handdator

Visa fullständig version : Den stora tråden för butiksrekommendationer


blåvitt
2016-10-16, 15:10
Tycker en sån här tråd saknas! Det finns ju många nischade butiker som man uppskattar väldigt mycket men inte har anledning att besöka så ofta, och då är det ju roligt att kunna sprida ordet istället så att passionerade butiksägare har en större chans att gå runt! Givetvis rekommenderar vi INTE butiker som konkurrerar med Kolozzeum eller MM Sports. Givetvis är tråden också till för att fråga om en typ av butik man är ute efter finns i ens stad, var isf osv.

Ts börjar:

Det som fick mig att skapa den här tråden var dagens besök på Soda Nation på folkkungagatan i Sthlm. Fantastisk liten butik med ett stort och exotiskt utbud på läskedrycker av slag som man inte kan föreställa sig. Allt från exklusivare colasorter och root beers till läsk med smak av tamarind, maté eller ja, typ allt som funkar i läskform. Butiksägarens brinnande intresse för läsk smittar av sig rejält och han blir riktigt så där härligt nördglad och nästan voltar över kassadisken när man ber om hjälp med vilken läsk som är bäst till riktigt sjuka floats (han rekommenderade en kaffecola, serverad med mockaglass och amaretto för en mindblowing flytande tiramisu). Riktigt härligt butiksbesök! Kommer definitivt återvända ofta, särskilt när man kanske köpt en lite roligare gin och inte vill göra den en otjänst genom att blanda den med en vanlig indian tonic.

timoat
2016-10-16, 15:17
Gäller det både positiva och negativa recensioner? Kan vara bra att veta kassa butiker med. Den hotsaucebutiken som låg på söder innan tex, drygare människa bakom disken har jag aldrig träffat. Jävla hotsaucehipster...

blåvitt
2016-10-16, 15:43
Gäller det både positiva och negativa recensioner? Kan vara bra att veta kassa butiker med. Den hotsaucebutiken som låg på söder innan tex, drygare människa bakom disken har jag aldrig träffat. Jävla hotsaucehipster...

Ja det går givetvis alldeles utmärkt!

WHITEFOLKS
2016-10-16, 16:29
Haha hotsaucehipster. Bara på söder :D

MasterChief
2016-10-16, 17:35
TCM Cykel i Tyresö.

Johan med personal älskar cyklar och älskar att ta hand om sina kunder. Jag har varit kund i 20 år och oavsett om jag ska köpa en pump eller en ny cykel så är det 100% engagemang.

Nelli
2016-10-16, 19:28
Gamle Amsterdam på hornsgatan, ostbutik med jätte kunnig och trevlig ägare.
Slår nog inte din läskbutik men jag fick ett toppen bemötande och mumma ost!

Bra initiativ!

4623
2016-10-17, 08:41
Ligger inte Soda nation på Renstiernas gata? Har för mig att jag brukar gå förbi den när jag går ner mot Slussen.

blåvitt
2016-10-17, 12:36
Ligger inte Soda nation på Renstiernas gata? Har för mig att jag brukar gå förbi den när jag går ner mot Slussen.

Ligger i korsningen :)

Gober
2016-10-17, 12:54
Blir lite lokalt men här är några av mina favoriter:

Meadow (meadowweb.se) är en klädbutik specialiserad på denim och workwear. Handlar de flesta av mina kläder där. Bra utbud om man gillar just den stilen. Killarna som har butiken är väldigt sjyssta och bygger upp en bra relation med sina stamkunder, absolut inte "säljiga" vilket jag avskyr.

Barber & Coffee, barberare med egen barista. Mycket bra barberare och deras kaffe är djävulskt gött.

Ost och vänner, mycket bra liten ostaffär med kunniga ostnördar som man kan prata ost med alldeles för länge.

Ola och Ko, granne med ovan butik. Chark och annan deli.

Sybilles bakery, också granne med ovan, bageri helt enkelt.

Bagaren och bonden, gott bröd och bästa croissanterna jag ätit i Sverige.

Ovan nämnda ligger i Malmö. Åker man till Köpenhamn så är Torvehallarna vid Nörreport ett mecka för mat/dryckintresserade. En saluhall med allt man behöver i mat och dryckesväg.

Edit, hög hipstervarning på mina tips :D