Wzup2u
2016-02-04, 09:23
Kan proteinpulver framställt från mjölmask bli en framtida ingrediens i livsmedel? En forskargrupp vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), ledd av professor Maud Langton och docent Rikard Landberg, har i en pilotstudie framställt ett sådant pulver. Studien presenteras i dag i den ansedda vetenskapliga tidskriften Plos One.
Ett urval av artikeln på svenska:
http://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressreleases/mjoelmask-raavara-i-proteinpulver-1308037
Original på engelska (hela):
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0147791
Vad tror ni?
Kommer insekter bli allt vanligare & blir det insektsproteinpulver i framtiden?
Hade ni köpt det?
& kommer det vara lika naturligt att äta som allt annat i framtiden?
& att få det gott är ju som allt annat, går ju fixa med sötningsmedel & aromer.
Ett urval av artikeln på svenska:
http://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressreleases/mjoelmask-raavara-i-proteinpulver-1308037
Original på engelska (hela):
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0147791
Vad tror ni?
Kommer insekter bli allt vanligare & blir det insektsproteinpulver i framtiden?
Hade ni köpt det?
& kommer det vara lika naturligt att äta som allt annat i framtiden?
& att få det gott är ju som allt annat, går ju fixa med sötningsmedel & aromer.