handdator

Visa fullständig version : Försämrade muskeluppbyggande signaler av fettintag efter träning


King Grub
2016-06-22, 13:38
PURPOSE:

To examine the effects of reduced CHO but high post-exercise fat availability on cell signalling and expression of genes with putative roles in regulation of mitochondrial biogenesis, lipid metabolism and muscle protein synthesis (MPS).

METHODS:

Ten males completed a twice per day exercise model (3.5 h between sessions) comprising morning high-intensity interval (HIT) (8 x 5-min at 85% VO2peak) and afternoon steady-state (SS) running (60 min at 70% VO2peak). In a repeated measures design, runners exercised under different isoenergetic dietary conditions consisting of high CHO (HCHO: 10 CHO, 2.5 Protein and 0.8 Fat g.kg per whole trial period) or reduced CHO but high fat availability in the post-exercise recovery periods (HFAT: 2.5 CHO, 2.5 Protein and 3.5 Fat g.kg per whole trial period).

RESULTS:

Muscle glycogen was lower (P<0.05) at 3 (251 vs 301 mmol.kgdw) and 15 h (182 vs 312 mmol.kgdw) post-SS exercise in HFAT compared to HCHO. AMPK-α2 activity was not increased post-SS in either condition (P=0.41) though comparable increases (all P<0.05) in PGC-1α, p53, CS, Tfam, PPAR and ERRα mRNA were observed in HCHO and HFAT. In contrast, PDK4 (P=0.003), CD36 (P=0.05) and CPT1 (P=0.03) mRNA were greater in HFAT in the recovery period from SS exercise compared with HCHO. p70S6K activity was higher (P=0.08) at 3 h post-SS exercise in HCHO versus HFAT (72.7 ± 51.9 vs 44.7 ± 27 fmol.min mg).

CONCLUSION:

Post-exercise high fat feeding does not augment mRNA expression of genes associated with regulatory roles in mitochondrial biogenesis though it does increase lipid gene expression. However, post-exercise p70S6K1 activity is reduced under conditions of high fat feeding thus potentially impairing skeletal muscle remodelling processes.

Med Sci Sports Exerc. 2016 Jun 20. Postexercise High-Fat Feeding Supresses p70S6K1 Activity in Human Skeletal Muscle.

Rahf
2016-06-22, 13:57
Rätta mig om jag har fel här, men fettintag efter träning hade väl också negativa effekter på kolhydratsupptag och återställande av glykogen?

Lipservice
2016-06-22, 19:34
Vart sätter man gränsen för ett "högt" fettintag? Dum fråga kanske. Men rätta mig gärna.

Max
2016-06-23, 16:44
Vart sätter man gränsen för ett "högt" fettintag? Dum fråga kanske. Men rätta mig gärna.
Från ovan:
"In a repeated measures design, runners exercised under different isoenergetic dietary conditions consisting of high CHO (HCHO: 10 CHO, 2.5 Protein and 0.8 Fat g.kg per whole trial period) or reduced CHO but high fat availability in the post-exercise recovery periods (HFAT: 2.5 CHO, 2.5 Protein and 3.5 Fat g.kg per whole trial period)."

Lipservice
2016-06-23, 21:56
Från ovan:
"In a repeated measures design, runners exercised under different isoenergetic dietary conditions consisting of high CHO (HCHO: 10 CHO, 2.5 Protein and 0.8 Fat g.kg per whole trial period) or reduced CHO but high fat availability in the post-exercise recovery periods (HFAT: 2.5 CHO, 2.5 Protein and 3.5 Fat g.kg per whole trial period)."

Antingen var det latmasken eller dumhuvudet som var framme på mig. Tack för "förklaringen" ivf.

Lycklig
2016-06-23, 22:23
Finns det någon form av minimimängd fett som skulle kunna anses vara fördelaktig att ha i just den måltid man äter efter träningen - eller det finns en poäng att alltid sträva efter att hålla fettet så nära 0-5g som möjligt även om det är lite analt.

King Grub
2016-06-23, 22:26
Det har har i många årtionden varit allmänna rekommendationer för idrottare att göra näringsintaget närmast efter träning så fettfritt som möjligt.