handdator

Visa fullständig version : Råd hur man gör med lunch


sockermannen
2016-01-06, 23:40
Hej!

Jag har bestämt mig för att förändra mitt liv genom att gå ner en del i vikt. Jag känner att det är kosten som är min stora orsak till att det har blivit som det är just nu. Varför kan man undra, jo jag är urkass på vad som är nyttigt samt att jag har svårt för att äta sånt som jag inte gillar, väldigt kräsen...

Det ska jag försöka övervinna.

Men, jag undrar hur man kan äta nyttigt när man är på språng. Åker runt väldigt mycket i Sverige på jobbet och just nu blir det väldigt mycket McDonalds och pizzerior då det är det enda jag hittar längst vägarna ibland. Det är väldigt sällan jag har mycket tid till lunch. Har inte direkt någon tillgång att värma matlådor osv heller.

Nu kanske det här verkar som triviala problem, men för mig är dom stora då jag varken har kunskapen (om mat i det stora hela) och att jag är extremt kräsen. Har även väldigt svårt att slita mig. Ganska svagt sinne när det gäller just det.

Gärna om någon kan hjälpa mig lite hur jag ska tänka eller någon bra länk där man kan läsa mer. Helst på en treårings nivå... Googlat en del själv men funkar sådär.

amarth
2016-01-07, 00:17
Det går att göra vettiga väl även på snabbmatshak.

Finns en intressant dokumentär gjord av Tom Naughton där han går en del i vikt under en period där han äter enbart snabbmat http://www.imdb.com/title/tt1333994/?ref_=fn_al_tt_1

Ofta finns det alternativ såsom morötter istället för pommes och Max har väl någon kategori med bättre alternativ typ kycklingburgare med dressing baserad på kesella och grövre bröd. På pizzerior kan du välja kyckling/kebab/gyrossallad eller åtminstone ta ris istället för pommes till maten. Skulle även rekommendera att undvika all sockersötad dryck som inte ger någon mättnad men en hel del energi, egentligen all dryck med kalorier är ganska värdelöst när man vill gå ner i vikt.

Rent spontant tänker jag att http://traningslara.se och http://tranastyrka.se är vettiga sidor att läsa mer på (utöver kolozzeum då).

Rawrx
2016-01-07, 01:45
Jag gick ner i vikt samtidigt som jag åt på McDonalds nästan varje dag ett tag. Många år sedan, och skulle nog inte göra det igen, men snabbt & bekvämt i alla fall.

På donken kan du t.ex. ta en burgare, med sallad istf pommes och lightläsk istf vanlig.

Du kan inte dra in på nån mataffär nånstans? Brukar finnas färdiga lådor på de flesta, kycklingsallader/pastasallader och sådant.

Drick inte mer vanlig läsk i alla fall. Light-läsk går däremot bra. Eller vatten.

OneManArmy
2016-01-07, 07:20
Kalla matlådor i kylbag... så får jag köra de dagarna man sitter i bilen vid lunch.

Eataz
2016-01-07, 07:27
För mig handlar det om att förbereda. Nu för deffen jag håller på med nu så fyller jag i(i lifesum appen)med allt som jag ska äta dagen efter och förbereder matlådan till lunchen på kvällen innan.
Jag har å andra sidan inga problem med att äta samma sak i en vecka eller kall mat, bara det är gott. Ägg är lätt att äta kallt, kyckling funkar bra kallt. Eftersom min kropp svarar bra på lchf så kör jag det.
En vanlig matlåda kan vara 250g kyckling, 30g bea, 40g ost. Går utmärkt att äta kallt. Kan även slänga i sallad eller valfria grönsaker om man vill.

Om man tycker att vanlig kycklingfile är jobbigt så kan man köpa färdiggrillad.

Aliaas
2016-01-07, 07:43
wrapsen på donken är verkligen deffvänliga.

Sallader på pizzerior är också helt okej om man lunar sig med dressing och ost

Klein
2016-01-07, 08:17
Det är rekommenderat att uteslutande laga sin mat själv under deff av tre anledningar:

1. Möjlighet till högre proteininnehåll
2. Möjlighet till bättre fetter
3. Mat i allmänhet blir mer svårtillgängligt

Klein
2016-01-07, 08:28
Är inte direkt svårt att laga mat bara för att man är ute på vägarna:

http://www.biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Gasol--och-stormkok/Gasolkok-29-kW-2000034139/

http://www.biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Gasol--och-stormkok/Gasolbehallare-227-g-2000035641/

Lägg till en kastrull eller stekpanna, vattendunk, skärbräda, kökskniv, engångstallrik och bestick, och lite färska livsmedel.

shut teh face
2016-01-07, 08:59
Jag skulle förberett mat som kan ätas kall, vilken sallad som helst nästan, ett matiga smörgåsar med ägg, coleslaw osv

Går du på kalrounderskott blir du hungrig och då försvinner din kräsenhet.

pepplez
2016-01-08, 13:41
Det självklara svaret är väl att fixa sallad hemma. Lite pasta eller bulgur, kyckling/tonfisk/kassler och olika grönsaker och sen en enkel vinegrette. Går extremt snabbt att preppa hemma kvällen på innan, blir kalorisnålt, gott och mättande. Ha kylklamp om du är nojig men den står sig i rumstemperatur fram till lunch.

kaer
2016-01-08, 13:47
Förstår det trista i att äta kall matlåda varje dag. Är det någon gång på dagen som jag vill ha varm mat så är det till lunch.

För hundra år sen då jag sommarjobbade på någon anläggningsfirma värmde vi matlådor (av metall) i bilen, man hade något värmegrej som ändå verkade vara ganska standard, någon som vet vad jag pratar om?

Edit:
T ex en sån här?
http://www.strands.se/matladevarmare-12v-automat-50w-inkl-matlada/15109-0

Wzup2u
2016-01-08, 20:37
Inte massa småätande och man behöver inte äta frukost, lunch, middag, mellis, kvällsmat blabla...

2 rejäla mål så kan man äta det mesta men se även till att få i dig grönsaker osv till måltiderna och variera kosten och se allt över en helhet...

Sen har du potatis...potatis!!! :)