte fet men bra me BF runt hela mig. De är så betydligt lättare att lägga på sig muskler då..

MArcus

Lycka till

Jo, ectomorfer är ju de som skall ha det svårast att lägga på sig både fett och muskler... Kan man genom exempelvis träning "övergå" till en annan kroppstyp?

Munter
2004-04-25, 09:19
Kör inte in dig så hårt på det där med kroppstyper. Äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt, därmed basta. De folk jag känner med ditt problem säger att dom äter som hästar men i själva verket gör de inte det om man iaktar dem en hel dag... så sätt ribban på +1000 kcal och gör det till någon sorts miniminivå, var inte rädd för kolhydrater och fett. Doktor Munter rekommenderar en bar med 30% fett och 70% kolhydrater, d.v.s Snickers eller dyl, på tal om din andra tråd om bars.

fidde

Sparrisen
2004-04-25, 09:38
Ärligt talat; skärpning!

Ska jag vara helt ärlig (vilket jag är för din skull), så måste jag erkänna att jag snarare tänker på undernäring än byggning när jag ser bilderna.

Se till att äta så mycket du kan. Strunta i att äta den "perfekta kosten". Du behöver all energi du kan stoppa i dig. Jag tror att byggning är det sista din kropp tänker på när du ligger på så pass lågt energiintag...

(edit: har inte läst alla inlägg, men såg att du ett tag låg på 1000 kcal)

Sparrisen
2004-04-25, 09:40
Originally posted by Whey


Jo, ectomorfer är ju de som skall ha det svårast att lägga på sig både fett och muskler... Kan man genom exempelvis träning "övergå" till en annan kroppstyp?

Klicka på "fuck genetics" i menyn till vänster... ;)

http://www.zonecapone.com/

RobbeliRobban
2004-04-25, 10:18
Ett litet tips; Har du "felaktig" kroppsuppfattning eller ätstörningar, tycker jag att du varken skall bry dig om begrepp som rutmage, deff eller kosttillskott, ej heller någon hårdsatsande träning, tråkigt men i mitt tycke sant.

Du skall istället tänka på att försöka äta "normalt", leva "normalt" och må bra. Begränsa cardio, träna lite styrketräning för hälsans skull-ej för utseendemässiga skäl. Ät: frukost, mellanmål, lunch,mellanmål,middag,mellanmål,kvällsmat, försök hålla det varenda dag, en bra frukost är tex gröt, mjölk,juice, smörgås, en bra lunch och middag är en ganska stor portion husmanskost, bra mellanmål är några mackor, eller några bananer.

Bry dig inte om proportioner mellan kolh/fett/protein, strunta i att räkna kcal, strunta i att fixera dig vid ditt utseende.


(Om jag är elak, har fel får gärna moderatorerna banna mig)

Whey
2004-04-25, 10:20
Originally posted by SwedeForce
Ärligt talat; skärpning!

Ska jag vara helt ärlig (vilket jag är för din skull), så måste jag erkänna att jag snarare tänker på undernäring än byggning när jag ser bilderna.

Se till att äta så mycket du kan. Strunta i att äta den "perfekta kosten". Du behöver all energi du kan stoppa i dig. Jag tror att byggning är det sista din kropp tänker på när du ligger på så pass lågt energiintag...

(edit: har inte läst alla inlägg, men såg att du ett tag låg på 1000 kcal)

Ja, det är lyckligtvis något jag talar om i imperfekt... Nu ligger jag på omkring 3000kcal/dag

Whey
2004-04-25, 10:22
Originally posted by RobbeliRobban
Ett litet tips; Har du "felaktig" kroppsuppfattning eller ätstörningar, tycker jag att du varken skall bry dig om begrepp som rutmage, deff eller kosttillskott, ej heller någon hårdsatsande träning, tråkigt men i mitt tycke sant.

Du skall istället tänka på att försöka äta "normalt", leva "normalt" och må bra. Begränsa cardio, träna lite styrketräning för hälsans skull-ej för utseendemässiga skäl. Ät: frukost, mellanmål, lunch,mellanmål,middag,mellanmål,kvällsmat, försök hålla det varenda dag, en bra frukost är tex gröt, mjölk,juice, smörgås, en bra lunch och middag är en ganska stor portion husmanskost, bra mellanmål är några mackor, eller några bananer.

Bry dig inte om proportioner mellan kolh/fett/protein, strunta i att räkna kcal, strunta i att fixera dig vid ditt utseende.


(Om jag är elak, har fel får gärna moderatorerna banna mig)

Inte det minsta elakt, men jag kommer inte att följa dina råd... Styrketräningen kommer jag att köra på för fullt, kalorierna kommer att räknas bara för att det är roligt att kunna föra statistik och gainer eller dylikt kommer jag att använda efter träningspassen...

Tack i alla fall!

Whey
2004-04-25, 10:24
Originally posted by Whey


Ja, det beror nog på att jag inte styrketränat seriöst allt för länge. Det låga kaloriintaget är lyckligtvis något jag talar om i imperfekt...(om jag inte faller tillbaks igen) Nu ligger jag på omkring 3000kcal/dag

Whey
2004-04-25, 10:26
Originally posted by SwedeForce


Klicka på "fuck genetics" i menyn till vänster... ;)

http://www.zonecapone.com/

Jo, jag har sett det förut. Ganska motiverande! Får se hur jag ser u om 7 år :bpump: :eating:

aliquis
2004-04-25, 11:36
Originally posted by Whey
Ok, ingen tvättbräda denna sommaren... Kanske nästa?
Dessvärre så kan jag bara köra böj i smithmaskin på mitt skitgym... Det är klart att de flesta centimetrarna kommer att vara oönskade. Men om man tänker tvärt om så blir man kanske mer motiverad!
Jag vet att det är hälsosamt... Problemet är dock inte någon idealbild på en mage, utan på hela kroppen.
Jag är snart 17 år gammal, tror att jag skrivit det flera gånger. Vad menar du med mer känslig för vad andra tycker? Mer lättpåverkad, eller mer utseendefixerad?
1) Lätt ;)
2) Böj i smith körde jag också eftersom jag trodde man behövde ha sådan där flashig powerracktjosan, fast nu när jag provade i smith kändes det inte alls bra, fast vikten var 5kg lägre, till att börja med är det ju svårt att utföra rörelsen så det blir ännu svårare att gå djupt ner, inte för jag brukar gå ass-to-the-grass som en del andra påstår sig göra men ändå.
3) Idealet på resten av kroppen är väl inte att se undernärd ut? Och enda sättet att förbättra resten av kroppen är att äta, mao strunta i magen en stund. Denna magfixering kanske inte finns hos dig, men för mig var det att stå i profil vid toaspegeln och om magen "stack ut" någonstans så var det fel.. men tja, den där böjen på kroppen fanns ju där hur mycket man än gick ner, antar att det är större axlar och bröst och eventuellt mer vältränad rygg och stretchad höftböjare som kan göra något åt den saken.
4) Lättpåverkad och utseendefixerad, hum, vet inte, men om du bara är 15 nu så läggs väl intresset eventuellt om lite och man börjar väl undersöka hur samhällets ideal är. Fast man bör väl försöka tänka på att det tidningar, media och reklammakare försöker sälja är en dröm, de flesta personer ser ju inte ut eller lever så, troligtvis inte ens de som är på bilderna mer än just inför bilden. Gäller ju bilder i tidningar som b&k o dylikt med, de som ser ut sådär går ju inte runt med 3% kroppsfett året om... När man blir äldre blir man förhoppningsvis lite säkrare på sig själv och det är kanske inte riktigt lika viktigt att vara passa in för alla andra längre.
Du har ju iaf fördelen att du började tidigt, jag är snart 25 och du är snart 16, om du käkar och tränar i 9år ser det nog rätt bra ut ska du se :)
Dessutom har du ju fortfarande en massa hormoner i omlopp och de finns väl där till en bra bit över 20 också så din kropp VILL ju växa fortfarande bara den får chansen, men den har ju svårt att göra det på en svältdiet. Du kanske inte växer så mycket på längden längre men kroppen går ju från en pojkes till en mans under åren som kommer.
Jejeje, med tanke på åldern har du ju utmärkta förutsättningar till att växa, ta den, det blir så mycket svårare att göra det när du är äldre :)

aliquis
2004-04-25, 11:47
Originally posted by Munter
Doktor Munter rekommenderar en bar med 30% fett och 70% kolhydrater, d.v.s Snickers eller dyl, på tal om din andra tråd om bars.

:eating:
det är vid sådana här tillfällen man ångrar att man är vegan :cryout:
Förövrigt var det ju det jag skulle säga, hade skrivit ner i anteckningar igår kväll innan jag skulle lägga mig och inte orkade logga in "skriv till whey att mer mat kommer göra större skillnad för honom än allt protein och bars i världen.".
För att växa måste du ju ligga på energiöverskott, och gör du det kommer du troligtvis lägga på dig fett, men missuppfatta det inte för det behöver inte bli mängder med fett för det. Vad gäller diskutionen om 50g fett från rostade sojabönor och grejer som vi hade tidigare så är det så att säg att du stoppar i dig 800kcal från fett på en dag, och överäter 500kcal. Då kommer du ju i sämsta fall lägga på dig fett värt 500kcal. Men om du istället har ätit mindre av något annat och mer fett, så du har kommit upp i säg 1200kcal, men fortfarande bara 500kcal energiöverskott, så kommer du ju inte lägga på dig mer för det. (I princip, stämmer väl kanske inte till 100%).
Protein behövs men det är som sagt rätt små mängder som behövs för att överleva, folk som tränar brukar ju trycka i sig mer men sedan om det gör särskilt mycket att ligga över 1.5-2gram/kg kroppsvikt om man i övrigt äter tillräckligt är ju inte säkert. Protein är extremt dyrt och "kostsamt" att producera, och att få i sig det i form av bars är ju dyrt om något, en sådan där bar på 100g kanske ger runt 400kcal och kostar 35kr, motsvarande mängd pasta skulle ju kosta ett par kronor, 400kcal fett är ju också i princip gratis.
Det som gör protein så dyrt är energiförlusten som kommer genom animaliskt protein, mao att kon som vi människor kan äta för att få i oss protein måste ha ätit så väldigt mycket mer vegetabilier för att bygga upp sin kropp, och den mesta energin försvinner ju i form av rörelseenergi och kroppsvärme på vägen. Högt proteinintag är ju ett miljöproblem och det skulle inte fungera om alla människor konsumerade animalier som vi i väst gör. Tyvärr ser ju folk i u-länderna och asien hur vi västlänningar lever och vill leva likadant, frågan är dock hur det kommer fungera tillslut. Animalier som mat kräver enorma arealer i jämförelse, för att inte tala om mängden vatten som förbrukas.

Whey
2004-04-25, 11:53
Originally posted by aliquis

1) Lätt ;)
2) Böj i smith körde jag också eftersom jag trodde man behövde ha sådan där flashig powerracktjosan, fast nu när jag provade i smith kändes det inte alls bra, fast vikten var 5kg lägre, till att börja med är det ju svårt att utföra rörelsen så det blir ännu svårare att gå djupt ner, inte för jag brukar gå ass-to-the-grass som en del andra påstår sig göra men ändå.
3) Idealet på resten av kroppen är väl inte att se undernärd ut? Och enda sättet att förbättra resten av kroppen är att äta, mao strunta i magen en stund. Denna magfixering kanske inte finns hos dig, men för mig var det att stå i profil vid toaspegeln och om magen "stack ut" någonstans så var det fel.. men tja, den där böjen på kroppen fanns ju där hur mycket man än gick ner, antar att det är större axlar och bröst och eventuellt mer vältränad rygg och stretchad höftböjare som kan göra något åt den saken.
4) Lättpåverkad och utseendefixerad, hum, vet inte, men om du bara är 15 nu så läggs väl intresset eventuellt om lite och man börjar väl undersöka hur samhällets ideal är. Fast man bör väl försöka tänka på att det tidningar, media och reklammakare försöker sälja är en dröm, de flesta personer ser ju inte ut eller lever så, troligtvis inte ens de som är på bilderna mer än just inför bilden. Gäller ju bilder i tidningar som b&k o dylikt med, de som ser ut sådär går ju inte runt med 3% kroppsfett året om... När man blir äldre blir man förhoppningsvis lite säkrare på sig själv och det är kanske inte riktigt lika viktigt att vara passa in för alla andra längre.
Du har ju iaf fördelen att du började tidigt, jag är snart 25 och du är snart 16, om du käkar och tränar i 9år ser det nog rätt bra ut ska du se :)
Dessutom har du ju fortfarande en massa hormoner i omlopp och de finns väl där till en bra bit över 20 också så din kropp VILL ju växa fortfarande bara den får chansen, men den har ju svårt att göra det på en svältdiet. Du kanske inte växer så mycket på längden längre men kroppen går ju från en pojkes till en mans under åren som kommer.
Jejeje, med tanke på åldern har du ju utmärkta förutsättningar till att växa, ta den, det blir så mycket svårare att göra det när du är äldre :)

Hmm, snart 17 är jag väldigt säker på att det står...

aliquis
2004-04-25, 11:55
Originally posted by RobbeliRobban
Ett litet tips; Har du "felaktig" kroppsuppfattning eller ätstörningar, tycker jag att du varken skall bry dig om begrepp som rutmage, deff eller kosttillskott, ej heller någon hårdsatsande träning, tråkigt men i mitt tycke sant.

Det är ju dock mycket lättare att tillåta sig själv att äta "för mycket" om man vet att man har tränat och behöver det för att växa... att äta upp sig utan att träna är väl inte lika roligt :)

Förövrigt håller jag med om kalorierna, man lär sig ju rätt snabbt ungefär vad en portion mat eller en macka innehåller, sedan behövs det ju inte till så mycket längre.

Whey
2004-04-25, 11:55
Originally posted by aliquis

:eating:
det är vid sådana här tillfällen man ångrar att man är vegan :cryout:
Förövrigt var det ju det jag skulle säga, hade skrivit ner i anteckningar igår kväll innan jag skulle lägga mig och inte orkade logga in "skriv till whey att mer mat kommer göra större skillnad för honom än allt protein och bars i världen.".
För att växa måste du ju ligga på energiöverskott, och gör du det kommer du troligtvis lägga på dig fett, men missuppfatta det inte för det behöver inte bli mängder med fett för det. Vad gäller diskutionen om 50g fett från rostade sojabönor och grejer som vi hade tidigare så är det så att säg att du stoppar i dig 800kcal från fett på en dag, och överäter 500kcal. Då kommer du ju i sämsta fall lägga på dig fett värt 500kcal. Men om du istället har ätit mindre av något annat och mer fett, så du har kommit upp i säg 1200kcal, men fortfarande bara 500kcal energiöverskott, så kommer du ju inte lägga på dig mer för det. (I princip, stämmer väl kanske inte till 100%).
Protein behövs men det är som sagt rätt små mängder som behövs för att överleva, folk som tränar brukar ju trycka i sig mer men sedan om det gör särskilt mycket att ligga över 1.5-2gram/kg kroppsvikt om man i övrigt äter tillräckligt är ju inte säkert. Protein är extremt dyrt och "kostsamt" att producera, och att få i sig det i form av bars är ju dyrt om något, en sådan där bar på 100g kanske ger runt 400kcal och kostar 35kr, motsvarande mängd pasta skulle ju kosta ett par kronor, 400kcal fett är ju också i princip gratis.
Det som gör protein så dyrt är energiförlusten som kommer genom animaliskt protein, mao att kon som vi människor kan äta för att få i oss protein måste ha ätit så väldigt mycket mer vegetabilier för att bygga upp sin kropp, och den mesta energin försvinner ju i form av rörelseenergi och kroppsvärme på vägen. Högt proteinintag är ju ett miljöproblem och det skulle inte fungera om alla människor konsumerade animalier som vi i väst gör. Tyvärr ser ju folk i u-länderna och asien hur vi västlänningar lever och vill leva likadant, frågan är dock hur det kommer fungera tillslut. Animalier som mat kräver enorma arealer i jämförelse, för att inte tala om mängden vatten som förbrukas.

Jag skulle kunna tänka mig att vara vegan, gillar vegetariska produkter... Dock är det trevligt att käka kött, men aldrig kött från djur som inte blivit bra behandlade...

aliquis
2004-04-25, 11:55
Originally posted by Whey
Hmm, snart 17 är jag väldigt säker på att det står...
oj, flåt, s/15/16/ o samma sak från 16 till 17 då :/

Zakath
2004-04-25, 11:56
Jag hoppas allt kommer gå bra för dig, lycka till med kroppen :cheers:

Whey
2004-04-25, 11:58
Originally posted by Zakath
Jag hoppas allt kommer gå bra för dig, lycka till med kroppen :cheers:

Tack så mycket, satsar på samma föränding som Zone Capone :D

mr ruhl
2004-04-25, 12:32
Originally posted by Whey


Tack så mycket, satsar på samma föränding som Zone Capone :D

lycka till!! härlig inställning! var inte meningen att verka elak med mitt förra inlägg:em: håller tummarna för dig, uppdatera gärna med bilder allt eftersom du ökar i storlek och styrka..mvh

Nilsson
2004-04-25, 13:47
Ät allt du komme röver, träna 3pass i veckan med tunga basövningar!!
Gör du detta kommer masssa att flyga på dig.

Whey
2004-04-25, 13:59
Originally posted by Nilsson
Ät allt du komme röver, träna 3pass i veckan med tunga basövningar!!
Gör du detta kommer masssa att flyga på dig.

Tränar 5 pass i veckan....

Tigerkotten
2004-04-25, 14:09
Bara käka och käka och käka mera, och bygga upp dig massor av mera, så kommer du bygga lättare.


Och ang knäböj i smith, så e det tydligen inte bästs precis sättet för bygga nu ben muskler, först så vart det fria böj, sedan hacksquat sedan benpress, och sist knäböj i smith.

Kolla min journal någon sida typ 8-10 ang några länkar som x-change gav mig. Varför kan du inte köra fritt förresten?
Bara ta en skivstång från bänkpressen eller så?

Men förstår att det e pinsamt att kanske pröva själv.. Samma dilemma för mig dära :)

Lycka till iaf.

Whey
2004-04-25, 14:21
Originally posted by Tigerkotten
Bara käka och käka och käka mera, och bygga upp dig massor av mera, så kommer du bygga lättare.


Och ang knäböj i smith, så e det tydligen inte bästs precis sättet för bygga nu ben muskler, först så vart det fria böj, sedan hacksquat sedan benpress, och sist knäböj i smith.

Kolla min journal någon sida typ 8-10 ang några länkar som x-change gav mig. Varför kan du inte köra fritt förresten?
Bara ta en skivstång från bänkpressen eller så?

Men förstår att det e pinsamt att kanske pröva själv.. Samma dilemma för mig dära :)

Lycka till iaf.

Ok, mina benpass innehåller knäböj i smith, benpress, lårcurl/raka marklyft, sittande vadpress (ibland stående vadpress)

Jag kör med omkring 6 reps, och om jag lassar på en sådan vikt så vågar jag inte köra utan någon säkerhetsutrustning. Har ingen träningskompis heller :(

Sparrisen
2004-04-25, 14:55
Originally posted by Whey


Ok, mina benpass innehåller knäböj i smith, benpress, lårcurl/raka marklyft, sittande vadpress (ibland stående vadpress)

Jag kör med omkring 6 reps, och om jag lassar på en sådan vikt så vågar jag inte köra utan någon säkerhetsutrustning. Har ingen träningskompis heller :(

Ett komplett vadpass bör inte bara involvera sittande vadpress. Vid sittande aktiveras enbart soleus. Gastrocnemius, som de flesta förknippar med "vaden", kopplas ur.

(soleus löper från hälen och uppåt, bakom "knölen" Gastrocnemius. )

Snubben
2004-04-25, 15:04
Du ser ut som jag gjorde när jag började träna!

Jag ger dig det rådet som jag gick efter när jag ville gå upp i vikt.

Ät det du kommer över, du kommer inte bli en rund köttbulle utan muskler mm. kommer växa, så ser det ut på mig.

Räkna kalorier mm kan kännas lite overkill nu i början men om du vill göra det, gör det men gör det rätt! Såg att du äter 300kcal per dag, själv ligger jag 3500kcal per dag just nu. Skall öka så mycket som min kropp klarar av på 10 veckor, för att se hur de blir. Viss atycker det är idiotiskt, dem får tycka så. Men jag ska fanemig upp till en viss vikt varesig det är vatten muskler eller fett!

Började träna när jag vägde 60kg, som du. Ligger nu på stadigt 72-75. Målet är 80kg innan 2005. Vilekt jag ta mig fan skall klara av :whipped:


Nejdu, dig skall jag följa med ett hököga! Tro inte du kan mygla undan ett träningspass eller en måltid för då står jag dig där med :whipped:

Ett tips som jag upplevde, ha stenhård disciplin. hur mycket det än trytar i magen när den är full eller hur omotiverad du är. Pallra ditt feta arschle dit och do your thing! Men glöm inte, kroppen växer när den vilar! :bow:

Nu visa dem djävlarna! :thumbup:

Whey
2004-04-25, 15:13
Originally posted by Snubben
Du ser ut som jag gjorde när jag började träna!

Jag ger dig det rådet som jag gick efter när jag ville gå upp i vikt.

Ät det du kommer över, du kommer inte bli en rund köttbulle utan muskler mm. kommer växa, så ser det ut på mig.

Räkna kalorier mm kan kännas lite overkill nu i början men om du vill göra det, gör det men gör det rätt! Såg att du äter 300kcal per dag, själv ligger jag 3500kcal per dag just nu. Skall öka så mycket som min kropp klarar av på 10 veckor, för att se hur de blir. Viss atycker det är idiotiskt, dem får tycka så. Men jag ska fanemig upp till en viss vikt varesig det är vatten muskler eller fett!

Började träna när jag vägde 60kg, som du. Ligger nu på stadigt 72-75. Målet är 80kg innan 2005. Vilekt jag ta mig fan skall klara av!

Nejdu, dig skall jag följa med ett hököga! Tro inte du kan mygla undan ett träningspass eller en måltid för då står jag dig där med

Ett tips som jag upplevde, ha stenhård disciplin. hur mycket det än trytar i magen när den är full eller hur omotiverad du är. Pallra ditt feta arschle dit och do your thing! Men glöm inte, kroppen växer när den vilar!

Nu visa dem djävlarna!

Ok, jag skall :eating: :eating: och :bpump: :bpump: ...

Omotiverad är jag verkligen inte.... Inte än i alla fall Nu är jag så motiverad man kan vara!

(Har du några före och efterbilder på dig?)

Whey
2004-04-25, 15:16
Originally posted by SwedeForce


Ett komplett vadpass bör inte bara involvera sittande vadpress. Vid sittande aktiveras enbart soleus. Gastrocnemius, som de flesta förknippar med "vaden", kopplas ur.

(soleus löper från hälen och uppåt, bakom "knölen" Gastrocnemius. )

Jag får se till att köra stående vadpress varje benpass då. Enda nackdelen är att jag måste göra det med en stepupbräda i smithmaskinen eftersom annan utrustning inte finns....

Mindek
2004-04-25, 15:45
Går att köra i hackliften också, men ni kanske saknar sådan med...

TCOG
2004-04-25, 16:53
låter som du VERKLIGEN bör byta till ett bättre gym.....

stybb
2004-04-25, 17:03
vadpress i smithen äger.. !!

o stepbräda behöver du inte heller..lägg dit några vikter o stå på..
:hbang: :eating: :D

Snubben
2004-04-25, 17:18
Inte direkt världens bästa före efter men du får ett humm, första fotot vägde jag ca 55-60, trott eller ej. Dem brevid är på 70kg. Nu ligger jag på 74-75. Är vatten och fett man gått upp, men jag klagar inte, jag är nöjd som tusan iallfall.

Enda som krävs är rätt kost och viljan!

http://w1.462.telia.com/~u46214914/Tr%e4ning/foreefter.JPG

pumpiron
2004-04-25, 18:06
:eating: Jag tycker allvarligt talat att det ser sjukt ut. Asså du har ju INGET fett på kroppen, och nästan inge´muskler. Jag säger som många andra ÄT och ät ännu mer....

Whey
2004-04-25, 18:11
Originally posted by TCOG
låter som du VERKLIGEN bör byta till ett bättre gym.....

Ja, men jag har inte råd! Betalar bara 950 för ett årskort på det "gym" där jag tränar...

Fartman
2004-04-25, 18:12
ett tips om du känner att du blir mätt är att äta energitäta livsmedel som tex jordnötter.. jordnötter är det svinlätt att få i sig mycket kalorier av, och det är bra grejer kalorierna kommer ifrån, mycket nyttigt fett och mycket protein.. den lilla mängden kollisar som är i har dessutom lågt GI :thumbup:

Whey
2004-04-25, 18:14
Originally posted by Mindek
Går att köra i hackliften också, men ni kanske saknar sådan med...

Hack Lift saknas mycket riktigt. Kanske skulle kunna köra det i benpressen dock. (den ser inte riktigt ut som en vanlig benpress, man sitter i en stol och det är stolen som rör sig...)

TCOG
2004-04-25, 18:14
Originally posted by Whey


Ja, men jag har inte råd! Betalar bara 950 för ett årskort på det "gym" där jag tränar...

välkommen till världen, JOBBA

Whey
2004-04-25, 18:16
Originally posted by TCOG


välkommen till världen, JOBBA

Just det som är mitt problem, jag jobbar jättegärna. Men jag har ingenstans och jobba, och jag är lite feg av mig när det gäller att fråga...

Någon som kan tipsa om ett välbetalt jobb som inte kräver någon speciell erfarenhet. Enda meriterna är höga grundskolebetyg...

Whey
2004-04-25, 18:18
Originally posted by Fartman
ett tips om du känner att du blir mätt är att äta energitäta livsmedel som tex jordnötter.. jordnötter är det svinlätt att få i sig mycket kalorier av, och det är bra grejer kalorierna kommer ifrån, mycket nyttigt fett och mycket protein.. den lilla mängden kollisar som är i har dessutom lågt GI :thumbup:

Tack för tipset, mätt känner jag mig dock nästan aldrig.

Whey
2004-04-25, 18:19
Originally posted by stybb
vadpress i smithen äger.. !!

o stepbräda behöver du inte heller..lägg dit några vikter o stå på..
:hbang: :eating: :D

Stepbrädan står bredvid så det är nog lättare att köra med den...

Pdaddy
2004-04-25, 19:15
Originally posted by Whey


Tack för tipset, mätt känner jag mig dock nästan aldrig.

Japp känner du dig ej mätt så ät mer förfaaan :thumbup:

M

wilton
2004-04-25, 19:19
Whey kom hem till mig så ska jag lära dig vad mättnad känsla är för nåt hehehe!!!:hbang: :eating: :eating:

Pdaddy
2004-04-25, 19:29
Originally posted by wilton
Whey kom hem till mig så ska jag lära dig vad mättnad känsla är för nåt hehehe!!!:hbang: :eating: :eating:

You know that shit W !!!
De blir sond matning alá Wilton :eating:

M

wilton
2004-04-25, 19:30
Originally posted by Pdaddy


You know that shit W !!!
De blir sond matning alá Wilton :eating:

M

hur menar du nu???:confused: :confused:

Whey
2004-04-25, 19:42
Löd rådet.... Blev massa köttgryta - mmm... Synd att sallad är så gott bara, annars hade det blivit dubbelt så mkt köttgryta :D :eating:

heltzonicka
2004-04-26, 01:08
Originally posted by Whey



Någon som kan tipsa om ett välbetalt jobb som inte kräver någon speciell erfarenhet. Enda meriterna är höga grundskolebetyg...

Varför inte börja jobba som chef över Microsoft när du ändå är igång? ;)
För att få cash = Plugga

Annars finns ju Otis (hissreparatörer osv), krävs lite el-lära och en lärlingsperiod på några månader - Rätt bra lön.

Fiskrensare i Norge = Tungt som fan men stora pengar

Oljeriggsarbetare (låter farligare än vad det är), krävs en säkerhetsutbildning och lite tur, att få jobb dvs.

Kriminell = Bra pengar fast med ständig "åkafastrisk".


Och angående dina bilder så tycker jag att bu borde gå besöka en läkare, säg något i stil med "jag bara måste öka i vikt SNABBT" så kanske du får lite utskrivna anabola "mediciner"..
Säg att du mår dåligt av att visa dig på stranden osv..
Alltid värt en chans :)

Lycka till och ha det gött / Heltzonicka

Whey
2004-04-26, 07:06
Originally posted by heltzonicka


Varför inte börja jobba som chef över Microsoft när du ändå är igång? ;)
För att få cash = Plugga

Annars finns ju Otis (hissreparatörer osv), krävs lite el-lära och en lärlingsperiod på några månader - Rätt bra lön.

Fiskrensare i Norge = Tungt som fan men stora pengar

Oljeriggsarbetare (låter farligare än vad det är), krävs en säkerhetsutbildning och lite tur, att få jobb dvs.

Kriminell = Bra pengar fast med ständig "åkafastrisk".


Och angående dina bilder så tycker jag att bu borde gå besöka en läkare, säg något i stil med "jag bara måste öka i vikt SNABBT" så kanske du får lite utskrivna anabola "mediciner"..
Säg att du mår dåligt av att visa dig på stranden osv..
Alltid värt en chans :)

Lycka till och ha det gött / Heltzonicka

Jag kanske var otydlig, men jag studerar alltså fortfarande, går bara i 1:an så jag kommer att göra så i två år till. Efter det blir det förmodligen universitetsstudier direkt.

Vad jag var ute efter var ett relativt välbetalt jobb som man kan hoppa in och göra lite då och då, eller under sommaren. Utav de jobb du nämnde verkar enbart fiskrensare som ett sådant. Någon som vet vem/vad man kan kontakta samt om ett rum på vandrarhem eller dylikt samt mat ingår isf?

nordlander
2004-04-26, 08:40
Du skriver att du är rädd för att bli fet? Varför, du måste nog lägga på dig litegrann iaf om du ska kunna bygga några muskler. Dessutom är det inte speciellt svårt att göra sig av med fett när man väl har "byggt" klart. Lycka till nu och sluta vara så orolig över vad andra ska tycka...antar att det är det du oroar dig över efterssom det inte är skadligt att lägga på sig lite fett.

Whey
2004-04-26, 09:04
Originally posted by nordlander
Du skriver att du är rädd för att bli fet? Varför, du måste nog lägga på dig litegrann iaf om du ska kunna bygga några muskler. Dessutom är det inte speciellt svårt att göra sig av med fett när man väl har "byggt" klart. Lycka till nu och sluta vara så orolig över vad andra ska tycka...antar att det är det du oroar dig över efterssom det inte är skadligt att lägga på sig lite fett.

Det är inte så att jag vill vara det... Jag är det bara, dock avtar rädslan mer och mer för varje sekund som går nu. Ska testa aliquis råd om rostade sojabönor som mellanmål - bara de innehåller mer fett än vad jag tidigare fått i mig på en dag.

Snubben
2004-04-26, 09:15
Jag upplever det som om du tror att om man lägge rpå sig fett blir man ala tjockis ala Amerikanarestil.

Då är du heeeelt fel ute. Isf skall du käka fett i 10 år för att bli sådan. Så vräk i dig lite yummy fett. De är gött, de kommer du att märka.

:eating: :eating: :cheers: :thumbup:

stybb
2004-04-26, 09:16
Chips och dip.. en gång om dagen..
världens goaste kalorier.. gå upp i fett så kommer musklerna också..

fintelligens
2004-04-26, 11:09
Så länge du tränar hårt kommer du alldrig bli fet.

Gripper 200 LB
2004-04-26, 11:48
Hej Whey!

Jag har läst dom flesta inläggen här och jag har tittat på dina bilder och kan inte annat än att påstå att du ser ut som jag gjorde när jag var 15-år och precis hade börjat träna. Jag är också av kroppstypen ectomorf och hade en hel del problem med att både gå upp i vikt och att lägga på mig muskler, jag kan glädja dig med att det går att få upp en muskulär fysik även som ectomorf men det tar längre tid och man får ha mera tålamod.

Till saken, jag ser att alla rekommenderar dig att vräka i dig mat och då vad som helst vilket jag tycker är helt fel. När jag började träna så drack jag till och med ren grädde bara för att gå upp i vikt, åt stora skålar med pasta osv, felet var bara att jag ändå inte lade på mig speciellt mycket muskler utan skaffade mig snarare en korpulent mage. När jag var 17-år (lika gammal som du är nu) så hade mina framsteg inom styrketräningen inte eskalerat speciellt mycket förutom att jag hade hyggliga bröstmuskler och biceps med annars var jag rätt tanig ändå förutom hängkulan som jag hade lyckats att skaffa mig genom massa fet mat. Min rekommendation till dig är att du ska äta ordentligt men att du ska äta kvalitativ föda. Du ska äta framförallt en hel del fisk och därtill köpa fiskolja. Nyttiga fetter ska det vara och dom gynnar dessutom muskeluppbyggandet genom att öka testosteron-nivåerna i kroppen. Fiskolja har en hel del fördelar och alla kan dom hjälpa till att bygga upp din kropp tillsammans med annan nyttig föda. Olivolja kan jag också rekommendera dig att intaga då den innehåller en hel del nyttiga antioxidanter och håller dåligt kolesterol nere. Alltså som fettkällor bör du intaga större mängder med fiskolja och olivolja.

Inta en hel del kvalitativt protein genom tonfisk, kyckling och annat kött. Se till att köpa ett bra proteinpulver som innehåller både vassle och kaseinprotein, köp sedan som många andra här på forumet skumgummi godis och intag samtidigt efter träningen, se till att också dricka en ordentlig proteindrink innan sänggående. Ät sedan ordentligt med vanlig husmanskost bestående av potatis, ris, grönsaker, pasta, mjölkprodukter osv. Ät en hel del frukt också, bananer är bra att inta tillexempel före träning och efter träning. Sojaprodukter är också bra och även jag kan rekommendera rostade sojabönor och även rostade solrosfrön som i sig innehåller en hel del nyttigheter. Detta är dessutom billiga och lättåtkomliga produkter.

Angående träningen så kan jag säga att jag var konstant övertränad under flera år innan jag förstod att jag tränade på tok för mycket, jag var som sagt ung och tränade hemma, visste inte bättre och något Internet fyllt med information fanns ej på den tiden. Du skrev att du tränade fem dagar i veckan och jag tycker att du ska gå ned till tre dagar i veckan under några månader så att du få se om det blir någon skillnad. Som ectomorf så kräver kroppen oftast en längre vila för återuppbyggnad än vad andra individer behöver. Tänk på att det är under vilan som du bygger muskler och inte under träningen. Träna som sagt tre dagar i veckan och håll dig till basövningar såsom knöböj, marklyft, bänkpress, militärpress, frivändningar osv. Träna tungt under några veckor för att sedan träna lätt några veckor, tänk på att kroppen inte orkar med att träna tungt hela tiden. Jag kan tänka mig med din kroppsbyggnad att dina leder inte klarar av några tunga mördarpass under längre tider.

Har du icke synliga muskler så kan du med fördel träna upp dom specifikt via maskiner. Jag hade problem med att få fram synliga triceps så jag fick tillslut träna fram den via isoleringsövningar på kabelmaskin därefter kunde jag börja bygga tjocklek på den via basövningar, med andra ord, det är inte alltid som basövningar bygger alla muskler utan ibland måste man ta till maskinövningar för att få fram underutvecklade muskler.

Har inte tid att skriva mer just nu men det finns massor att skriva om inom detta ämne. Men detta är i alla fall några av mina råd.

Gripper 200 LB
2004-04-26, 13:37
Så då blev det lite mer tid över.

Jag vet att det var någon som skickade en länk med en byggare som från början var ectomorf och efter några års träning blev jäkligt stor. Det går alltså att bygga en bra fysik som ectomorf även om du aldrig kommer att komma upp till dom riktigt grova grabbarna såvida man inte överträder naturens gränser. Jag har själv tränat till och från sedan 15-års ålder och dom första åren kan jag nästan räkna bort eftersom jag gjorde allt fel. Jag har varit som mest uppe på 88 kilo och då var jag jäkligt muskulös. Det finns några få bilder på mig om du letar bland medlemsbilderna. Dessa bilder är tagna efter att jag nu har tränat i cirka två månaders tid efter ett flera års långt uppehåll från min träning. Jag är alltså än så länge bara på 75 kilo och ändå har jag lyckats bygga tillbaka en skapligt bitig fysik och mer kommer det att bli inom dom närmaste månaderna. Kan bara nämna att jag i och för sig bara är 175 cm lång.

Ett annat råd jag kan ge dig är att om du tröttnar på långsamma muskulära utvecklingar så kan du koncentrera dig ett tag på styrkan istället. Jag hade under en tid klart lättare att bygga styrka än att bygga muskler. Nu går det däremot jäkligt bra på båda fronterna men jag har också en helt annan kunskap om träning idag än när jag började.

Whey
2004-04-26, 18:18
Originally posted by Snubben
Jag upplever det som om du tror att om man lägge rpå sig fett blir man ala tjockis ala Amerikanarestil.

Då är du heeeelt fel ute. Isf skall du käka fett i 10 år för att bli sådan. Så vräk i dig lite yummy fett. De är gött, de kommer du att märka.

:eating: :eating: :cheers: :thumbup:

Ja, det är vad jag tror/trodde...

cali
2004-04-26, 18:27
dom första åren kan jag nästan räkna bort eftersom jag gjorde allt fel

Jag blev nyfiken på vad du gjorde fel och som du gör rätt nu istället...

Whey
2004-04-26, 18:27
Jag har läst dom flesta inläggen här och jag har tittat på dina bilder och kan inte annat än att påstå att du ser ut som jag gjorde när jag var 15-år och precis hade börjat träna. Jag är också av kroppstypen ectomorf och hade en hel del problem med att både gå upp i vikt och att lägga på mig muskler, jag kan glädja dig med att det går att få upp en muskulär fysik även som ectomorf men det tar längre tid och man får ha mera tålamod.

Tålamod, gaah... Nej, men jag skallnog stå ut, bara man får märkbara ökningar i volym och/eller styrka för varje månad som går! :bpump:

Till saken, jag ser att alla rekommenderar dig att vräka i dig mat och då vad som helst vilket jag tycker är helt fel. När jag började träna så drack jag till och med ren grädde bara för att gå upp i vikt, åt stora skålar med pasta osv, felet var bara att jag ändå inte lade på mig speciellt mycket muskler utan skaffade mig snarare en korpulent mage. När jag var 17-år (lika gammal som du är nu) så hade mina framsteg inom styrketräningen inte eskalerat speciellt mycket förutom att jag hade hyggliga bröstmuskler och biceps med annars var jag rätt tanig ändå förutom hängkulan som jag hade lyckats att skaffa mig genom massa fet mat. Min rekommendation till dig är att du ska äta ordentligt men att du ska äta kvalitativ föda. Du ska äta framförallt en hel del fisk och därtill köpa fiskolja. Nyttiga fetter ska det vara och dom gynnar dessutom muskeluppbyggandet genom att öka testosteron-nivåerna i kroppen. Fiskolja har en hel del fördelar och alla kan dom hjälpa till att bygga upp din kropp tillsammans med annan nyttig föda. Olivolja kan jag också rekommendera dig att intaga då den innehåller en hel del nyttiga antioxidanter och håller dåligt kolesterol nere. Alltså som fettkällor bör du intaga större mängder med fiskolja och olivolja.

Gillar inte priset på fiskolja... Olivolja och rapsolja eller dylikt är dock inga problem då det alltid finns hemma...

Inta en hel del kvalitativt protein genom tonfisk, kyckling och annat kött. Se till att köpa ett bra proteinpulver som innehåller både vassle och kaseinprotein, köp sedan som många andra här på forumet skumgummi godis och intag samtidigt efter träningen, se till att också dricka en ordentlig proteindrink innan sänggående. Ät sedan ordentligt med vanlig husmanskost bestående av potatis, ris, grönsaker, pasta, mjölkprodukter osv. Ät en hel del frukt också, bananer är bra att inta tillexempel före träning och efter träning. Sojaprodukter är också bra och även jag kan rekommendera rostade sojabönor och även rostade solrosfrön som i sig innehåller en hel del nyttigheter. Detta är dessutom billiga och lättåtkomliga produkter.

Testade sojabönorna idag efter att aliquis föreslagit det, gott var det. Ordentligt med mat skall det bli, tror dock att jag kommer att fortsätta akta mig för feta såser - dålig vana att göra sig av med senare.

Efter träning käkar jag gainer, har en känsla av att det är aningen bättre än skumgodis. Kasein är väl inte optimalt efter träning?

Angående träningen så kan jag säga att jag var konstant övertränad under flera år innan jag förstod att jag tränade på tok för mycket, jag var som sagt ung och tränade hemma, visste inte bättre och något Internet fyllt med information fanns ej på den tiden. Du skrev att du tränade fem dagar i veckan och jag tycker att du ska gå ned till tre dagar i veckan under några månader så att du få se om det blir någon skillnad. Som ectomorf så kräver kroppen oftast en längre vila för återuppbyggnad än vad andra individer behöver. Tänk på att det är under vilan som du bygger muskler och inte under träningen. Träna som sagt tre dagar i veckan och håll dig till basövningar såsom knöböj, marklyft, bänkpress, militärpress, frivändningar osv. Träna tungt under några veckor för att sedan träna lätt några veckor, tänk på att kroppen inte orkar med att träna tungt hela tiden. Jag kan tänka mig med din kroppsbyggnad att dina leder inte klarar av några tunga mördarpass under längre tider.

Tränar 5 relativt korta pass i veckan. Omkring 45 minuter i "Max-OT" stil. Efter vissa av passen kör jag HIIT. Utöver det tränar jag kampsport (karate/judo) omkring 2 ggr i veckan.

Har du icke synliga muskler så kan du med fördel träna upp dom specifikt via maskiner. Jag hade problem med att få fram synliga triceps så jag fick tillslut träna fram den via isoleringsövningar på kabelmaskin därefter kunde jag börja bygga tjocklek på den via basövningar, med andra ord, det är inte alltid som basövningar bygger alla muskler utan ibland måste man ta till maskinövningar för att få fram underutvecklade muskler.

Det problemet kommer väl med fettet. Nu ser jag i alla fall alla muskler själv :D

Har inte tid att skriva mer just nu men det finns massor att skriva om inom detta ämne. Men detta är i alla fall några av mina råd.

Tackar för bra svar!

TCOG
2004-04-26, 21:42
kör inte HIIT ät bara mer mer av bra mat, du behöver inte oroa dig att köra cardio nu.....WHAAAAAAAAAAAAAAAA

Whey
2004-04-26, 21:52
Det är ju trevligt att ha lite kondition, eller?

nordlander
2004-04-26, 21:54
Trevligare att ha muskler... ;)

Whey
2004-04-26, 22:15
Sant :D

TCOG
2004-04-26, 22:27
och för det första gå och köp ett gymkort på ett gym det kommer hjälpa dig också mycket än att sitta och träna hemma, du har mer valmöjligheter på gymmet.....

Gripper 200 LB
2004-04-26, 22:50
Cali skrev:
Jag blev nyfiken på vad du gjorde fel och som du gör rätt nu istället...

Du undrade vad jag gjorde för fel dom första åren, ojoj det är mycket det. Från 15-års ålder då jag började tills jag fyllde 18-år så gjorde jag inga större framsteg och det berodde främst på kraftig överträning och dålig kostkunskap. Tränade sex dagar i veckan och det var bänkpress flera dagar i veckan på det programmet. Tränade armbrytning under ett års tid också, man kom hem från en timmes armbrytning och sedan gick man och körde styrketräning i en timme också, helt idiotiskt. Sedan var jag en sådan kille som var inspirerad av Rocky filmerna och givetvis trodde jag att råa ägg var kanonbra för proteinintaget vilket inte stämmer alls. Jag tränade dessutom själv hemma från 15-17-års ålder vilket gjorde att man inte förkovrade sig i ämnet eller hade någon som kunde tillrättavisa ens misstag. Jag fattade då inte varför jag hela tiden pendlade fram och tillbaka i tillexempel bänkpressresultaten. Ena veckan tog man 75 kilo och andra veckan tog man 70, tredje veckan tog man 72,5 och fjärde veckan så var man tillbaka på 70 igen etc, allt i en evig loop.

Idag har jag ljusår större kunskap om kost, träning och kroppsanatomi än vad jag hade då. Sedan har jag rejäla empiriska kunskaper på hur min egna kropp reagerar på olika typer av styrketräning, jag vet vilken kost som passar mig bäst, jag vet hur mycket vila min kropp behöver för återhämtning och uppbyggnad osv. Kan sitta och här och skriva ned hur mycket som helst men detta borde räcka för att få din nyfikenhet stillad Cali.

Whey, efter träning ska du inta en bra blandning mellan kasein och vassle protein, vasslet tas upp snabbt och efter ett tag så kommer även kaseinet in i bilden och på så sätt så har du hela tiden aminosyror tillgängligt i blodet vilket håller kroppen på en anabol nivå. Kaseinprotein är dessutom bäst att inta vid nattetid för att förhindra eventuell katabol effekt.

cali
2004-04-26, 23:11
hehe..låter som jag de!
Hemma träning suger!
Man körde alldeles för ofta och mycket och åt för dåligt. Jag körde dessutom med för många reps. Jag ansåg att ju fler reps jag kunde göra ju starkare och större blev jag, så jag ökade i princip aldrig vikterna :)
Men nu känns de bra... :)

Gripper 200 LB
2004-04-26, 23:16
Tänk om man bara kunde ta tillbaka dom åren som man i princip slösade bort på dålig kost och konstant överträning:)

Jag ansåg att ju fler reps jag kunde göra ju starkare och större blev jag, så jag ökade i princip aldrig vikterna

Du och jag är väldigt lika med andra ord, i alla fall på hur vi tränade i början.

Whey
2004-04-27, 06:37
Originally posted by TCOG
och för det första gå och köp ett gymkort på ett gym det kommer hjälpa dig också mycket än att sitta och träna hemma, du har mer valmöjligheter på gymmet.....

Eeh, var det skrivet till mig så tränar jag inte hemma utan på F&S Gym i Eriksberg. Var det till någon annan så kan du bara ignorera denna post...

Emellertid så vill jag byta gym då det gym jag tränar på inte har alls mycket utrustning, men mitt kort gäller tills v.6 nästa år så...

Whey
2004-04-27, 06:40
Angående felaktiga träningsmetoder och dylikt. Tror ni att det är för mycket att träna 5 dagar i veckan om man låter varje muskelgrupp vila i 7 dagar? (kanske får arbeta stabiliserande emellanåt bara)

stybb
2004-04-27, 06:56
Det kan ju vara för mycket.. Tränar man varje vardag och sen vilar över helgerna kan man bli sliten och halvt övertränad.. blev jag.. Sen bytte jag till 2-1-2 eller 3-1-3 och då blev de genast bättre och resultaten kom snabbare..

stybb
2004-04-27, 06:57
btw.. hur gammal är du Whey?..

De gånger jag tränat i göteborg har jag tränat på Fysiken som ligger uppe vid Chalmers.. Och det gymmet tycker jag är great..

Whey
2004-04-27, 07:12
Originally posted by stybb
btw.. hur gammal är du Whey?..

De gånger jag tränat i göteborg har jag tränat på Fysiken som ligger uppe vid Chalmers.. Och det gymmet tycker jag är great..

Får väl svara igen, jag är snart 17 år gammal...

TCOG
2004-04-27, 09:53
Fysiken gbg sämsta gym......för 2-3 år sen var det bra...nu är det bara knökat knökat knökat..........

Whey
2004-04-27, 09:55
Originally posted by TCOG
Fysiken gbg sämsta gym......för 2-3 år sen var det bra...nu är det bara knökat knökat knökat..........

Är inte så säker på att det är sämre än F&S...

Gripper 200 LB
2004-04-27, 10:12
Svaret blir att fem dagar i veckan är för mycket även om du delar upp muskelgrupperna. Många övningar och då särskilt basövningar involverar många muskelgrupper och kräver en längre vila. Se på många styrkelyftare, dom tränar oftast inte mer än tre dagar i veckan. Själv tränar jag tre dagar i veckan och gör dom bästa resultaten på detta jämfört med tidigare experiment med fyra dagar i veckan osv och då menar jag både muskulärt och styrkemässigt.

Whey
2004-04-27, 10:48
Vet inte om jag klarar av att skippa träningen varannan dag, i sådana fall tror jag att det kommer att bli mer kampsportsträning...

TCOG
2004-04-27, 10:52
tärnar du gym 5 ggr, sen kampsport också.....lite övertränad?!?!

stybb
2004-04-27, 12:07
Fysiken är bra tycker jag.. aldrig varit några problem att få de grejer jag vill ha och aldrig några i vägen.. Att det sen kanske är mycket folk i omlopp och att det skulle vara irriterande tyder ju bara på dålig koncentration.. för mig för de gärna spela in porrfilm på gymmet samtidigt..skulle inte orka släppa koncentrationen från träningen ändå..

TCOG
2004-04-27, 12:12
Fysiken var bra innan....det har bra maskiner och så men jag passar bättre i källargym

stybb
2004-04-27, 12:15
Man använder ju sig inte av hälften av alla grejer på ett gym.. själv går man runt på ett gäng hantlar, olympia stång, int. vikter, bänkar och ställ till böj samt nån cabelhiss.. samt benpress..

Whey
2004-04-27, 17:25
Nackdelen med det gym jag tränar på är att de saknar basic-sakerna... Men har massa maskiner från TECHNOGYM - SUX!

stybb
2004-04-27, 18:04
BYYYYYT GYM NU!:smash:

Whey
2004-04-27, 19:59
Originally posted by stybb
BYYYYYT GYM NU!:smash:

Mitt årskort gäller till v. 6! Men jag kan iaf köra ganska många lvningar med fria vikter...

Whey
2004-04-27, 20:05
Lite utav utrustningen från mitt gym då...

Tror ni att denna benpress duger i tre kvartal till?

Whey
2004-04-27, 20:07
Eller denna lårcurl maskinen?

TCOG
2004-04-27, 20:13
techno gym hatar det märket, visst det funkar men jag hatar det....hantlar som är casall e också dåliga...stora handtag

det ska vara tycker jag Cybex, David och Hammer Strength....vikter ska vara eleiko

Pdaddy
2004-04-27, 20:17
Originally posted by TCOG
techno gym hatar det märket, visst det funkar men jag hatar det....hantlar som är casall e också dåliga...stora handtag

det ska vara tycker jag Cybex, David och Hammer Strength....vikter ska vara eleiko

AAammmeeeen brother !!! word up on that !!!

:thumbup:

Pumpa på nu whey, men glö ej att äta som ronnie Colman...
Och överträna inte, räcker me 3 ggr styrka i veckan för dig. så att du kanske får behålla nå fett å lyckas bygga lite massa :naughty:

M

fintelligens
2004-04-27, 20:21
Originally posted by Whey
Eller denna lårcurl maskinen?

Det där är benspark ;)

Whey
2004-04-27, 20:26
Originally posted by fintelligens


Det där är benspark ;)

Nej, bensparkmaskinen ser ut såhär:

Whey
2004-04-27, 20:27
Originally posted by Pdaddy


AAammmeeeen brother !!! word up on that !!!

:thumbup:

Pumpa på nu whey, men glö ej att äta som ronnie Colman...
Och överträna inte, räcker me 3 ggr styrka i veckan för dig. så att du kanske får behålla nå fett å lyckas bygga lite massa :naughty:

M

Hur käkar Coleman?

cali
2004-04-27, 20:56
lots of gooood ol chicken and barbecue sauce :)

Samt mål typ varannan timme.

TCOG
2004-04-27, 21:51
Originally posted by Whey


Hur käkar Coleman?

jämför dig själv inte med Coleman, du behöver inte veta hur han käkar.

Whey
2004-04-27, 21:54
Originally posted by TCOG


jämför dig själv inte med Coleman, du behöver inte veta hur han käkar.

Det gör jag inte, undrade bara vad som menades då det nämndes i ett inlägg....

Själv jämför jag mig med plastskeletten i högstadiets biologisal :D

Crystal
2004-04-27, 22:00
Originally posted by TCOG


jämför dig själv inte med Coleman, du behöver inte veta hur han käkar.

Vad spelar det för roll om han nu börjar käka som coleman eller inte..? om han ens börjar äta som han...tror bara att han undrade hur han käkade..inget spec med det?

Dessutom är det ju bara bra för honom...mycket bra mat i stora mängder... (växa!) :thumbup:

Det är hur coleman tränar som han inte bör göra...

(C)rystal

TCOG
2004-04-27, 22:19
mmmmmm, du vet ju allt verkar det som

(T)OCG

Crystal
2004-04-27, 22:39
Originally posted by TCOG
mmmmmm, du vet ju allt verkar det som

(T)OCG

snälla..?

Pdaddy
2004-04-28, 06:51
Vafaan e de här !!! :nono:

OK Whey, de e precis som Cali sa..
Han typ äter varannan timma, och då e det ett jätte lass med kycklingfile med bakad potatis å barbecue sås..
Den snubben e otrolig, han har ju iof också GH mage :angel:

Nää, nu ska ja äta lite frukt. Hann faktiskt inte me en riktig frukost, blev en prottedrink + en fairing bar..

Ses

Marcus

Whey
2004-04-28, 09:56
Eeh, nu blir jag förvirrad...

Jet
2004-04-28, 12:16
Utan att orka läsa hela tråden så tycker jag att antingen äter du upp dig bums, skit samma vad du äter, bara ÄT POJK! Eller få hjälp med din undernäring, för det är inte friskt det där....

Whey
2004-04-28, 14:15
Originally posted by Jet
Utan att orka läsa hela tråden så tycker jag att antingen äter du upp dig bums, skit samma vad du äter, bara ÄT POJK! Eller få hjälp med din undernäring, för det är inte friskt det där....

Jag kommer att äta och träna tills jag anser att jag har tillräcklig massa för att efter en deff ligga på 80+ kg, därefter kommer jag att fortsätta bygga till omkring 90 kg deffad...

Äta hur mycket som helst är i och för sig onödigt... Bara kostsamt och slitsamt. Onödiga fettlager är inte vad jag önskar, men fett lär det ju bli i vilket fall som helst :D

Nu skall jag PUMPA!

Dagens träningspass (tisdagspasset fast jag körde det på ons.):
Knäböj (i smith p.g.a. kasst gym) 1x9@55kg, 1x8@55kg 1x7@55kg
Benpress 3x5@90kg
Stela marklyft (första gången jag testar denna övning) 2x8@60kg
Vadpress(kör i benpressmaskinen som visas ovan) 2x6@150kg
Sittande vadpress 2x10@60kg

Snubben
2004-04-28, 14:17
Originally posted by Whey



Äta hur mycket som helst är i och för sig onödigt... Bara kostsamt och slitsamt. Onödiga fettlager är inte vad jag önskar, men fett lär det ju bli i vilket fall som helst :D


Det kan du börja oroa dig över när du väger över 80 kg :)

TCOG
2004-04-28, 14:20
ju du måste vänja dig vidd fet...ätätätät....vadå 90 kg deffad?!?!

kommer ta dig 5 år.....ätätät...så du går upp iaf MINST till 80 sen lägg upp bilder igen....

var inte rädd för fett så fort du får en liten mage aHHHHHHHHH jag måste deffa.......snäLLA,,,,,,,,


och vad är det för benpass??

6 set framsida 2 set baksida?!?!

vader 2 set???


jag kör för framsida typ 16-18 set

baksida 12-14 set

vader 5 set

Whey
2004-04-28, 14:51
Originally posted by TCOG
ju du måste vänja dig vidd fet...ätätätät....vadå 90 kg deffad?!?!

kommer ta dig 5 år.....ätätät...så du går upp iaf MINST till 80 sen lägg upp bilder igen....

var inte rädd för fett så fort du får en liten mage aHHHHHHHHH jag måste deffa.......snäLLA,,,,,,,,


och vad är det för benpass??

6 set framsida 2 set baksida?!?!

vader 2 set???


jag kör för framsida typ 16-18 set

baksida 12-14 set

vader 5 set

Det var 4 set vader. 16-18 set är överdrivet enligt mig, men om fler personer förespråkar så många set kanske jag får börja med det.

Körde ett pass från Max-OT, som jag följer lite halvdant...

TCOG
2004-04-28, 14:54
ska du börja med lågset visst men jag TROR att högset kommer fungera mycket bättre för dig som är nybörjare än om du ska gå igång med lågset direkt, men du vill det visst.....



GET YOUR DIRT OFF YOUR SHOULDER!!!!

stefannn
2004-04-28, 15:07
Originally posted by Whey


Det var 4 set vader. 16-18 set är överdrivet enligt mig, men om fler personer förespråkar så många set kanske jag får börja med det.

Körde ett pass från Max-OT, som jag följer lite halvdant... '


det sitter mycket kunskap i folket här på forumet... men tänk på att inte träna blint efter vad som skrivs här ..utan träna som du tycker att det känns bra.. jag tror det är mest för dig att köra många reps...

Whey
2004-04-28, 16:34
Originally posted by stefannn
'


det sitter mycket kunskap i folket här på forumet... men tänk på att inte träna blint efter vad som skrivs här ..utan träna som du tycker att det känns bra.. jag tror det är mest för dig att köra många reps...

Möjligt, men diskussionen var om sets inte reps... :(

Gripper 200 LB
2004-04-28, 18:28
Ja vad ska man säga, det är kul att så många lägger sig i och försöker ge Whey tipps och råd om hur han ska kunna bli stor och stark men vissa verkar vara lite blinda när dom kommer med sina inlägg och kommentarer. För det fösta så ska man absolut inte gå efter hur andra tränar eller äter, det är enbart till en nackdel. Visst kan man låta en annan person ge kostråd och träningsprogram men det är enbart du som vet hur du fungerar och hur du känner när du tränar. Vissa kan lägga in massor med set per muskelgrupp och få kanonresultat av det medan andra växer bäst och svarar bäst på att träna med få set per muskelgrupp, det är en sak som du Whey själv måste upptäcka, vad som känns bäst för dig. Eftersom du är ectomorf så föreslår jag att du inte överdriver set-antalet för detta tenderar bara till att få dina muskler övertränade och försätter din kropp i ett katabolt tillstånd, är det dock så att du får dåligt utbyte av låg-set träning så kan du givetvis öka antalet set varefter för att se hur resultaten blir.

Gällande kost så bör du inte titta på hur professionella bodybuilder äter för det är totalt irrelevant i ditt sammanhang, att titta på amerikanska proffsbyggares kostvanor fungerar mest som en nyfikenhetsgrej än som en mall att följa slaviskt, dessa killar har en helt annan kroppstyp och sedan är dom oftast vandrande hemma-apotek (vad jag menar med det kan säkert alla lista ut).

Och Whey, ta en sak i taget. Att komma upp i 80 kilo deffad är inte lätt för din del och det kommer att ta tid så det bästa du kan utrusta dig med just nu är tålamod. Det kommer ta tid att bygga muskelmassa också men ligger du bara i och äter ordentligt och kvalitativt samt vilar i rätt mängd och tränar kvalitativt så kommer dina muskler att växa och du kommer stegvis att bli massivare och starkare.

Whey
2004-04-28, 18:42
Jag märker i alla fall att jag gör ökningar i de flesta övningar med det upplägg jag kör nu... Tror att jag fortsätter såhär ett tag till i alla fall, kanske lägger till ett extra set per övning men inte mer i dagsläget om inte fler personer råder mig att göra så. Angående kosten så har jag aldig haft en tanke på att käka osm någon amerikansk bodybuilder, jag käkar det som bjuds och är det inte baserat på något riktigt fett så käkar jag rejält stora portioner.

Nästa gång jag fotograferar mig blir 1 eller 2 månader efter de ursprungliga korten, undrar om man kommer att se skillnad...

Tills dess blir jag gärna dränkt av goda råd, för det behövs... :bpump:

Herkulez
2004-04-28, 18:43
Bra skrivet herr gripper:thumbup:

Whey
2004-04-29, 09:29
Idag skall jag träna biceps och mage... 7 set biceps planerade och 7 set mage. Skall ajg köra på det eller knöka in fler set?

4 set rak skivstångscurl, 2 set kabelcurl, 1 set hantelcurl

3 set crunches, 2 set kabelcrunches, 2 set benlyft

cali
2004-04-29, 09:51
Jag tycker det låter skitbra med 7 set och att knöka in fler är bara onödigt.
Se till att få ut maximalt av de få set du gör istället.
Var fokuserad.
Lyft relativt tungt, pressa vikten fort i den positivafasen och i långsammare i den negativa fasen.
Kör till failure i alla seten, men forcera eller fuska inte repetionen. Det kan man göra ibland men inte för ofta.

Snubben
2004-04-29, 09:54
Originally posted by Whey
Idag skall jag träna biceps och mage... 7 set biceps planerade och 7 set mage. Skall ajg köra på det eller knöka in fler set?

4 set rak skivstångscurl, 2 set kabelcurl, 1 set hantelcurl

3 set crunches, 2 set kabelcrunches, 2 set benlyft

Själv kör jag 4-6set skivstångscurl
3-4set hantel/hammer
Samt en dödar de sista på kabel.

Är perfekt för mig, hoppas ditt är grymt för dig med \o/

Whey
2004-04-29, 10:25
Originally posted by cali
Jag tycker det låter skitbra med 7 set och att knöka in fler är bara onödigt.
Se till att få ut maximalt av de få set du gör istället.
Var fokuserad.
Lyft relativt tungt, pressa vikten fort i den positivafasen och i långsammare i den negativa fasen.
Kör till failure i alla seten, men forcera eller fuska inte repetionen. Det kan man göra ibland men inte för ofta.

Det är ungefär vad jag tänker på, jag kör alltid till failure (inte på uppvärmningsseten) fuska kan jag endast tänka mig att göra på sista repetitionen, (lutar mig lite bakåt när jag kör bicepscurl för att få upp sista repetitionen helt så att jag sedan kan sega ner i den degativa fasen)

Explosiviteten i den positiva fasen är något som jag arbetar med att förbättra, i dagsläget är den inte alls bra. Kan delvis bero på att jag inte tränat särskilt mycket tung styrketräning och därmed saknar den sortens muskelfibrer. Men jag vet inte.

Just nu längtar jag tills på måndag då jag kan testa alla tips jag fått för att få bättre kontakt i ryggövningarna. Men det är då det, nu skall jag äta - och i skolan serveras: Fjärilspasta med prinskorv och ostsås :(

stybb
2004-04-29, 10:37
kör negativ träning.. fy fan vad det är bra.. iallafall för mig..
Sen tycker jag du ska göra lite ändringar i bicepspasset.. skulle jag gjort..men allt är ju individuellt..

Börja som du gör.. 3-4 set tung skivstångscurl.. Testa köra med olympiastång..alltså vanlig bänkpress, marklyft, knäböj stång.. Kan vara ovant o svårt att balansera i början men när du får in tekniken är det oslagbart.

Sen går du in och kör 1-2 hantelsett.. Med hammercurl.. för att få med hela biceps.. Se till att du inte går för högt i hammern så du kommer upp i viloläget..något som jag tycker man aldrig ska göra i någon bicepsövning.. försök ha muskelspänning under hela rörelsen upp och ner.. och håll emot..negativt ! =).. du ska grina sista negativa..

Sen som avslutning kan du köra enarms cabel curl.. då kan du passa dig själv.. med andra armen så du verkligen pressar dig till failure och sen några forced reps.. brutalt för att verkligen pressa ur biceps utan att behöva fuska genom att böja ryggen..

Lycka till..

Whey
2004-04-29, 17:29
Originally posted by stybb
kör negativ träning.. fy fan vad det är bra.. iallafall för mig..
Sen tycker jag du ska göra lite ändringar i bicepspasset.. skulle jag gjort..men allt är ju individuellt..

Börja som du gör.. 3-4 set tung skivstångscurl.. Testa köra med olympiastång..alltså vanlig bänkpress, marklyft, knäböj stång.. Kan vara ovant o svårt att balansera i början men när du får in tekniken är det oslagbart.

Sen går du in och kör 1-2 hantelsett.. Med hammercurl.. för att få med hela biceps.. Se till att du inte går för högt i hammern så du kommer upp i viloläget..något som jag tycker man aldrig ska göra i någon bicepsövning.. försök ha muskelspänning under hela rörelsen upp och ner.. och håll emot..negativt ! =).. du ska grina sista negativa..

Sen som avslutning kan du köra enarms cabel curl.. då kan du passa dig själv.. med andra armen så du verkligen pressar dig till failure och sen några forced reps.. brutalt för att verkligen pressa ur biceps utan att behöva fuska genom att böja ryggen..

Lycka till..

Tack för tipset, det där med forced reps vet jag inte om jag testar. Brukar oftast inte köra med det, delvis för att jag inte har någon träningskompis och delvis för att jag hört diverse negativa saker om det. Eller förresten, jag testar det nästa pass och utvärderar det därefter... Kanske dags för en ny vana :D

stybb
2004-04-29, 18:07
blir ju så forced du själv vill i enarms cable.. gäller att inte hjälpa sig själv för mkt bara..

testa passet sen så..

Whey
2004-04-29, 20:14
Dagens träningspass då:
Skivstångscurl (efter uppvärmning): 3x6@22kg, 1x5@22kg, 1x4@22kg
Kabelcurl: 1x4@20kg, 1x7@17,5kg
Hantelcurl: 1x8@10kg
Skivstångscurl: 1x4@22kg

Crunches: 1x10, 1x9, 1x9
Benlyft: 1x10, 1x12 (ingen överbelastning)
Kabelcrunches: 1x14@65kg, 1x18@65kg

Whey
2004-04-30, 16:46
Dagens träningspass(jag glömde mitt schema så jag missade lite övningar):
Stående militärpress: 1x6@25kg, 1x5@25kg
Sittande militärpress: 1x7@25kg, 1x5@25kg
Sittande hantelpress: 1x6@13kg, 1x5@13kg

Fransk press: 1x8@22kg, 1x6@22kg
Pushdowns(visste inte hur tungt jag skulle köra, därav de två första seten): 1x9@22,5kg, 1x3@25kg, 1x4@22,5kg, 1x6@22,5kg

Hantellyft åt sidan: 1x6@8kg

Jag cyklade även till och från skola idag, totalt drygt en timmes cykling.

Whey
2004-05-01, 09:54
Kom och tänka på en sak bara, jag gör styrkeökningar varje vecka, men är dessa kanske inte kommer från muskulära ökningar utan på utveckling av nervsystemet eftersom jag är nybörjare.

Whey
2004-05-03, 11:29
TCOG: Duger detta som lunch?
300 g kokt pasta
500 g skinka
100 g ostsås
200 g kokt morot
400 g vatten
30 g ketchup

TCOG
2004-05-03, 11:31
vad är det för skinka?!?

väger du vatten? se bara till att få i dig minst 3 l varje dag

Herkulez
2004-05-03, 11:36
Originally posted by TCOG
vad är det för skinka?!?

väger du vatten? se bara till att få i dig minst 3 l varje dag förmodligen så menar han 4dl

Whey
2004-05-03, 11:36
Originally posted by TCOG
vad är det för skinka?!?

väger du vatten? se bara till att få i dig minst 3 l varje dag

Nej jag väger inte vatten, men jag drack 2 glas till själva lunchen därför skrev jag det. Jag dricker ca 2 liter före under och efter varje träningspass så 2 liter kommer jag nug upp i utan problem.

Skinkan är vanlig hederlig strimlad skinka...

TCOG
2004-05-03, 11:41
asså maten ser bra ut, men ajg tycker inte du behöver väga hela tiden allt du äter.

Käka bara PÅ!...bra mat. Försök äta mer bara istället för att stå och väga.

Whey
2004-05-03, 11:42
Jag väger inte maten, det är ungefärliga värden. Bara undrade om jag ätit alldeles för lite, lagom eller alldeles för mycket.

TCOG
2004-05-03, 11:46
du behöver nog inte oroa dig om du ätit för mycket, tror jag.

Whey
2004-05-03, 11:48
En snabb räkning säger mig:
1264 kcal
131 g protein
35 g fett
103 g kolhydrater

stämmer nog inte alls bra, men det duger...

Förmodligen var det egentligen mer kolisar och fett och lite mindre protein...

Spectral
2004-05-03, 13:49
Originally posted by Whey
En snabb räkning säger mig:
1264 kcal
131 g protein
35 g fett
103 g kolhydrater

stämmer nog inte alls bra, men det duger...

Förmodligen var det egentligen mer kolisar och fett och lite mindre protein... ät mer?? 1264kcal är ju ingenting!
svälter du inte?

Beast
2004-05-03, 13:56
Fixa så du får i dig runt 3-4g protein/kg kroppsvikt
Köp en gainer (typ serious mass från optimumnutrition) och börjar dra i dig 1-2/dag sen får du öka vattenintaget ordentligt samma med mjölken, och köp feta mjölken.
Skaffa ett högkvalitets protein, inget whey80 skit nu.. o börja dricka (typ morgon,innan+efter träning, 1 timme efter träning) satsa först på ett vassle protein och sen kan du slänga in kasein baserat protein under dagen/kvällen och innan läggdags.
Lycka till.

Whey
2004-05-03, 19:25
Originally posted by Spectral
ät mer?? 1264kcal är ju ingenting!
svälter du inte?

En lunch på 1246 kcal är väl inte så lite, eller?

Whey
2004-05-03, 19:26
Originally posted by Beast
Fixa så du får i dig runt 3-4g protein/kg kroppsvikt
Köp en gainer (typ serious mass från optimumnutrition) och börjar dra i dig 1-2/dag sen får du öka vattenintaget ordentligt samma med mjölken, och köp feta mjölken.
Skaffa ett högkvalitets protein, inget whey80 skit nu.. o börja dricka (typ morgon,innan+efter träning, 1 timme efter träning) satsa först på ett vassle protein och sen kan du slänga in kasein baserat protein under dagen/kvällen och innan läggdags.
Lycka till.

Är det verkligen skillnad på proteinerna, många har sagt att det inte spelar någon roll...

Allan
2004-05-03, 19:30
Starta en träningsjournal istället. Det här forumet är till för bilder. När du startat den flyttar vi allt som inte har med bilderna att göra dit. Till dess vill jag inte ha andra inlägg än sånt som rör bilderna i den här tråden.

allan

Kebab-Arne
2004-05-03, 19:31
Originally posted by Whey


En lunch på 1246 kcal är väl inte så lite, eller?

Inte så mycket på detta byggarforum, men med tanke på att en normal fullvuxen person ska äta ca 2500kcal så är det en del.

Men ingen gigantisk bulkmåltid.

Whey
2004-05-03, 19:31
Originally posted by Allan
Starta en träningsjournal istället. Det här forumet är till för bilder. När du startat den flyttar vi allt som inte har med bilderna att göra dit. Till dess vill jag inte ha andra inlägg än sånt som rör bilderna i den här tråden.

allan
AS YOU WISH! MY LORD...

DONE!

dGc
2004-05-03, 20:15
ät mer fejs

Allan
2004-05-03, 20:24
Inga fler inlägg om annat än bilderna! Igen!

allan

Whey
2004-05-03, 20:32
Tror inte att de ser vad du skriver, så jag förstorar! :D

ALLA INLÄGG SOM INTE HANDLAR OM BILDERNA JAG POSTAT HÄNVISAS TILL MIN TRÄNINGSJOURNAL (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=23393) , ANNARS KOMMER ALLAN! :smash:

Beast
2004-05-03, 21:11
Ok, syftar främst på bilderna i detta inlägg ;)
Iaf, du undrade över protein, JA det är stooor skillnad på märken, jag kan inget annat än att ge Optimum Nutrition´s grejer :thumbup: Bra kvalitet och superb smak (förutom jordgubben i 100% whey, funkade inte med mig)

Hur mycke får du i dig dagen igenom? kcal,fett,protein?

Whey
2004-05-03, 21:24
Kladda samma fråga i träningsjournalen är du snäll, så kan vi diskutera det där.

TRÄNINGSJOURNALEN (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=23393)