handdator

Visa fullständig version : Hur fixa kyckling så köttet ramlar av benen?


VoDaresVins
2015-10-08, 15:28
Hur bär de sig åt att tillreda kyckling i ugnen i storkök så köttet blir saftigt och kycklingbitarna i princip faller sönder av sig själva när köttet lossnar så lätt?
När jag tillreder i ugn gör jag bara enligt instruktioner på förpackningen men blir inte alls så fint resultat som på lunchrestauranger.

vicarious
2015-10-08, 16:02
Oftast lägre temp under längre tid. Gryta med lock, lergryta m.m kan man använda sig av.

VoDaresVins
2015-10-08, 18:13
Oftast lägre temp under längre tid. Gryta med lock, lergryta m.m kan man använda sig av.

Så är det bara temperaturen och tiden då som är tricket. Ska alltså inte till nån extra vätska?

Vet du nåt närmare det kan innebära i temperatur och tid om det som standard brukar vara 60 minuter i 200 grader?

Beelaz
2015-10-08, 18:32
Sök efter pulled chicken på Google. Kanske kunde det vara något? :-)

StarkaUlf
2015-10-08, 18:51
Testa 125 grader i 2-3 timmar.

VoDaresVins
2015-10-08, 19:16
Tack för svaren. Ska testa.

Tänkte inte på pulled chicken. Har inte ätit men antog att köttet skulle vara mera söndertrasat då än det jag söker, med tanke på pulled pork. Det jag är ute efter brukar t.ex. vara hela kycklinglår men benen kan man lätt plocka löst.

VoDaresVins
2015-10-11, 19:01
Gjorde kycklingbröst i helgen. Det blev ca. 200 minuter i 125 grader från kall ugn. Hade i en vanlig form och folie över. Klart nöjd över resultatet. Med mina begränsade kokkunskaper var jag förvånad av att köttet blev mycket saftigare än vanligt på det här sättet.

Xead
2015-10-11, 19:22
Kanske kan vara värt att investera i en crockpot (slowcooker)? Dem verkar ju kunna producera oerhört mört kött.

VoDaresVins
2015-10-12, 08:36
Kanske kan vara värt att investera i en crockpot (slowcooker)? Dem verkar ju kunna producera oerhört mört kött.

Låter intressant. Ska kolla upp det.

Sarco
2015-10-13, 21:02
Först och främst är tricket att bara tillaga ben och lår för sig. Kycklingbröst är en helt annan sak. Men annars är tricket tid och gärna låg, fuktig värme.