JB ๘۩
2015-09-15, 21:14
Något märklig trådtitel kanske..
Vissa bröd möglar inte utan torkar istället och blir hårda som skorpor. Har ett exemplar nu som säkert legat i 2månader, själv tycker jag det blir knaprigt och faktiskt riktigt gott. Vad är det för ingredienser i brödet som avgör ifall detta blir ödet istället för mögel? Och är det ok att äta? Då det är så torrt antar jag att grogrunden för bakterie/mögel tillväxt är rätt kass.
/en novis till bagare
Vissa bröd möglar inte utan torkar istället och blir hårda som skorpor. Har ett exemplar nu som säkert legat i 2månader, själv tycker jag det blir knaprigt och faktiskt riktigt gott. Vad är det för ingredienser i brödet som avgör ifall detta blir ödet istället för mögel? Och är det ok att äta? Då det är så torrt antar jag att grogrunden för bakterie/mögel tillväxt är rätt kass.
/en novis till bagare