YTS
2016-08-27, 03:00
Torbjörns vegetariska köttbullar, med viltsmak.
16 stycken.
Ingredienser:
½ grönsaksbuljongtärning.
1 ½ dl korngryn.
3dl vatten.
1 Sharlottenlök hackad.
2 Vitlöksklyftor hackade.
2 dl bruna bönor torkade.
3dl vetemjöl.
1 ägg.
½ tsk havssalt.
7st enbär.
2 ½ tsk timjan.
1 krm svartpeppar.
¾ tsk kikkoman soja.
Koka bönorna i 1 liter vatten utan salt i ca 50 minuter tills bönorna är mjuka.
Koka korngrynen i 3 dl vatten tills vattnet kokat in.
Mosa bönorna med en potatisstöt.
Blanda bönmos och korngryn med lök, buljongtärning, ägg och kryddor.
Blanda i vetemjöl ca 3dl tills det blir en fast deg.
Forma 16st ”köttbullar” - Falafels.
Koka dem i en 3l gryta med 2l vatten och 2 tsk salt, tills de flyter upp, därefter ytterligare 7 minuter.
Ta upp dem med en hålslev och lägg dem på ett fat.
Stek dem därefter på medelvärme tills de fått färg.
Servera med potatis.
16 stycken.
Ingredienser:
½ grönsaksbuljongtärning.
1 ½ dl korngryn.
3dl vatten.
1 Sharlottenlök hackad.
2 Vitlöksklyftor hackade.
2 dl bruna bönor torkade.
3dl vetemjöl.
1 ägg.
½ tsk havssalt.
7st enbär.
2 ½ tsk timjan.
1 krm svartpeppar.
¾ tsk kikkoman soja.
Koka bönorna i 1 liter vatten utan salt i ca 50 minuter tills bönorna är mjuka.
Koka korngrynen i 3 dl vatten tills vattnet kokat in.
Mosa bönorna med en potatisstöt.
Blanda bönmos och korngryn med lök, buljongtärning, ägg och kryddor.
Blanda i vetemjöl ca 3dl tills det blir en fast deg.
Forma 16st ”köttbullar” - Falafels.
Koka dem i en 3l gryta med 2l vatten och 2 tsk salt, tills de flyter upp, därefter ytterligare 7 minuter.
Ta upp dem med en hålslev och lägg dem på ett fat.
Stek dem därefter på medelvärme tills de fått färg.
Servera med potatis.