handdator

Visa fullständig version : Hjälp mig piffa upp mina rislådor (bulk)


Ram Dass
2016-05-28, 14:13
Hej, har lyckats med ett storkok av en hel del matlådor, är 600g ris, 150g "kött" och 250g grönsaker och lite raps och kokosfett per låda. Ganska så torra lådor.

Har inte aptit att trycka i mig en, era bästa tips för att piffa upp och göra dom mer aptitliga? Ska aldrig mer göra storkok på rislådor under viktuppgång hädanefter. B-)

Cykelcykel
2016-05-28, 14:23
Stek allt en gång till i stekpanna med lite kryddning kanske lite soja och sweet chili

Aliaas
2016-05-28, 16:29
Hej, har lyckats med ett storkok av en hel del matlådor, är 600g ris, 150g "kött" och 250g grönsaker och lite raps och kokosfett per låda. Ganska så torra lådor.

Har inte aptit att trycka i mig en, era bästa tips för att piffa upp och göra dom mer aptitliga? Ska aldrig mer göra storkok på rislådor under viktuppgång hädanefter. B-)

Sås.

Ram Dass
2016-05-28, 16:33
Sås.
Bring me! Bea och tztaziki är de enda jag kommer på. B-)

Aliaas
2016-05-28, 16:36
Bring me! Bea och tztaziki är de enda jag kommer på. B-)

Ja om du gillar dem kör på dem annars:

Mangoraja, Vitlöksås, Kebabsås, Pepparsås, Ceasar, Blue-cheese osv..

Det finns jävligt många goa såser ;)

Grotesk
2016-05-28, 20:20
BBQ-sås - Gains - Vinn.

Circle of life. :)

Wzup2u
2016-05-28, 20:47
tort=ingen sås, pallar du inte göra någon köp färdig eller häll översmält smör eller grädde.

daloatf
2016-05-28, 20:57
600g kokt? Köp färdig currysås i olika smaker

Skickat från min Nexus 10 via Tapatalk

J.V
2016-05-28, 21:29
Currysas. Majonnas blandad med barbequesas ar fint till ris ocksa.

wilhelmblomgren
2016-05-29, 01:20
Mangoraja och hemmagjord currysås är perfekt till ris. Annars kan du teriyaki-marinera ditt kött, woka dina grönsaker och steka riset. Lite extra olja samt på högvärme samt lite förstekt chili, blandar sig riktigt bra med riset.

EnergiÖverskott
2016-05-29, 05:56
Är det 600 gram okokt ris får du nog hälla över någon 2-liters paket mjölk eller sådär för det är sjukt mycket. Haha.

Annars: hummus. Det är så galet gott och så enkelt att göra och krydda efter smak. Funkar på och till det mesta. Give it a try! :)

Ozziking
2016-05-29, 09:55
Chunky salsa!!

Ram Dass
2016-05-29, 11:03
Haha det är kokt ris, 200 g var det okokt iaf.

Tack för alla tips! Kul!

Skickat från min SM-N9005 via Tapatalk

VoDaresVins
2016-05-29, 13:11
Kidneybönor i chilisås + ananas.
Koka kidneybönorna i såsen + lite extra vatten i några minuter. Häll bort vätskan, det är den som ger gaser. :)
Blanda kidneybönorna och en burk ananasbitar inklusive saften med riset.

Xead
2016-05-29, 15:11
Jag brukar lägga till smör eller olivolja direkt i riskokaren/kastrullen innan tillagning (förutsatt att man använder korrekt mängd vatten), o voila så blir riset både godare och mer energirikt :D. Sen är det fint att låta riset koka med en buljongtärning i också!

wilhelmblomgren
2016-05-29, 23:36
Jag brukar lägga till smör eller olivolja direkt i riskokaren/kastrullen innan tillagning (förutsatt att man använder korrekt mängd vatten), o voila så blir riset både godare och mer energirikt :D. Sen är det fint att låta riset koka med en buljongtärning i också!

+1, lite salt också, sen jäklar!

arogen
2016-05-30, 08:09
Jag kokar alltid riset med extra vatten, så jag får det saftigt. Sen har jag alltid kycklinggryta med grädde/fraiche, enkelt och gott :)

wilhelmblomgren
2016-05-31, 18:10
Jag kokar alltid riset med extra vatten, så jag får det saftigt. Sen har jag alltid kycklinggryta med grädde/fraiche, enkelt och gott :)

Blir riset inte slaskigt då?

arogen
2016-05-31, 18:26
Blir riset inte slaskigt då?

haha, ena aning kanske. Gäller att inte ha FÖR mycket vatten. Men godare så än torrt tycker jag :)

knooox
2016-05-31, 18:36
Blir riset inte slaskigt då?

Det är ju precis det som är riktigt gott med ris! Extra salt på riset tillsammans med en härlig gryta :)

vicarious
2016-05-31, 19:52
Ketchup är faktiskt gott till ris. Annars Sweet Baby Rays eller någon sweet and sour sås, eller någon smaksatt créme fraiche (finns en med paprika och chili som är jättegod, tror det är ICAs).

Skulle tipsa om att variera dig lite, stora mängder ris varje dag är kanske ingen jättebra idé med tanke på arseniken. Matvete och mathavre är gott och bra substitut, funkar bra i matlåda.