handdator

Visa fullständig version : Sträckning/bristning/smärta i vaden!


Illustrerade mannen
2016-12-07, 12:58
Har jag drabbats av "gubbvad"? 48-årig farbror, tränar kampsport och styrketräning, även löpning ibland. Total träningstid ca 8-12 timmar per vecka (exklusive pendlingscykling). Nästan ingen skadehistorik alls, trots ca 40 års tränande. Ingen känsla alls av förslitning eller liknande.
Igår, under kampsportsträningen. Jag skulle förevisa en spark, lite svårt att beskriva i skrift, men rörelsen kan liknas med en snabb sidoförflyttning som avslutas med en sidospark, instep Yeopchagi på korenanska, instep yokogeri på japanska. I samband med "avtrycket"/avstampet/frånskjutet med stödjefoten brände det till i vaden. Kunde knappt gå och smärtan kvarstår nu om jag försöker flexa upp fotbladet... Jag var ordentligt uppvärmd, genomstretchad och allt var precis som vanligt innan...
Ordination? Vila? (Hemska tanke!) Har använt både kylspray och Ormsalva... Smärtar ändå...

https://www.youtube.com/watch?v=MVFTMAtD-90

Den första tekniken har gör, det andra "frånskjutet"... Där brast det...

Rolfarsson
2016-12-08, 00:46
Det låter som en bristning, så du får tyvärr räkna med en tids vila, PRICE (http://idrottsskadeguiden.se/idrottsskador/skada/price-forsta-behandlingen/) dom första 2-3 dagarna, avlasta alltså muskeln helt (kryckor/sitta/ligga) och fixa en tid hos en bra fysioterapeut för en rehabiliteringsplan, för om du inte rehabiliterar den rätt så kan det bli väldigt långdraget.