handdator

Visa fullständig version : Sylt och näring


Grisen
2016-02-27, 09:29
Kokar ibland sylt, främst blåbär och hallon. Tappar bären näring när man kokar dem?

Sverker
2016-02-27, 09:40
Bären tappar näring men slutresultatet blir en sylt som är konserverad och behåller sina näringsämnen under lång tid.

Du tappar säkert 50 - 80 % av de värmekänsliga vitaminerna men mineralerna är kvar.Ibland tillsätts askorbinsyra för att bevara färgen och den C-vitaminen räknar vi hem.

King Grub
2016-02-27, 09:54
Förlorar sylten 50% näring är det bara att äta dubbelt så mycket. :thumbup:

AquaRegia
2016-02-28, 17:34
Förlorar sylten 50% näring är det bara att äta dubbelt så mycket. :thumbup:

Men skulle den förlora 100% näring så skulle man bli tvungen att äta oändligt mycket sylt, och det är inte bra för figuren.

Beemel
2016-02-28, 17:51
Men skulle den förlora 100% näring så skulle man bli tvungen att äta oändligt mycket sylt, och det är inte bra för figuren.

Skulle man förlora 100% näring hade den tillredningsmetoden nog inte blivit så populär.

Wzup2u
2016-02-28, 21:43
Skit i att koka och gör en rårörd sylt då =)