handdator

Visa fullständig version : Axelsmärta likt mjölksyra


SEW
2016-02-06, 13:14
Hej!
Jag har på senare tid känt smärta i axlarna i samband med axelpass. Smärtan liknar känslan av mjölksyra men håller i flera minuter om jag inte hukar mig och lägget armarna på benen så att axlarna slappnar av. Någon som varit med om liknande? Överansträngning? Nervklämm?
Värt att notera att jag är överrörlig, tänkte att det kan vara relevant kanske.
Tack på förhand!
Mvh

Kalle40
2016-02-07, 02:44
Första Mosebok 3e kapitlet.

Och till Adam sade han: »Eftersom du lyssnade till din hustrus
ord och åt av det träd om vilket jag hade bjudit dig och sagt:
'Du skall icke äta därav', därför vare marken förbannad för din
skull. Med vedermöda skall du nära dig av den i alla dina
livsdagar;

Intressant att du uppfattat detta nu;- Att det är arbetsamt och smärtsamt att träna.
Vad gjorde du innan, bodde i soffan och framför datorn? :D

skoghuggare
2016-02-07, 09:33
Det kan ju vara kramp du upplever?

SEW
2016-02-07, 15:00
Snälla du, detta är ingen typ av smärta som är normal att uppleva, detta beror på att något är fel, kan vara min teknik, kan vara min kropp etc. Har tränat hela mitt liv för övrigt, aldrig haft uppehåll längre än max ett par månader.

SEW
2016-02-07, 15:02
Det kan ju vara kramp du upplever?

Alltså det liknar kramp, men inte till den grad att det känns som att muskeln låser sig och den extrema smärtan kommer, mer åt konstant mjölksyra-hållet.

HenrikJ
2016-02-07, 15:47
Har samma. Mjölksyran tar längre tid på sig att släppa i axlarna än i övriga muskler på mig har jag fått för mig. Kan ta ett par minuter att skaka av sig. Men ingen fara på taket.

SEW
2016-02-07, 17:12
Har samma. Mjölksyran tar längre tid på sig att släppa i axlarna än i övriga muskler på mig har jag fått för mig. Kan ta ett par minuter att skaka av sig. Men ingen fara på taket.

Okej, tack för respons!
Tycker dock att det är konstigt att det kommer just nu. Har tränat ganska länge (ca ett par år), men aldrig upplevt denna smärta. Den kommer nämligen dels när jag kör press-övningar också. Det har aldrig hänt förut. Känns som att det är onormalt att vara så känslig, eller?

Kalle40
2016-02-07, 19:12
Förlåt om jag var dum/fånig. Jag upplever precis samma sak varje gång jag kör axlar. Jag ser det som att axlarna är rätt så "otränade" ovana vid hårt arbete, de attackeras bara 1 gg/vecka. Jag får rejäl smärta mjölksyrekänsla som kräver en 10 min vila minst innan jag kan köra en övning för närliggande el. samma musklegrupp. Jag brukar köra ngt helt annat emellan, eller bara vila -tjata med ngn på gymmet under tiden smärtan försvinner. Jag brukar dessutom ha rejäl marginal, kan inte köra dom "så hårt" eller intensivt det går, för då skulle känslan bli så brutal å inflammatorisk i känslan så att jag inte tror det är bra.

Jag tror du skall lyfta tungt och vill du att axlarna ska få bättre arbetsförmåga/"mjölksyretålighet" får du succesivt öka arbetsbördan, volymen av set reps osv.för att förbättra/minska denna tendens. Ju tyngre du lyfter och om du inte kör mkt reps så kommer denna mjölksyrekänsla öka, jag vet att när jag var som starkast i axlarna/bröst å körde lite reps, kunde jag inte raka mig utan att få ont i axlarna. Så axlarna blir bra på det du utsätter dem för, ju mindre arbete du utsätter dem för och ju starkare och mer specialiserade på tunga lyft de är desto mer "ont" kommer du ha i dem av normalt arbete.
Och tvärtom vill du kunna använda dem mer ex.vis som boxare så måste du träna dem att orka arbeta mer och då klarar de mer och mer arbete, men maxstyrkan kommer då att minska en hel del antagligen.

Kalle40
2016-02-07, 19:42
Min teori är alltså: Du har antagligen lyft tungt för axlarna och inte kört så mkt "arbete" för dom. Detta har medfört att de anpassat sig till det du krävt av dem, de har blivit starkare men de är relativt ovana vid ihållande arbete, därför protesterar dom när du utsätter dom för lite mer arbete än de är vana vid.