handdator

Visa fullständig version : Påstådda och faktiska nivåer av BCAA i proteintillskott


King Grub
2016-05-14, 12:48
The amount of money spent on nutritional supplements by Americans is in the billions per year. Protein supplements, which are often made from whey in milk, boast of high levels of BCAA. There are mixed results to suggest that BCAA play a role in muscle recovery but they remain a popular supplement. The goal of this project was to develop an undergraduate laboratory experiment in which levels of BCAA are measured in various milks and supplements. These milks and supplements were hydrolyzed to release the amino acids and BCAA were measured using the leucine dehydrogenase enzyme assay which specifically measures the sum of these three amino acids. In addition, the level of arginine was measured using the Sakaguchi assay. In order to confirm these results, the levels of these amino acids was tested using reverse phase high performance liquid chromatography (RP HPLC). It was necessary to quantify the BCAAs and the quality of the data was assessed by spiking the samples with one of the BCAA and measuring the % recovery. The results are consistent by both methods which demonstrates that the leucine dehydrogenase is a valid method to measure BCAA. While the protein levels for the supplements are similar to the claims of manufacturer’s, the level of BCAAs are markedly lower.

Measurement of branched chain amino acids (BCAA) in milks and protein supplements. The FASEB Journal April 2016 vol. 30 no. 1 Supplement 880.4

King Grub
2016-05-15, 21:46
Skandalöst bluffmakeri med andra ord.

StarkaUlf
2016-05-15, 21:49
O.o intredasting.

knooox
2016-05-15, 23:00
Lurendrejeri, med andra ord...

PureWhey
2016-05-16, 07:40
Inte små skillnader... Urgh

Gober
2016-05-16, 09:59
Varför tog de med Syntha-6 när det inte fanns angiven mängd bcaa. Och hur kan det vara så låg mängd som 399mg i den produkten?

Sheogorath
2016-05-16, 10:00
Varför tog de med Syntha-6 när det inte fanns angiven mängd bcaa. Och hur kan det vara så låg mängd som 399mg i den produkten?

Man kanske rensar proteinpulvret från BCAA för att göra BCAA-tillskott? :D

Gober
2016-05-16, 10:03
Man kanske rensar proteinpulvret från BCAA för att göra BCAA-tillskott? :D

Man kan fan undra. Köper Syntha-6 ibland, inte konstigt en är så tunn :D

exevision
2016-05-16, 16:47
Man kanske skulle börja dricka vanlig mjölk eller yoghurt istället för vasslen...

Hanse
2016-05-16, 16:59
Man kanske skulle börja dricka vanlig mjölk eller yoghurt istället för vasslen...

Risken är att om alla fitnessmänniskor som hinkar bcca börjar hinka mjölk istället så kommer dom lägga på sig muskler... vilket säkert får politikerna att dopingklassa mjölk. ;)

Sverker
2016-05-16, 18:56
Vad är det vi ser:confused:
While the protein levels for the supplements are similar to the claims of manufacturer’s, the level of BCAAs are markedly lower.

Mängden protein är samma som deklarerat men mängden BCAA är för lite.
1. Betyder att man blandat ut mjölkproteinet med ett annat som naturligt innehåller lägre andel BCAA. ( egentligen allt annat protein ) ?
2. Produkten är spikad men något, typ glycin/kreatin,taurin/melamin ?
3. BCAA-rika proteinfraktioner förloras/avlägsnas i reningen av proteinet och proteiner med lägre näringsvärde är kvar ?

Sheogorath
2016-05-16, 19:08
I värsta fall är det som jag skojade om lite halvt: att man extraherat BCAA från proteinpulvret (om det nu låter sig göras för en billig peng) för att göra BCAA-produkter och sen sälja resterna som "vassle". Därmed har man två nästan värdelösa produkter att sälja, var och en till sin målgrupp. :(

De verkar ju ha kollat att analysmetoden de använt sig av är bra. Det kan jag inte tillräckligt om för att bekräfta däremot.

Gober
2016-05-16, 19:28
Vad är det vi ser:confused:
While the protein levels for the supplements are similar to the claims of manufacturer’s, the level of BCAAs are markedly lower.

Mängden protein är samma som deklarerat men mängden BCAA är för lite.
1. Betyder att man blandat ut mjölkproteinet med ett annat som naturligt innehåller lägre andel BCAA. ( egentligen allt annat protein ) ?
2. Produkten är spikad men något, typ glycin/kreatin,taurin/melamin ?
3. BCAA-rika proteinfraktioner förloras/avlägsnas i reningen av proteinet och proteiner med lägre näringsvärde är kvar ?

Mest troligt alternativ 2?

Gober
2016-05-16, 19:28
I värsta fall är det som jag skojade om lite halvt: att man extraherat BCAA från proteinpulvret (om det nu låter sig göras för en billig peng) för att göra BCAA-produkter och sen sälja resterna som "vassle". Därmed har man två nästan värdelösa produkter att sälja, var och en till sin målgrupp. :(

De verkar ju ha kollat att analysmetoden de använt sig av är bra. Det kan jag inte tillräckligt om för att bekräfta däremot.

Låter som en onödigt komplicerad och dyr metod? Att framställa aminosyror är väl inte särskilt dyrt?

Sheogorath
2016-05-16, 19:44
Ja, man tycker ju det. Andra förklaringar känns mer troliga, som tur är.

exevision
2016-05-16, 19:45
Vad är det vi ser:confused:
While the protein levels for the supplements are similar to the claims of manufacturer’s, the level of BCAAs are markedly lower.

Mängden protein är samma som deklarerat men mängden BCAA är för lite.
1. Betyder att man blandat ut mjölkproteinet med ett annat som naturligt innehåller lägre andel BCAA. ( egentligen allt annat protein ) ?
2. Produkten är spikad men något, typ glycin/kreatin,taurin/melamin ?
3. BCAA-rika proteinfraktioner förloras/avlägsnas i reningen av proteinet och proteiner med lägre näringsvärde är kvar ?

Hoppas verkligen inte de spikar mer melamin!! Hemskt i så fall!

Lycklig
2016-05-16, 20:12
Någon som vill ge sig på en gissning över hur vanligt samma fenomen är i Sverige? Jag minns att GV hade ett pulver som under en period i alla fall verkade ha nivåer som var lägre än önskvärt.

Johan_P
2016-05-17, 12:13
Fan, Rich Piana hade rätt igen... blir 4 scoops hädanefter

hugohugo7600
2016-05-17, 21:40
Bör den som dricker syntha-6 kompletera med extra BCAA i drinken??

Sheogorath
2016-05-17, 21:43
Den som dricker Syntha-6 borde sluta med det i protest.

hugohugo7600
2016-05-17, 22:10
Första och troligtvis sista burken. Det väcker verkligen en tanke.
Har företagen ingen som arbetar med kvalitetssäkring innan produkterna får säljas?

Donkens
2016-05-17, 22:52
Första och troligtvis sista burken. Det väcker verkligen en tanke.
Har företagen ingen som arbetar med kvalitetssäkring innan produkterna får säljas?

Inte ens livsmedelsbranschen är seriös så kan du tänka dig kostillskott.

kaspen
2016-05-18, 00:23
Vi kanske ska lugna oss lite med slutsatserna:

"Those results have to be validated through HPLC-DAD MS or other detector or eventually LC-MS. The leucine dehydrogenase method was validated against a standard protein or proteins. Validating a method through a standard protein like BSA or others doesn't mean it is validated against a complex food matrix like whey. After these results they should have confirmed the detected amounts in comercial whey against a standard method meaning HPLC or LC with a MS detector. When we developed the method for protein spiking we had to confirm the results by chromatography (in our case HPLC coupled with DAD). The use of the Lowry method is also debatable although it would theoretically avoid spiking, it is a colorimetric method therefore interference might occur. Albeit having limits Kjeldahl and Dumas tests are still the best tests for total protein (off course they have limits in which concerns spiking).

I tried to read and I was convinced they had confirmed the results by HPLC... I don't think that was the case. Each method has to be validated for a specific food matrix and whey is a pain in the ass in which concerns interference that I can tell you... :) Now if they run a HPLC-MS or a LC-MS and they get the same results (not screwing up and using a proper column or an amino acid analyzer) I'm convinced..."

Sverker
2016-05-18, 16:45
Det borde vara förväntat att de som gjorde försöken använde en referens med känd mängd protein med känd mängd BCAA.
"These milks and supplements were hydrolyzed to release the amino acids and BCAA were measured using the leucine dehydrogenase enzyme assay".
Kjeldahl är en väl beprövad metod för att bestämma mängden protein i mjölk eller mjölkpulver.