handdator

Visa fullständig version : Pontus Gunnarsson Challenge


alphahanen2
2016-02-20, 12:27
http://www.svd.se/folj-prasten-som-lever-pa-61-kronor-per-dag

Prästen Pontus Gunnarsson blev mycket upprörd när han fick reda på att asylsökande med eget boende får 61kr av staten att handla mat för per dag. Han säger att man känner sig fattig när man tvingas leva på denna låga summa pengar per dag.

Personligen har jag kunnat svulla på ganska bra för en mindre summa per dag och jag vet att de flesta studenter och arbetslösa lever på mindre än 61kr om dagen. Tänkte därför att det vore kul om vi postade våra recept/dagsintag som inte överstiger just 61kr och se hur bra man faktiskt kan leva på det.

Den som vill är också välkommen att skänka en tanke till våra äldre som ruttnar bort på äldreboendena som inte får mat för samma summa. Som också blir en av de första som drabbas av nedskärningarna för att kunna finansiera våra nya svenskar.

REGLER: Ni får posta vilken mat/recept som ni vill som man kan äta under en dag för under 61kr. Det viktiga är att priset ska vara aktuellt, dvs erbjudanden som gällde denna vecka/månad.

Lycka till!

Tomten
2016-02-20, 13:40
Provocerande när han har så dålig koll på hur man handlar billigt... 79 kronor för att köpa påfyllning till sin jävla sodastream.

61 kronor per dag är inga som helst problem att klara sig på, om man inte har allergier eller andra problem som kräver specialkost.

Vetemjöl
Ris
Böner
Linser
rotfrukter
pasta

finns allt för under 20 kronor kilot, ibland under 10 kronor kilot (potatis, pasta, lök, morötter, mjöl osv).

Baka eget bröd. Förväl linser och bönor. Ät mindre kött, köp billigt kött som nötfärs, fläskfärsk, blandfärs. Köp på extrapris. Begränsa mejeriprodukter och köp billigare varianter.

Vill man äta "godsaker" så är det bara att baka själv. Socker kostar ~10 kronor kilot och en 500 gram smör kostar en 20~30 kronor. Ägg kostar 1,5-2kronor styck. Du får en jävla massa sockerkakor för 50 spänn.

En person som kan hantera sina inköp och som använder sig av kampanjer och rea kan äta väldigt bra för 61 kronor per dag, speciellt om man har tid att baka eget bröd. Det största problemet är väl första månaden när man behöver köpa en mängda olika kryddor, men även där går det att spara.

Rikard Jansson
2016-02-20, 14:53
Skulle kunna leva på 61 kr om dagen utan att ens laga mat själv. 5 cheeseburgare + 2 liter freewaycola :D

Brofessorn
2016-02-20, 14:59
Skulle kunna leva på 61 kr om dagen utan att ens laga mat själv. 5 cheeseburgare + 2 liter freewaycola :D

5 cheeseburgare räcker ju bara till frukost. cofffee

Tarahumara
2016-02-20, 16:30
Enkelt om man är vegetarian. Ris, rotfrukter, vitt bröd (toast, 5 kr/limpa ibland) och bönor. En kenyansk maratondiet helt enkelt.