Visa fullständig version : Nötter och frön
Starke75an
2016-01-24, 09:19
Hur väl måste sånt tuggas? För att tarmarna ska kunna ta upp det som de innehåller.
Skalade och rostade underlättar.
Linfrön ska du inte tugga.
Ja. Genom att tugga underlättar du matspjälkningen. Ser inte anledning att inte tugga ordentligt för att komma åt proteinet och fettet bättre.
whuddafuks
2016-01-24, 13:55
Att tugga maten ordentligt överlag är väl rätt viktigt. Det är ju i munnen som nedbrytningsprocessen startar. Gynnar magen och tarmarna :)
Starke75an
2016-01-24, 16:22
Att tugga maten ordentligt överlag är väl rätt viktigt. Det är ju i munnen som nedbrytningsprocessen startar. Gynnar magen och tarmarna :)
Jo absolut är det så. Vilka nötter/frön är lämpliga att äta typ till kvarg?
King Grub
2016-01-24, 16:31
Dom du gillar? Det finns ingen speciell sorts nötter som har extra synergistisk effekt med kvarg.
demode85
2016-01-24, 16:38
Cashewnötter kan du inte gå fel med i varje fall, bra fetter.
Jag har pumpakärnor och sesamfrön i min gröt varje dag. :)
Välj nått gott men osaltat =)
Linfrön ska du inte tugga.
Om man vill ha ut näringen från linfrön så bör man såklart tugga.
King Grub
2016-01-24, 17:07
Om man vill ha ut näringen från linfrön så bör man såklart tugga.
Cyanid.
demode85
2016-01-24, 17:35
Konstigt att man får köpa krossade linfrön då. Däremot finns det en maxgräns vet jag på hur mycket sånt man ska äta. Jag själv äter aldrig linfrön.. finns ju andra frö. :)
Starke75an
2016-01-24, 17:40
Cyanid.
Bör krossat uteslutas från kosten?
Och finns några andra frön/nötter som man ska undvika/inte äta så mycke av sett ur hälsoperspektiv ?
King Grub
2016-01-24, 18:15
Det är allmänna rekommendationer att inte äta krossade linfrön. Vill man ha fettet från linfrön kan man använda linfröolja i stället.
King Grub
2016-01-24, 18:33
Och finns några andra frön/nötter som man ska undvika/inte äta så mycke av sett ur hälsoperspektiv ?
Pistagenötter och paranötter.
LunaSpice
2016-01-24, 18:38
Jo absolut är det så. Vilka nötter/frön är lämpliga att äta typ till kvarg?
Jag hackar ofta en rejäl näve mandlar i min kvällsblandning (kvarg, keso, bär, honung, tjockisyoughurt).
exevision
2016-01-24, 20:38
Pistagenötter och paranötter.
Varför?
King Grub
2016-01-24, 20:42
Aflatoxiner.
http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2014/2014_livsmedelsverket_16_risk_nyttovardering_notte r.pdf
whuddafuks
2016-01-25, 09:39
Varför?
En paranöt innehåller nästintill 100 % RDI av selen, så det blir väldigt lätt att få för höga mängder och för mycket selen is no good!
kronsberg666
2016-01-25, 17:46
http://www.undervarttak.se/blotlagga-notter-och-froer/
Någon som äter sesamkakor?
Starke75an
2016-01-25, 19:02
http://www.undervarttak.se/blotlagga-notter-och-froer/
Finns det nåt stöd för dessa påståenden?
Visst. Men till vilken nytta:confused:. Man äter inte nötter för att få järn och kalcium.
Jag saknar att man inte rostar nötterna efter blötläggningen. Riktigt stor risk att det växer mögel. Sedan startar man alla möjliga lipaser vid blötläggningen som ger sig på fettet och påskyndar härskningen.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.