handdator

Visa fullständig version : Eddie Vedder är doktor nu!


blåvitt
2016-11-11, 16:56
Även om han troligtvis inte ens kommer se det här så förtjänar han ett stort grattis från oss alla. Många års trogen tjänst som moderator (även om alla dessa var innan jag blev medlem - jag har såklart bara gått igenom arkiven) och mycket spriden kunskap förtjänar ett ordentligt hurra från oss alla, iaf de av oss som minns vem det är :)

GRATTIS! :cheers:

https://media0.giphy.com/media/YiQs87qG8tu4U/200_s.gif

blåvitt
2016-11-11, 17:02
Extra creds för att han inte skrivit ett inlägg på snart 4 år men ändå snittar 9.22 inlägg per dag

StarkaUlf
2016-11-11, 17:03
Kul! Grattis!

mattilainen
2016-11-11, 17:34
Vad är det hand doktorerat i?

Grotesk
2016-11-11, 17:41
Jag gillade han i Pearl Jam OK men mer än så vet jag inte.

agazza
2016-11-11, 17:41
4 år?

Svikare.

Loke
2016-11-11, 18:13
Vad är det hand doktorerat i?

Osäker på exakt vilken instutition och ämne det är (sociologi? typ.), men avhandlingen berör iaf maskulinitet och matlagning. Typ att män ofta inte lagar mat, utom när det är dags att grilla och sånt, för det ses som supermanligt och sånt.

cero
2016-11-11, 18:24
Grattis! Synd att han inte längre är aktiv.

Diomedea exulans
2016-11-11, 18:27
För att bidra till tråden så heter han egentigen Nicklas Neumann, om någon undrar.

MasterChief
2016-11-11, 18:41
Jag saknar honom.

Shqypnia
2016-11-11, 19:02
Stort grattis! Det är väl Gudiols andra, mer blyga f.d kollega?

Jorgen
2016-11-11, 20:57
Jag saknar honom.

Han tittar in då och då, men postar som sagt aldrig längre.
Tyvärr.

cero
2016-11-11, 21:06
Han tittar in då och då, men postar som sagt aldrig längre.
Tyvärr.

Har han sagt varför?

Efter 33k inlägg lär det iofs inte vara så kul längre. :D

Jockefoten
2016-11-11, 21:06
Första en enda personen ifrån Kolo som jag hört (och känt igen) på lokalradion.

shadowfire
2016-11-11, 21:06
Saknad och hyllad som sig bör. :)

blåvitt
2016-11-11, 22:08
För att bidra till tråden så heter han egentigen Nicklas Neumann, om någon undrar.

Är det verkligen upp till dig att lägga ut för allmänheten?

Dreas
2016-11-11, 22:23
Är det verkligen upp till dig att lägga ut för allmänheten?Det har inte direkt varit en hemlighet. Tror hans nick diskuterats i Tyngre radio och han hade mig veterligen träningslära länkat. Tror också att han hade namn i sin journal.

Grattis också!

Diomedea exulans
2016-11-11, 22:38
Det har inte direkt varit en hemlighet. Tror hans nick diskuterats i Tyngre radio och han hade mig veterligen träningslära länkat. Tror också att han hade namn i sin journal.

Grattis också!

Ja, och han visar ansikte och namn i artiklar, har öppen Facebook osv. Tror inte han skäms för att han är han.

blåvitt
2016-11-11, 22:42
Dåså, My bad :)

G_lund
2016-11-11, 23:33
Han är efter fyra års frånvaro fortfarande högt upp på topplistan över mest svidande come-backs i kolozzeums historia :D

I tråden om vilken koloit man vill se som utmanare i Gladiatorerna:
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5594435&postcount=23

svenbanan
2016-11-12, 00:33
:laugh::laugh::laugh:
Hur fan har jag kunnat missa den där. 2012 var jag väl reggad här, tror jag.

-squat-
2016-11-12, 12:59
Grattis!

Yes
2016-11-12, 13:09
Osäker på exakt vilken instutition och ämne det är (sociologi? typ.), men avhandlingen berör iaf maskulinitet och matlagning. Typ att män ofta inte lagar mat, utom när det är dags att grilla och sånt, för det ses som supermanligt och sånt.
Då får man väl närmast beklaga. :P

WHITEFOLKS
2016-11-12, 13:37
Hoppas lycka och lyckan är med dig vidare på livets färd Eddie!

Xtreme-G
2016-11-12, 14:07
Grattis Eddie! Vet inte om jag har fel tidsuppfattning men det känns som att det gick rätt fort också?

*yourock*

JacobHeitmann
2016-11-12, 14:08
The general aim of this thesis is to use foodwork and cooking in Sweden as a way to
better understand theoretical questions about men and masculinities. Paper I discusses how
an increased public interest in elaborate cooking and gastronomy in Sweden, a country
with a cultural idealization of gender equality, could explain why men in Sweden assume
responsibilities for domestic cooking without feeling emasculated. Papers II, III and IV draw
on interviews with 31 men from 22 to 88 years of age and with different levels of interest in
food. Paper II shows how domestic foodwork and cooking are associated with ideas of Swedish
progress in terms of gender equality and culinary skills. Paper III demonstrates further that
domestic cooking is not only a responsibility which men assume, but also a way of being
sociable with friends, partners and children. Thus, both papers II and III challenge the idea
that men only cook at home if they enjoy it. The data rather indicate that domestic foodwork
responsibilities are a cultural expectation of men in Sweden, ingrained in desirable masculine
practices. Paper IV explores men’s responses to media representations of food. The interviewed
men responded to these representations with indifference, pragmatism, irony, and at times even
hostility. In general, the responses are based on gender and age-differentiated taste distinctions
and notions of masculine and culinary excess. Paper V uses a mix of texts (81 online texts
and two magazines) and observations from the food fairs GastroNord (2014 and 2016), Mitt
kök-mässan (2014) and the chef competition Bocuse d’Or Europe (2014) complemented with
pictures and videos. I argue that a Swedish culinary community that promotes Swedish culinary
excellence is constructed by drawing on preestablished national (self-)images. This culinary
community is constructed as open and tolerant, with ethical concerns for the environment and
for nonhuman animals. Its culinary icons are represented by chefs in whites and the leading
restaurants. In sum, this dissertation provides empirical and theoretical contributions to both
food studies and gender studies that critically scrutinize men and masculinities. Food-issues are
permeated by gender, both in people’s everyday life and in the gastronomic elite.

http://uu.diva-portal.org/smash/get/diva2:974090/FULLTEXT01.pdf

Tolkia
2016-11-12, 14:16
Grattis Eddie!

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ltsglaEvxU1qzth1po1_500.gif

Old Nick
2016-11-12, 21:52
Så han har doktorerat i kostvetenskap? Nu blev jag lite förvånad faktiskt. Han har inte skrivit ett inlägg här eller en artikel på träningslära på flera herrans år. Jag trodde han hade tappat intresset för ämnet helt enkelt. Men tydligen inte.

Diomedea exulans
2016-11-12, 21:55
Så han har doktorerat i kostvetenskap? Nu blev jag lite förvånad faktiskt. Han har inte skrivit ett inlägg här eller en artikel på träningslära på flera herrans år. Jag trodde han hade tappat intresset för ämnet helt enkelt. Men tydligen inte.

Att internetkriga tär på själen.

Gober
2016-11-12, 22:14
Han är efter fyra års frånvaro fortfarande högt upp på topplistan över mest svidande come-backs i kolozzeums historia :D

I tråden om vilken koloit man vill se som utmanare i Gladiatorerna:
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5594435&postcount=23
Den minns jag :D

Att internetkriga tär på själen.

Han tröttnade nog på alla idioter på brädan, rätt val att lämna brädan. Får man ju saker gjorda, doktorera tex :)

baggard
2016-11-12, 22:17
Kommer ihåg att han körde shrugs med pyttevikter och var extremt rippad.

Tror jag tänker på nån annan kom jag på. Nån "stekare" tror han kan ha hetat nåt med sjöö

Grazzafukkinrazzi
2016-11-12, 22:22
Kommer ihåg att han körde shrugs med pyttevikter och var extremt rippad.

Tror jag tänker på nån annan kom jag på. Nån "stekare" tror han kan ha hetat nåt med sjöö

Niklas Sjöö, riktig legend!

Raschmus
2016-11-14, 08:19
Ställer mig i den hurrande skaran. Grattis Eddie!