handdator

Visa fullständig version : Fryst kyckling?


Gonsa
2015-11-09, 22:11
Om man köper 1 kg fryst kyckling, då ska det ju vara 200 gram protein i den. Men när den har tinats upp o stekts så e det mindre än 1 kg, men är proteinet fortfarande 200 gram?

Wzup2u
2015-11-09, 22:13
Om man köper 1 kg fryst kyckling, då ska det ju vara 200 gram protein i den. Men när den har tinats upp o stekts så e det mindre än 1 kg, men är proteinet fortfarande 200 gram?

Också dessa kycklingfrågor igen haha... läs på förpackningen vad det avser.

King Grub
2015-11-09, 23:23
Det är vatten som försvinner vid upptining och tillagning.

Gonsa
2015-11-10, 09:30
så 200 gram per kilo ändå? Även vid upptining?

J.V
2015-11-10, 09:42
Ja.

edit: inte nodvändigtvis per kilo, eftersom den kommer tappa vatska. Men det ar fortfarande 200g protein i din kyckling.

Beemel
2015-11-10, 12:30
så 200 gram per kilo ändå? Även vid upptining?

Om det är ett kilo kycklingfileer när den är fryst och de innehåller 200g protein.
När samma kyckingfileer då tinas så minskar vikten (och är då inte 1kg längre) genom att vatten förvinner.
Men det är fortfarande 200g protein i de fileerna efter tining (men då inte 200g per kg längre)
Hur mycket vikt som försvinner är olika från file till file och det går därmed inte, som generell regel, att säga vilken procentsats som är protein i en tinad file (om inte näringsvärde för tinad vara anges på förpackningen vill säga)

Slutligen. Med tanke på att denna fråga kommer upp gång på gång på gång på gång och att folk tydligen har väldigt svårt att förstå det här med procent och det relativa ratiot mellan protein och totalvikt mellan fryst och tinat.
Kan inte någon skriva ihop en lathund i hur det fungerar och lägga den som sticky =P

henrikl
2015-11-10, 13:02
så 200 gram per kilo ändå? Även vid upptining?

Kycklingen i påsen innehåller 200gram protein, både fryst, tinad eller tillagad. Vikten kommer dock att skilja sig.

Jansson_84
2015-11-10, 13:09
Här är ett intressant reportage angående vätskan i kycklingfiléer.
Inget nämns dock om proteinmängden, men det är ju bara att ta den renodlade vikten efter tining och tillagning och multiplicera med näringsvärdet som står på den aktuella produktens förpackning.

watch?v=GbdVyQZkRhM&index=3&list=PLgnoG8DiwxdfUBHZyCCvn4eEPs1938tud