handdator

Visa fullständig version : Fiskolja minskar anabola signalmekanismer och ökar inte proteinsyntesen efter träning


King Grub
2016-03-23, 12:09
Fish oil (FO) supplementation potentiates muscle protein synthesis (MPS) in response to a hyperaminoacidemic–hyperinsulinemic infusion. Whether FO supplementation potentiates MPS in response to protein ingestion or when protein ingestion is combined with resistance exercise (RE) remains unknown. In a randomized, parallel group design, 20 healthy males were randomized to receive 5 g/day of either FO or coconut oil control (CO) for 8 weeks. After supplementation, participants performed a bout of unilateral RE followed by ingestion of 30 g of whey protein. Skeletal muscle biopsies were obtained before and after supplementation for assessment of muscle lipid composition and relevant protein kinase activities. Infusion of l‐[ring‐13C6] phenylalanine was used to measure basal myofibrillar MPS at rest (REST), in a nonexercised leg following protein ingestion (FED) and following RE and protein ingestion (FEDEX). MPS was significantly elevated above REST during FEDEX in both the FO and CO groups, but there was no effect of supplementation. There was a significant increase in MPS in both groups above REST during FED but no effect of supplementation. Supplementation significantly decreased panPKB activity at REST in the FO group but not the CO group. There was a significant increase from REST at post‐RE for PKB and AMPKα2 activity in the CO group but not in the FO group. In FEDEX, there was a significant increase in p70S6K1 activity from REST at 3 h in the CO group only. These data highlight that 8 weeks of FO supplementation alters kinase signaling activity in response to RE plus protein ingestion without influencing MPS.

Fish oil supplementation suppresses resistance exercise and feeding‐induced increases in anabolic signaling without affecting myofibrillar protein synthesis in young men. Physiological Reports 22 March 2016 Vol. 4 no. e12715.

http://physreports.physiology.org/content/4/6/e12715

LunaSpice
2016-03-23, 13:10
Prepare youselves... Massive decrease of Omega 3 caps intake incoming.

Wain
2016-03-23, 14:57
Enligt mig en ganska dåligt utförd studie. Som de själva säger "it is possible that we lacked the necessary statistical power to detect the influence of FO on MPS" och " Moreover, our measurement of myofibrillar MPS was limited to 3 h postresistance exercise and feeding. Therefore, it is possible that had we extended our capture of MPS to longer than 3 h (i.e., 5 h) we may have detected an effect of FO supplementation.".

Dessutom löjligt många medförfattare i förhållande till de experiment som utförts.

Sist, men inte minst, är jag imponerad över att de lyckats gå igenom en rigorös peer-review process på tre dagar...

kaspen
2016-03-23, 21:38
Det är väl inte otänkbart att de antiinflammatoriska egenskaperna hos omega 3 har en negativ påverkan på proteinsyntesen?

Klein
2016-03-26, 14:06
Oavsett proteinsyntes så har fiskolja ett gäng andra positiva effekter för folk som vill maximera sina resultat såsom:

1. Minskar SHBG
2. Modifierar magfloran i önskvärd riktning och minskar således triglycerider och bukfetma

kaspen
2016-03-26, 18:03
Oavsett proteinsyntes så har fiskolja ett gäng andra positiva effekter för folk som vill maximera sina resultat såsom:

1. Minskar SHBG
2. Modifierar magfloran i önskvärd riktning och minskar således triglycerider och bukfetma

1. Ja det kanske är mätbara resultat i ett lab men hade det haft någon effekt, tror du inte man sett den i studier på träning och fiskolja som ovan?

2. Ja men det sänker inte kolesterol.

LunaSpice
2016-03-26, 18:26
1. Ja det kanske är mätbara resultat i ett lab men hade det haft någon effekt, tror du inte man sett den i studier på träning och fiskolja som ovan?

2. Ja men det sänker inte kolesterol.

Kolesterol är mindre viktigt när det gäller blodfetter enligt nyare forskning. Det är triglycerider som gäller numera och det läkarna tittar på i huvudsak.

kaspen
2016-03-26, 19:46
Kolesterol är mindre viktigt när det gäller blodfetter enligt nyare forskning. Det är triglycerider som gäller numera och det läkarna tittar på i huvudsak.


Nu förenklar du alldeles för mycket.

exevision
2016-03-26, 19:56
Säger denna studie emot dessa?

Omega-3 polyunsaturated fatty acids augment the muscle protein anabolic response to hyperaminoacidemia-hyperinsulinemia in healthy young and middle aged men and women

Increased dietary long-chain n-3 polyunsaturated fatty acid (LCn-3PUFA) intake stimulates muscle protein anabolism in individuals who experience muscle loss due to aging or cancer cachexia. However, it is not known whether LCn-3PUFA elicit similar anabolic effects in healthy individuals. To answer this question we evaluated the effect of 8 weeks of LCn-3PUFA supplementation (4 g·d−1 of Lovaza®) in nine 25–45 y old healthy subjects on the rate of muscle protein synthesis (by using stable isotope labelled tracer techniques) and the activation (phosphorylation) of elements of the mTOR-p70s6k pathway during basal, postabsorptive conditions and during a hyperinsulinemic-hyperaminoacidemic clamp. We also measured the concentrations of protein, RNA, and DNA in muscle to obtain indices of the protein synthetic capacity, translational efficiency and cell size. Neither the basal muscle protein fractional synthesis rate nor basal signalling element phosphorylation changed in response to LCn-3PUFA supplementation but the anabolic response to insulin and amino acid infusion was greater after LCn-3PUFA (i.e., the muscle protein fractional synthesis rate during insulin and amino acid infusion increased from 0.062 ± 0.004 to 0.083 ± 0.007 %·h−1 and the phospho mTORSer2448 and p70s6kThr389 concentrations increased by ~50%; all P < 0.05). In addition, the muscle protein concentration and the protein-to-DNA ratio (i.e., muscle cell size) were both greater (P < 0.05) after LCn-3PUFA supplementation. We conclude that LCn-3PUFA have anabolic properties in healthy young and middle aged adults.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3499967/

Am J Clin Nutr. 2011 Feb;93(2):402-12. doi: 10.3945/ajcn.110.005611. Epub 2010 Dec 15.

Dietary omega-3 fatty acid supplementation increases the rate of muscle protein synthesis in older adults: a randomized controlled trial.

Abstract

BACKGROUND:

Loss of muscle mass with aging is a major public health concern. Omega-3 (n-3) fatty acids stimulate protein anabolism in animals and might therefore be useful for the treatment of sarcopenia. However, the effect of omega-3 fatty acids on human protein metabolism is unknown.

OBJECTIVE:

The objective of this study was to evaluate the effect of omega-3 fatty acid supplementation on the rate of muscle protein synthesis in older adults.

DESIGN:

Sixteen healthy, older adults were randomly assigned to receive either omega-3 fatty acids or corn oil for 8 wk. The rate of muscle protein synthesis and the phosphorylation of key elements of the anabolic signaling pathway were evaluated before and after supplementation during basal, postabsorptive conditions and during a hyperaminoacidemic-hyperinsulinemic clamp.

RESULTS:

Corn oil supplementation had no effect on the muscle protein synthesis rate and the extent of anabolic signaling element phosphorylation in muscle. Omega-3 fatty acid supplementation had no effect on the basal rate of muscle protein synthesis (mean ± SEM: 0.051 ± 0.005%/h compared with 0.053 ± 0.008%/h before and after supplementation, respectively; P = 0.80) but augmented the hyperaminoacidemia-hyperinsulinemia-induced increase in the rate of muscle protein synthesis (from 0.009 ± 0.005%/h above basal values to 0.031 ± 0.003%/h above basal values; P < 0.01), which was accompanied by greater increases in muscle mTOR(Ser2448) (P = 0.08) and p70s6k(Thr389) (P < 0.01) phosphorylation.

CONCLUSION:

Omega-3 fatty acids stimulate muscle protein synthesis in older adults and may be useful for the prevention and treatment of sarcopenia. This trial was registered at clinical trials.gov as NCT00794079.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21159787

kaspen
2016-03-26, 21:14
Ja det gör dom men dessa studier har ju också en del problem. Den första studien är på 9 personer och dom hade ingen placebogrupp. Den andra är på äldre män och undersöker helt enkelt hur mycket man tacklar av på grund av ålder och frågan är om resultaten alls kan appliceras på tränande unga män.

Man kan väl säga att frågan inte är helt utredd och att fler studier behövs.

exevision
2016-03-26, 21:19
Ja det gör dom men dessa studier har ju också en del problem. Den första studien är på 9 personer och dom hade ingen placebogrupp. Den andra är på äldre män och undersöker helt enkelt hur mycket man tacklar av på grund av ålder och frågan är om resultaten alls kan appliceras på tränande unga män.

Man kan väl säga att frågan inte är helt utredd och att fler studier behövs.
Om studie nummer två:
http://www.leangains.com/2011/05/omega-3-fatty-acids-for-muscle-growth.html

kaspen
2016-03-26, 22:03
Om studie nummer två:
http://www.leangains.com/2011/05/omega-3-fatty-acids-for-muscle-growth.html


Tack för tipset. Har inte läst det där. Skummade nu och kan väl säga att jag tycker att han övervärderar studierna. Men som sagt tycker jag att frågan är långt ifrån utredd vilket studien ovan visar.

Hur det än är så kommer det knappast påverka resultaten i gymmet. Jag fortsätter äta fiskolja och om det nu nedreglerar proteinsyntesen så skiter väl jag i det. De eventuella hälsofördelarna gör det värt det ändå.

Klein
2016-03-27, 02:24
1. Ja det kanske är mätbara resultat i ett lab men hade det haft någon effekt, tror du inte man sett den i studier på träning och fiskolja som ovan?

2. Ja men det sänker inte kolesterol.

1. Man mätte varken testosteron, SHBG, muskeltillväxt eller styrka i studien så vad slags effekt menar du att man skulle ha sett?

2. Om något har kolesterol en positiv korrelering med muskeltillväxt vid styrketräning. Åtminstone bland äldre människor.

kaspen
2016-03-27, 03:03
1. Testosteron ökar proteinsyntesen
2. Jaha.

Sverker
2016-03-27, 12:01
Säger denna studie emot dessa?



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3499967/


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21159787

Lovaza är etylester av Omega-3-fettsyrorna.
Ja. Upptaget och distributionen blir annorlunda jmf. fiskolja. Behövs säkert mer studier innan man vet ifall effekterna är olika.

Sverker
2016-03-27, 12:04
Fish oil supplementation suppresses resistance exercise and feeding‐induced increases in anabolic signaling without affecting myofibrillar protein synthesis in young men. Physiological Reports 22 March 2016 Vol. 4 no. e12715.

http://physreports.physiology.org/content/4/6/e12715

5 gram i studien är ca 15 gram fiskolja.
Jag hoppas att vi har lagom mängd kring 5 - 10 gram fiskolja där vi får de bästa effekterna på blodfetter och blodtryck utan att påverka proteinsyntesen negativt:confused:.

-squat-
2016-03-27, 13:48
Oavsett proteinsyntes så har fiskolja ett gäng andra positiva effekter för folk som vill maximera sina resultat såsom:

1. Minskar SHBG
2. Modifierar magfloran i önskvärd riktning och minskar således triglycerider och bukfetma

Vilken dos är optimal?

Ola Wallengren
2016-03-27, 17:25
Trenden var att fiskolja gav en högre proteinsyntes än kokosolja, 264 mot 220% höjning.

Klein
2016-03-28, 09:32
Fiskolja, eller mer specifikt EPA, verkar även kunna minska muskelnedbrytning med 22% eller så. I alla fall in vitro genom aktivering av FOXO3a.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23438435

Luca Brasi
2016-03-28, 10:00
Fiskolja, eller mer specifikt EPA, verkar även kunna minska muskelnedbrytning med 22% eller så. I alla fall in vitro genom aktivering av FOXO3a.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23438435

Är inte det aningens kontraproduktivt om man gymmar?

Klein
2016-03-28, 10:12
Är inte det aningens kontraproduktivt om man gymmar?

Att minimera muskelnedbrytning (katabolism) är önskvärt i högsta grad.

Luca Brasi
2016-03-28, 10:17
Att minimera muskelnedbrytning (katabolism) är önskvärt i högsta grad.

Nej.

Klein
2016-03-28, 10:22
Nej.

Utveckla.

Luca Brasi
2016-03-28, 10:36
Utveckla.
Utveckla själv varför det är önskvärt?
Katabolism behövs för att sedan avlösas av anabolism kanske.
Det är skillnad på tränande muskler och en mus som har fått musklerna avskurna där inflammationen och muskelnedbrytningen bara kan gå åt ett håll.

AquaRegia
2016-03-28, 10:46
Utveckla själv varför det är önskvärt?
Katabolism behövs för att sedan avlösas av anabolism kanske.
Det är skillnad på tränande muskler och en mus som har fått musklerna avskurna där inflammationen och muskelnedbrytningen bara kan gå åt ett håll.

Vi bygger upp och bryter ned ett par hundra gram muskler varje dag, att minska nedbrytningen är minst lika önskvärt som att öka uppbyggnaden.

Luca Brasi
2016-03-28, 11:04
Vi bygger upp och bryter ned ett par hundra gram muskler varje dag, att minska nedbrytningen är minst lika önskvärt som att öka uppbyggnaden.
Låter självklart när du säger det.
Det innebär inte att det är lika självklart i verkligheten.
Du anstränger dig för att minimera muskelnedbrytningen enligt vilken studie eller guru som gäller nu men resultatet blir kanske att netto anabolismen blir lägre.

Klein
2016-03-28, 11:40
Låter självklart när du säger det.
Det innebär inte att det är lika självklart i verkligheten.
Du anstränger dig för att minimera muskelnedbrytningen enligt vilken studie eller guru som gäller nu men resultatet blir kanske att netto anabolismen blir lägre.

Muskelproteinsyntes är inte beroende av muskelproteinnedbrytning så till vida att man inte fastar.

Klein
2016-03-28, 12:10
Kan utveckla ytterligare:

Ökad proteinsyntes inte är en konsekvens av ökad proteinnedbrytning. Det är snarare tvärtom. Och proteinbalansen i musklerna tenderar att vara positiv efter träning så protein som initialt bryts ned tas inte från musklerna utan från andra ställen i kroppen.

Luca Brasi
2016-03-28, 12:28
http://d13geadg2uyg93.cloudfront.net/content/jap/107/2/570/F6.large.jpg

Såatte...ingen katabolism behövs här dåra?

Luca Brasi
2016-03-28, 13:32
Oavsett vilka de exakta mekanismerna är så verkar det ganska mycket studier som tyder på att antioxidanter kan vara dåliga i högre doser när det gäller träningsresultat.
Jag tänker pröva att lyfta saker och ställa ner dem igen och äta sån där mat som inte kommer i kapslar.

Klein
2016-03-28, 13:38
http://d13geadg2uyg93.cloudfront.net/content/jap/107/2/570/F6.large.jpg

Såatte...ingen katabolism behövs här dåra?

Om muskelnedbrytning och reparation vore grundläggande så skulle det ju vara opti med mördande träningsvärk efter varje pass och så är ju inte fallet. Ej heller skulle steroider fungera utan träning och så är ju inte fallet. Ej heller så skulle kreatin vara bra då det gör muskelceller mer stabila och mindre benägna att skadas under träning.

Muskler växer för att satellitceller delas och formar nya muskelkärnor. Denna process medieras av hormoner som ökar akut till följd av mekanisk stress och laktat såväl som av ökningar i intracellulär volym. Eventuella muskelskador torde vara en bieffekt i sammanhanget. Om jag förstått det rätt. Har inte gått igenom all litteratur på ämnet ännu.