handdator

Visa fullständig version : Knäproblem efter benpassen


LunaSpice
2016-05-23, 11:00
Jag har börjat få problem med mitt vänstra knä, framför allt dagen/dagarna efter benpassen. Det ömmar och stramar på en punkt mellan mediala epikondylen och knäskålen. Det släpper av en kort stund efter jag har stretchat framsida lår men kommer tillbaka kort därefter. Problemen började när jag ökade frekvensen av benträning. Jag känner inte av något på höger knä. Samma ben smärtar också ibland när jag är ute och går längre sträckor med hög fart. Dock känner jag då av problemen i knävecket, som en stickande/domnande känsla som släpper av när jag drar ner på tempot och heller inte sträcker ut knät till fullo när jag går.

Jag använder i dagsläget inga former av knäskydd under träningspassen men funderar på om det skulle kunna hjälpa. Det är en hel djungel med olika skydd och jag har igen aning om var jag ska börja. Någon som har erfarenhet av liknande problem?

Filipb
2016-05-23, 11:44
Jag hade något som verkade vara jumper's knee i vintras efter att ha börjat med tyngdlyftning. Kände dock av det som mest vid quadriceps fäste, men känner annars igjen symptomerna du skriver. Kör du mer explosiv träning nu tros?

LunaSpice
2016-05-23, 12:01
Nej, jag kör inte mer explosivt nu än tidigare. Dock kör jag mer knäböj än tidigare.

Ja, hopparknä verkar vara det som kanske spökar. Jag har kikat en del och det stämmer på många symtom. Är jag behjälpt av knäskydd eller hur ska jag få ordning på det?