svag74
2016-07-20, 18:35
Man ser det ibland tycker jag, brunt/grått/whatever, så att det nästan ser ut som en del blivit stekt :D
Vad jag inte fått någon koll på är om detta är ok eller ej?
Kanske t.o.m. ett gott tecken?
Googlar man forum verkar många mena att kött ska ligga till sig och bli lite gammalt och missfärgat.
Och att så länge det luktar ok (vet man ju inte förrän man kommer hem iofs) så spelar utseendet ingen roll.
Men så finns andra sidor, som den här, där man skriver:
För det första köttet skall lukta gott och aldrig skifta i grått.
http://www.spisa.nu/3.19497/varufakta/om-notkott-och-kottkvalite/
Sedan har vi massa köttskolor o.s.v. från Scan etc som i detalj går igenom hur stekning/kryddning/grillning ska gå till, men inte ett ord om hur köttet ska se ut i förpackningen.
Nån här som har koll?
Ska man köpa, eller rata, nötkött som är brunt/grått?
By the way, skummaste jag sett var ett paket med två biffar nyligen, där den ena var helt grå, hela biffen, medan den andra var röd.
Blev måttligt sugen på att köpa just det paketet ... undra vad som var "fel"?
Vad jag inte fått någon koll på är om detta är ok eller ej?
Kanske t.o.m. ett gott tecken?
Googlar man forum verkar många mena att kött ska ligga till sig och bli lite gammalt och missfärgat.
Och att så länge det luktar ok (vet man ju inte förrän man kommer hem iofs) så spelar utseendet ingen roll.
Men så finns andra sidor, som den här, där man skriver:
För det första köttet skall lukta gott och aldrig skifta i grått.
http://www.spisa.nu/3.19497/varufakta/om-notkott-och-kottkvalite/
Sedan har vi massa köttskolor o.s.v. från Scan etc som i detalj går igenom hur stekning/kryddning/grillning ska gå till, men inte ett ord om hur köttet ska se ut i förpackningen.
Nån här som har koll?
Ska man köpa, eller rata, nötkött som är brunt/grått?
By the way, skummaste jag sett var ett paket med två biffar nyligen, där den ena var helt grå, hela biffen, medan den andra var röd.
Blev måttligt sugen på att köpa just det paketet ... undra vad som var "fel"?