Visa fullständig version : Intag av BCAA och risk för diabetes typ 2
King Grub
2016-07-17, 07:18
BACKGROUND:
Plasma branched-chain amino acids (BCAAs, including leucine, isoleucine and valine) were recently related to risk of type 2 diabetes (T2D). Dietary intake is the only source of BCAAs; however, little is known about whether habitual dietary intake of BCAAs affects risk of T2D.
METHODS:
We assessed associations between cumulative consumption of BCAAs and risk of T2D among participants from three prospective cohorts: the Nurses' Health Study (NHS; followed from 1980 to 2012); NHS II (followed from 1991 to 2011); and the Health Professionals Follow-up Study (HPFS; followed from 1986 to 2010).
RESULTS:
We documented 16 097 incident T2D events during up to 32 years of follow-up. After adjustment for demographics and traditional risk factors, higher total BCAA intake was associated with an increased risk of T2D in men and women. In the meta-analysis of all cohorts, comparing participants in the highest quintile with those in the lowest quintile of intake, hazard ratios (95%confidence intervals) were for leucine 1.13 (1.07-1.19), for isoleucine 1.13 (1.07-1.19) and for valine 1.11 (1.05-1.17) (all P for trend < 0.001). In a healthy subsample, higher dietary BCAAs were significantly associated with higher plasma levels of these amino acids (P for trend = 0.01).
CONCLUSIONS:
Our data suggest that high consumption of BCAAs is associated with an increased risk of T2D.
Int J Epidemiol. 2016 Jul 13. Cumulative consumption of branched-chain amino acids and incidence of type 2 diabetes.
Nya "NOCCOINSULIN" finns snart på marknaden. #AreYouInsulinEnough
higher total BCAA intake was associated with an increased risk of T2D in men and women.
Hur tolkar vi detta ? Att övervikt, lite motion och högt proteinintag leder lättare till T2D. Att enbart högt proteinintag skulle ge T2D skulle bli en chock för Kolozzeum.
Ost i stora mängder bör vara den bästa källan till mycket BCAA.
higher total BCAA intake was associated with an increased risk of T2D in men and women.
Hur tolkar vi detta ? Att övervikt, lite motion och högt proteinintag leder lättare till T2D. Att enbart högt proteinintag skulle ge T2D skulle bli en chock för Kolozzeum.
Ost i stora mängder bör vara den bästa källan till mycket BCAA.
Diabetes, here I come! ... *rolleyes*
Luca Brasi
2016-07-17, 19:08
Maxa proteinsyntesen är inte önskvärt om man är en stillasittande tjockis kanske?
Så överätning är associerat med typ två diabetes. Vem hade kunnat ana det?
Jonas Lundberg
2016-07-18, 14:34
Att aminosyror i pulverform/dryck lätt omvandlas till glukos har jag sagt i många år. Det säger sig själv.
Har du lågt blodsocker och dricker 15-20 g aminosyror, så gör kroppen om det till glukos.
Kroppen strävar alltid efter balans och socker i blod och till hjärnan går alltid före aminosyror till musklerna.
Att aminosyror i pulverform/dryck lätt omvandlas till glukos har jag sagt i många år. Det säger sig själv.
Har du lågt blodsocker och dricker 15-20 g aminosyror, så gör kroppen om det till glukos.
Kroppen strävar alltid efter balans och socker i blod och till hjärnan går alltid före aminosyror till musklerna.
Studien är gjord på vanligt folk, du kan knappast anta att majoriteten av befolkningen häller i sig BCAA. Det finns ett sätt dessa människor fått i sig höga halter BCAA och det är genom att äta en väldigt stor mängd mat som innehåller BCAA.
Jonas Lundberg
2016-07-18, 15:17
Studien är gjord på vanligt folk, du kan knappast anta att majoriteten av befolkningen häller i sig BCAA. Det finns ett sätt dessa människor fått i sig höga halter BCAA och det är genom att äta en väldigt stor mängd mat som innehåller BCAA.
Hur tyvärr inte läst någon studie. Rent sunt förnuft, om man nu enbart intar aminosyror på fastande mage och lågt blodsocker. Då skulle socker ha samma effekt.
Hur tyvärr inte läst någon studie. Rent sunt förnuft, om man nu enbart intar aminosyror på fastande mage och lågt blodsocker. Då skulle socker ha samma effekt.
Vi pratar väl om studien ovan??
Men du kan väl räkna på hur mycket glukos du omvandlar av en dos BCAA och fundera på hur stor inverkan det kan ha på uppkomsten av typ 2 diabetes.
Jonas Lundberg
2016-07-18, 16:09
Vi pratar väl om studien ovan??
Men du kan väl räkna på hur mycket glukos du omvandlar av en dos BCAA och fundera på hur stor inverkan det kan ha på uppkomsten av typ 2 diabetes.
Jag gjorde bara en association. Sen finns det dom som intar 15 g amino x 4-5 tillfällen/dag. Inte sagt att man får diabetes av det. Säger bara att det lätt omvandlas till glukos.
Jag gjorde bara en association. Sen finns det dom som intar 15 g amino x 4-5 tillfällen/dag. Inte sagt att man får diabetes av det. Säger bara att det lätt omvandlas till glukos.
Och hur många gram kolhydrater blir det över en dag?
Luca Brasi
2016-07-18, 22:56
Att aminosyror i pulverform/dryck lätt omvandlas till glukos har jag sagt i många år. Det säger sig själv.
Har du lågt blodsocker och dricker 15-20 g aminosyror, så gör kroppen om det till glukos.
Kroppen strävar alltid efter balans och socker i blod och till hjärnan går alltid före aminosyror till musklerna.
Lite mer komplexa förklaringar finns det nog.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390257/
Halvgammal artikel men man behöver inte betala 30 euro för att få läsa den.
Lite mer komplexa förklaringar finns det nog.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390257/
Halvgammal artikel men man behöver inte betala 30 euro för att få läsa den.
Nu orkar jag inte läsa igenom den där men det finns teorier om de högre nivåer av BCAA man ser hos feta med typ två diabetes beror på att mTor fuckar upp insulinsignaleringen och dessutom att med lägre insulinkänslighet så ökar nedbrytningen av protein då den skyddande effekten av insulin avtar. Så har man typ två diabetes så är nog BCAA en väldigt dålig idé.
Shqypnia
2016-07-19, 10:47
BCAA måste väl ändå vara det bästa exemplet på vilken brist på intresse människor har i dagens samhälle. Alla kör på det utan att kolla upp det överhuvudtaget.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.