handdator

Visa fullständig version : Maltodex från Power Tech


Must
2002-04-29, 08:42
Är det någon som har några erfarenheter av Maltodex?

Kan det vara bra att kombinera med kreatin och glutamin efter träningen?

Säljaren säger (mot all förmodan) att det är jättebra och att det är många tävlingsbyggare som använder sig av Maltodex i kombination med kreatin och glutamin.

Någon som känner till Power Tech. Bra grejer?

Tacksam för hjälp!

Mvh
/M

Munter
2002-04-29, 09:05
Bra grejjer och bra grejjer...det är maltodextrin, inget annat :) Finns inga varianter på det. Det är mycket bra att ta efter träningen för att ladda upp snabbt glukogennivåerna och samtidigt frigöra insulin. Jmf priser med ICA och Apoteket som också har diverse kolhydratpulver.

Must
2002-04-29, 09:14
Tack för svaret!

Vet du om det är ett seriöst företag. Dvs vågar man köpa andra produkter från Power Tech?

Ska jag leta efter Maltodextrin i Vivo/Apoteket eller heter det något annat? Är det kolhydrater som kolydrater? Säljaren sa att det var en kombination av en massa olika kolhydrater som gjorde det så bra.

Har själv väldigt dålig koll på sådant!

Tacksam för svar, igen!

/M

JärnBjörn
2002-04-29, 11:26
Finns som alternativ hos apoteket och heter då Semper energipulver. Kostar 53:- för 600gr.

Stickboy
2002-04-30, 10:44
must, du behöver inte kolla längre, du har redan hittat det biligaste alternativet.

och ja power tech är helt ok sitter nu på 10 kg vassleprotein 4 kg gainer 1 kg glutamin samt 500g kreatin från det företaget.

JJ
2002-04-30, 10:45
Då har du ju middan fixad Stickboy ;)

Stickboy
2002-04-30, 10:47
tror att det räcker till frukost också, om jag snålar lite i kväll. :D

JärnBjörn
2002-04-30, 12:55
Undra om det går att beställa större förpackningar från detta företag?? I så fall skulle man ju kunna gå ihop och beställa en säck...
http://norfoods.se/lundberg/produkte.htm

Must
2002-04-30, 13:16
Stickboy

Skönt att höra!

Ha det!
/M

mane
2002-05-01, 20:45
jag skulle precis iväg och köpa Semper energi men loggade in här och såg priset. kostar det verkligen 53kr för 600gram!!!

då är det ju billigare att köpa från *************!!!
carbo flex 1500gram= 95kr

jonalao
2002-05-10, 17:12
Power Tech er et meget billig merke, og markedsføres av Nutrition Outlet. Denne butikken, som er i ferd med å utvikle seg til en kjede, er drevet av Roger Skoglund.

Min erfaring med hans produkter (PowerTech) er meget gode. Det er, på tross av den lave prisen, et kvalitetsprodukt! Anbefaler på det varmeste Glutaminen, Kreatinen, og Wheyproteinen fra Powertech.
www.nutritionoutlet.nu (http://www.nutritionoutlet.nu)

-xR-
2002-05-11, 11:39
Är Maltodextrin snabbare än Druvsocker?

King Grub
2002-05-11, 11:56
Något snabbare, men framför allt kan du äta större mängder maltodextrin utan att få ont i magen.

mane
2002-05-11, 13:13
druvsocker gh värde är 138
maltodextrin gh 137.

men kör på maltodextrin som GRUB säger. man får jävligt dålig mage

Peter
2002-05-11, 15:25
Skadar ju inte att testa om man tål vanligt druvsocker. Det kan man ju få för 25-30 kr kilot i mataffären. Själv får jag inga problem av 100 gram druvsocker mer än att det är lite sött.

Peter

King Grub
2002-05-11, 16:29
Enligt http://www.mendosa.com/gilists.htm har maltodextrin 150 i GI, vilket skulle vara något snabbare än druvsockret.

mane
2002-05-12, 12:25
tål man druvsocker så kan man ju prova. själv köpte jag flera kilo druvsocker, det var mycket dumt gjort av mig jag tål inte skiten! så just nu blandar jag 2delar maltodextrin 1del druvsocker.

jag är nästan säker på att GH värdet är 137 för maltodextrin. jag har svårt att tro att den är snabbare än druvsocker. men men :)

King Grub
2002-05-12, 12:52
I svenska GI-tabeller står det 137, i amerikanska 150, och i båda är 100-värdet baserat på vitt bröd. Saker och ting kanske går snabbare där? ;)

mane
2002-05-12, 13:08
ja det kanske de gör! amerikaner är ju underliga :D ;)

z_bumbi
2002-05-12, 16:20
King Grub: "och i båda är 100-värdet baserat på vitt bröd" Amerikanerna brukar använda bordsocker i sina mätningar, har de ändrat åsikt ?

Förövrigt borde väl vanligt socker vara en bättre referens än vitt bröd.

King Grub
2002-05-12, 16:24
Jag går efter den i övrigt så fina tabellen på http://www.mendosa.com/gilists.htm där det finns två spalter - den vänstra baserad på vitt bröd och den högra baserad på glukos. Så vitt jag vet är det vanligast att sätta värdet 100 på vitt bröd och utgå därifrån. Alla svenska tabeller på nätet har vitt bröd som 100-värde.