skunkvid
2016-06-14, 12:50
Det biologiska värdet i detta ärtproteinisolat är fullt jämförbart med både mjölk- och äggviteprotein.
Såhär ser då aminosyraprofilen ut per 100 g:
Alanin 3,01
Arginin 6,09
Asparaginsyra 8,05
Cystein 0,70
Glutaminsyra 11,76
Glycin 2,87
Histidin 1,75
Isoleucin 3,15
Leucin 5,88
Lysin 5,04
Methionin 0,77
Fenylalanin 3,85
Prolin 3,15
Serin 3,71
Threonin 2,73
Tryptofan 0,70
Tyrosin 2,66
Valin 3,50
Hur bra är den här aminosyraprofilen? Behöver man kombinera detta med något annat eller kanske blanda i enstaka aminosyror?
Såhär ser då aminosyraprofilen ut per 100 g:
Alanin 3,01
Arginin 6,09
Asparaginsyra 8,05
Cystein 0,70
Glutaminsyra 11,76
Glycin 2,87
Histidin 1,75
Isoleucin 3,15
Leucin 5,88
Lysin 5,04
Methionin 0,77
Fenylalanin 3,85
Prolin 3,15
Serin 3,71
Threonin 2,73
Tryptofan 0,70
Tyrosin 2,66
Valin 3,50
Hur bra är den här aminosyraprofilen? Behöver man kombinera detta med något annat eller kanske blanda i enstaka aminosyror?