handdator

Visa fullständig version : Ekologiska livsmedel högre näringsvärde?


Pansarhaj
2015-10-29, 19:21
Har ekologiska livsmedel ett högre näringsvärde?

isåfall finns det några bra källor för det?

Är redan införstådd med de uppenbara fördelarna så som mindre gifter, bra djurhållning i Sverige osv osv. Men det som gjort mig extra nyfiken till detta är att i Försvarsmaktens träningsbok rekommenderar ekologisk mat med följande citat;

" Du säkerställer en god hälsa och goda träningsresultat genom att välja ekologiska livsmedel."

Kanske menar de kortfattat om man är hälsosammare kan man träna och leva längre. Men eftersom funderingen uppkom väljer jag att fråga er på Kolo.

http://jobb.forsvarsmakten.se/contentassets/8b8977eeece64c48aac3cc6b51cfd820/trana.pdf

mela
2015-10-29, 19:52
Gudiol har en artikel om det:

http://traningslara.se/ekologiskt-krav-markt-ar-det-godare-och-nyttigare/

Sverker
2015-10-29, 19:57
Njaaa...sidan 44 var skriven rätt generell med vaga påståenden. Soldater på västfronten 1914 - 1918 fick dagligen 3800 - 4200 kcal. Vi kan nog anta att moderna soldater kräver minst lika mycket energi för att kunna vara aktiva och uppmärksamma. Med den mängden kalorier behöver inte kosten vara väg på guldvåg och näringsoptimerad.

Linjedomarn
2015-11-01, 12:56
Och att man skulle hålla sig frisk och få bra träningssvar bara baserat på att man väljer ekologiska livsmedel och inte vad det var för slags livsmedel är bara dumt. Skulle hellre se att soldater fick en daglig kost med 10 olika icke-ekologiska livsmedel än att de fick endast en 3kgs påse med ekologiska närproducerade morötter.

Förmodligen inte vad författaren menade men tyckte det var klumpigt skrivet.