handdator

Visa fullständig version : Högskoleprovet: Brukar det vara många frågor med funktioner?


Fatslim
2015-10-13, 23:26
Sitter och pluggar för fullt inför HP denna höst. Nöter igenom uppgifter på HPguiden som jag köpt - I stort sett alla kva xyz och nog går bra förutom just när det kommer till funktioner. Ingen aning varför. Aritmetik, statistik etc är enkelt men min hjärna har tydligen stora problem med just funktioner.

Brukar HP innehålla många frågor där det är viktigt att vara 100% på just funktioner? Jag är inte ute efter 2.0 men siktar på runt 1.3, alla andra delar går som sagt rätt lätt nu.

anvihl
2015-10-13, 23:42
Här har du några gamla HP du kan göra på nätet med tidtagning och allting. Där kan du se hur det ser ut med olika frågor. Vad jag kommer ihåg på rak arm är det alltid ett par frågor där man har stor nytta av att direkt kunna avgöra hur en graf ser ut baserat på ekvationen som är given i både linjära och andragradsfunktioner.

http://hogskoleprov.uhr.se/hp/2014/ht/#/intro
http://hogskoleprov.uhr.se/hp/2014/vt/#/intro
http://hogskoleprov.uhr.se/hp/2013/ht/#/intro
http://hogskoleprov.uhr.se/hp/2013/vt/#/intro

CalleP
2015-10-14, 02:50
Det var cirka 3 år sedan jag gjorde det men har för mig det var en del matte ja. Vet också de gjorde om provet för 1-2 år sedan så min erfarenhet spelar inte så stor roll.

Men kan tipsa dig om att gå in på Khan academys youtube kanal och söka på det du inte förstår. T.ex Funktioner och få det förklarat på ett bra sätt.
Finns väldigt mycket material tillgängligt och är väldigt säker på att det som du inte förstår på provet finns förklarat på kanalen.

https://www.youtube.com/user/khanacademy


Lycka till!