Luca Brasi
2015-12-19, 20:23
Det finns ingen svensk kyckling,all kyckling importeras levande.
Var tredje förpackning kyckling innehåller antibiotikaresistenta bakterier.
Salmonella förekommer inte i någon signifikant utsträckning men blir man smittad av ESBL så blir man behandlad på ett liknade sätt som HIV positiva i sjukvården,typ som en gammaldags leprasjuk.Får man salmonella blir man magsjuk.
ESBL i livsmedel
Hur är läget när det gäller ESBL-bildande bakterier på livsmedel i Sverige?
Undersökningar av livsmedel i Sverige har visat att ESBL-bildande bakterier är vanliga på kycklingkött, såväl svenskt som utländskt. ESBL-bildande bakterier hittas också på utländskt kött av nöt och gris men i mindre omfattning än på kycklingen. Dessutom har ESBL-bildande bakterier hittats i enstaka prov från utländska bladgrönsaker och odlad fisk. Endast ett fåtal av de ESBL-bildande bakterier som hittades i livsmedel var av samma slag som de som fanns hos sjuka och friska människor. De gener som ger ESBL-resistens i de bakterier som hittades i livsmedel var inte heller speciellt vanliga bland de bakterier som fanns hos sjuka och friska människor. Livsmedel på den svenska marknaden idag utgör därmed en begränsad källa till förekomsten av ESBL-bildande bakterier inom sjukvården i Sverige.
Statens veterinärmedicinska anstalt, Livsmedelsverket
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/sjukdomarochsmittskydd/antibiotikaresistens/esbl/fragorochsvaromesbl.4.37e9ac46144f41921cd2daa5.htm l
http://www.svt.se/dokument-inifran/varldens-basta-kyckling-1
Skillnaderna mellan thailändsk kyckling,dansk kyckling och "svensk" kyckling är marginell.
Jag blev fane mig upprörd när jag såg den här dokumentären,fuck the ryggradslösa kyckling lantbrukssektorn!
Var tredje förpackning kyckling innehåller antibiotikaresistenta bakterier.
Salmonella förekommer inte i någon signifikant utsträckning men blir man smittad av ESBL så blir man behandlad på ett liknade sätt som HIV positiva i sjukvården,typ som en gammaldags leprasjuk.Får man salmonella blir man magsjuk.
ESBL i livsmedel
Hur är läget när det gäller ESBL-bildande bakterier på livsmedel i Sverige?
Undersökningar av livsmedel i Sverige har visat att ESBL-bildande bakterier är vanliga på kycklingkött, såväl svenskt som utländskt. ESBL-bildande bakterier hittas också på utländskt kött av nöt och gris men i mindre omfattning än på kycklingen. Dessutom har ESBL-bildande bakterier hittats i enstaka prov från utländska bladgrönsaker och odlad fisk. Endast ett fåtal av de ESBL-bildande bakterier som hittades i livsmedel var av samma slag som de som fanns hos sjuka och friska människor. De gener som ger ESBL-resistens i de bakterier som hittades i livsmedel var inte heller speciellt vanliga bland de bakterier som fanns hos sjuka och friska människor. Livsmedel på den svenska marknaden idag utgör därmed en begränsad källa till förekomsten av ESBL-bildande bakterier inom sjukvården i Sverige.
Statens veterinärmedicinska anstalt, Livsmedelsverket
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/sjukdomarochsmittskydd/antibiotikaresistens/esbl/fragorochsvaromesbl.4.37e9ac46144f41921cd2daa5.htm l
http://www.svt.se/dokument-inifran/varldens-basta-kyckling-1
Skillnaderna mellan thailändsk kyckling,dansk kyckling och "svensk" kyckling är marginell.
Jag blev fane mig upprörd när jag såg den här dokumentären,fuck the ryggradslösa kyckling lantbrukssektorn!