Gober
2016-07-07, 09:30
Juice! Satt hemma i soffan och klickade runt bland köksmaskiner som en så ofta gör. Blev lite sugen på en slow juicer. Det är ju ett ganska smidigt sätt att få i sig mycket grönsaker och dessutom gott. Men hur är det med näringsämnen när grönsakerna pressas, går man miste om näringsämnena pga att det mesta "köttet" separeras och försvinner?
Om man pressar enbart frukt så blir det ju mest sockerdricka utan fibrer kvar, dvs läsk, typ. Men om juicen är till största del baserad på grönsaker, rotsaker med mera, hur blir det då? Slow juicer påstås vara det som ger "nyttigast" juice. Ska en ha en sånhäringa manik eller är det bara en hyllvärmare till köket?
Om man pressar enbart frukt så blir det ju mest sockerdricka utan fibrer kvar, dvs läsk, typ. Men om juicen är till största del baserad på grönsaker, rotsaker med mera, hur blir det då? Slow juicer påstås vara det som ger "nyttigast" juice. Ska en ha en sånhäringa manik eller är det bara en hyllvärmare till köket?