Visa fullständig version : Sylt och näring
Kokar ibland sylt, främst blåbär och hallon. Tappar bären näring när man kokar dem?
Bären tappar näring men slutresultatet blir en sylt som är konserverad och behåller sina näringsämnen under lång tid.
Du tappar säkert 50 - 80 % av de värmekänsliga vitaminerna men mineralerna är kvar.Ibland tillsätts askorbinsyra för att bevara färgen och den C-vitaminen räknar vi hem.
King Grub
2016-02-27, 09:54
Förlorar sylten 50% näring är det bara att äta dubbelt så mycket. :thumbup:
AquaRegia
2016-02-28, 17:34
Förlorar sylten 50% näring är det bara att äta dubbelt så mycket. :thumbup:
Men skulle den förlora 100% näring så skulle man bli tvungen att äta oändligt mycket sylt, och det är inte bra för figuren.
Men skulle den förlora 100% näring så skulle man bli tvungen att äta oändligt mycket sylt, och det är inte bra för figuren.
Skulle man förlora 100% näring hade den tillredningsmetoden nog inte blivit så populär.
Skit i att koka och gör en rårörd sylt då =)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.