handdator

Visa fullständig version : Proteinets roll i muskulär anabolism efter styrketräning


King Grub
2016-01-14, 08:58
The goal of this critical review is to comprehensively assess the evidence for the molecular, physiologic, and phenotypic skeletal muscle responses to resistance exercise (RE) combined with the nutritional intervention of protein and/or amino acid (AA) ingestion in young adults. We gathered the literature regarding the translational response in human skeletal muscle to acute exposure to RE and protein/AA supplements and the literature describing the phenotypic skeletal muscle adaptation to RE and nutritional interventions. Supplementation of protein/AAs with RE exhibited clear protein dose–dependent effects on translational regulation (protein synthesis) through mammalian target of rapamycin complex 1 (mTORC1) signaling, which was most apparent through increases in p70 ribosomal protein S6 kinase 1 (S6K1) phosphorylation, compared with postexercise recovery in the fasted or carbohydrate-fed state. These acute findings were critically tested via long-term exposure to RE training (RET) and protein/AA supplementation, and it was determined that a diminishing protein/AA supplement effect occurs over a prolonged exposure stimulus after exercise training. Furthermore, we found that protein/AA supplements, combined with RET, produced a positive, albeit minor, effect on the promotion of lean mass growth (when assessed in >20 participants/treatment); a negligible effect on muscle mass; and a negligible to no additional effect on strength. A potential concern we discovered was that the majority of the exercise training studies were underpowered in their ability to discern effects of protein/AA supplementation. Regardless, even when using optimal methodology and large sample sizes, it is clear that the effect size for protein/AA supplementation is low and likely limited to a subset of individuals because the individual variability is high. With regard to nutritional intakes, total protein intake per day, rather than protein timing or quality, appears to be more of a factor on this effect during long-term exercise interventions. There were no differences in strength or mass/muscle mass on RET outcomes between protein types when a leucine threshold (>2 g/dose) was reached. Future research with larger sample sizes and more homogeneity in design is necessary to understand the underlying adaptations and to better evaluate the individual variability in the muscle-adaptive response to protein/AA supplementation during RET.

Role of Ingested Amino Acids and Protein in the Promotion of Resistance Exercise–Induced Muscle Protein Anabolism. J. Nutr. January 13, 2016.

http://jn.nutrition.org/content/early/2016/01/13/jn.114.203208.full.pdf+html

Anders The Peak
2016-01-14, 11:12
En fråga jag kommer inte åt artikeln precis nu. Har du några uppgifter om proteinintaget ? Men det är ingen nyhet det kom man fram till redan 1932-1935, 90 och 120 gr protein räckte i de studierna för ändamålet.

ATJL
2016-01-14, 14:01
Jag säger som Denzel i filmen "Philadelphia":
Kan du förklara för mig som om jag vore en 5- åring?
:-)

Andy.da.wohoo
2016-01-14, 16:04
Jag säger som Denzel i filmen "Philadelphia":
Kan du förklara för mig som om jag vore en 5- åring?
:-)

Som jag fattar det:
Man har inte påvisat någon ökning i muskelhypertrofi/styrkebyggande vid proteinintag/EAA-intag där mängden leucin överstigit 2g per dos. Det verkar också som att det viktigaste för muskelbyggnad är totalt intag av protein per dag snarare än näringstiming och kvalitén på proteinet.

Woody R
2016-01-14, 18:30
Som jag fattar det:
Man har inte påvisat någon ökning i muskelhypertrofi/styrkebyggande vid proteinintag/EAA-intag där mängden leucin överstigit 2g per dos. Det verkar också som att det viktigaste för muskelbyggnad är totalt intag av protein per dag snarare än näringstiming och kvalitén på proteinet.

Så kvarg är lika bra som kött?

King Grub
2016-01-14, 19:35
Mjölkprotein är om något bättre, mer muskelluppbyggande, än köttprotein, även om det inte kommer att ha praktisk relevans.

Anders The Peak
2016-01-14, 22:05
Mjölkprotein är om något bättre, mer muskelluppbyggande, än köttprotein, även om det inte kommer att ha praktisk relevans.

Antagligen är det betydligt lättare att komma upp till 2 gr leucin med mjölk dessutom gör aminosyrasammansättningen att det blir totalt högre biotillgänglighet. Det är säkert få livsmedel som har en så bra sammansättning av aminosyror som mjölk har.