handdator

Visa fullständig version : Sushi!


pundi
2016-05-27, 15:25
Tjena!

Blev sjukt sugen på sushi och funderar på att dra iväg och köpa mig en 30 bitars. Frågan är ungefär vilka macros kan man räkna på per bit? Jag har läst att varje bit innehåller ca 50kcal men hur är fördelningen av f/p/c i detta? Hur räknar ni?

Korash
2016-05-27, 15:30
Beror helt på vilken sushi det är? Stor skillnad på en räknigiri och en californiamaki t.ex.

pundi
2016-05-27, 15:34
Beror helt på vilken sushi det är? Stor skillnad på en räknigiri och en californiamaki t.ex.

Jag brukar bara ta ett gäng sånna bitar där det typ ligger en räkstjärt/laxbit på en liten bit ris. Vet inte vad det heter iallafall, jag bara äter det *popcorn*

pundi
2016-05-27, 15:41
Beror helt på vilken sushi det är? Stor skillnad på en räknigiri och en californiamaki t.ex.

Sen blir det även några sånna bitar med svart runt (sjögräs?)

PureWhey
2016-05-27, 16:08
Jag brukar köra på bara laxnigiri, enkelt att räkna och godaste bitarna :D

pundi
2016-05-27, 16:09
Jag brukar köra på bara laxnigiri, enkelt att räkna och godaste bitarna :D

Jag gillar mest dom med lax och dom likadana fast med kräft/räkstjärtar. Hur räknar du?

PureWhey
2016-05-27, 16:13
Minns inte exakt vad jag la in men en bit blir ungefär 2.3g f / 11.9g k / 4.4g p. Annars är det bara att väga ^^

pundi
2016-05-27, 16:16
Minns inte exakt vad jag la in men en bit blir ungefär 2.3g f / 11.9g k / 4.4g p. Annars är det bara att väga ^^

Tack så mycket! Antar att det är mindre fett i räkstjärtsbitarna?

wilhelmblomgren
2016-05-28, 01:40
Minns inte exakt vad jag la in men en bit blir ungefär 2.3g f / 11.9g k / 4.4g p. Annars är det bara att väga ^^

Särar du då på vardera sushi-bit och väger dem individuellt? #optinoja

Chok Dee
2016-06-08, 20:09
Något jag undrar är om man räknar fisken som tillagad eller rå?
är det så att fisken blir "kall-behandlad" på något vis med nån olja av något slag eller ?

har ingen aning själv då jag tyckte de där rullarna med en gurkbit utan fisk var godast :em:

Chok Dee
2016-06-08, 20:10
Särar du då på vardera sushi-bit och väger dem individuellt? #optinoja

tror det är lättast att göra så, blir inte allt för svårt heller då bitarna bara ligger på varandra *spy*

men tror det finns något mer i riset än bara kletigt ris, men jag kan ha fel..

Sohlsken
2016-06-08, 20:36
tror det är lättast att göra så, blir inte allt för svårt heller då bitarna bara ligger på varandra *spy*

men tror det finns något mer i riset än bara kletigt ris, men jag kan ha fel..

Risvinäger och socker. Det är så man gör sushiris.

PureWhey
2016-06-12, 00:03
Särar du då på vardera sushi-bit och väger dem individuellt? #optinoja



Nä, uppskattar efter att ha vägt en rackare.