handdator

Visa fullständig version : Varning för Topforumla proteinbar


karlingen
2015-09-21, 19:55
Ville skapa en egen tråd för detta eftersom det kräver större uppmärksamhet. Det fuskas redan alltför mycket med näringsinnehållet och ville därför att fler skulle få reda på sanning om dessa barer.

Dessa barer marknadsförs som Sveriges billigaste bar och det skyltas med hög proteinhalt och låg kcal per 100g.
Vad de gärna inte skyltar med är att dessa barer innehåller en stor mängd kollagen.

Proteinet från kollagen kan inte användas till muskeluppbyggnad överhuvudtaget men räknas ändå med i proteinbarens totala proteinhalt och ser så bra ut för vederbörande (en person som inte läser innehållsförteckningen eller vet vad kollagen är för något).

När man kontaktar dem angående detta får man följande svar:

50% av vår TopFormula Diet Bar består av protein; sojaprotein isolat, hydroliserat kollagen, vassleprotein isolat och kalciumkaseinat. Majoriteten av proteinet kommer från sojaprotein isolat. Procentandelarna av ingredienserna är tyvärr inget jag kan svara på, eftersom det är en del av vårt recept.

Det stämmer inte att hydrolyserat kollagen är verkningslöst, tvärtom tas det också upp av kroppen. Kollagen är tillsatt i våra bars för att göra barsen lite mjukare i konsistensen, för visst är mjuka bars godare än dom torra och stenhårda.

Problemet är inte upptaget, utan det faktum att proteinet är fullständigt värdelöst som protein. Det kan inte användas till muskeluppbyggnad överhuvudtaget. Det är så kasst att det inte ens går att komplettera upp med andra proteinkällor. (Tack King Grub!)

Gör er själva en tjänst och köp barer av bättre kvalitét. Eller baka egna vettja.

Just a friendly heads up!

F Ultra
2015-09-21, 22:16
Ja finns dessvärre ett par sådana olika kollagenbars: Nutramino, Maxim, ProteinPro. Dessvärre har ju även BS och de andra "stora" märkena några bars med kollagen i. Så det gäller att kolla innehållsförteckningen noga.