StoppaBananen
2015-09-07, 13:19
Hej bullen!
Jag har precis börjat träna igen efter ett litet uppehåll då jag och min fru fick barn. Jag hade bara hunnit träna 3-4 månader innan, men har nu skaffat nytt kort på worldclass och fått lite PT tid med fokus på just träningen.
Målet i början är att gå ner i vikt, och jag vill därför försöka få lite mer koll på kosthållningen och hur man väger mat. Jag tänkte ta den första veckan till att se hur vågen reagerar vid olika kcal mängder och sedan justera det till ett hälsosamt underskott.
Jag har en gång prövat att väga maten, men blev lite fundersam då det verkade som det blev väldigt mycket mat.
Säg att jag tänker göra lax med potatis och någon kallsås till.
Slänger på en bytta på vågen, och nollställer den så inte byttan väger.
Lägger ner, för enkelhetens skull, 100g lax. Enligt förpackningen så ger den x antal kcal per 100g.
Upprepa sedan med ris och kvarg för såsen.
Plussar man då bara ihop dom kcal värdena med varandra och får ut det man är intresserad av? Sedan förstår jag att man får använda lite olika råvaror för att få en bra fördelning av kolhydrater, fett och protein. Men i stora drag - har jag rätt tänk här?
Jag har precis börjat träna igen efter ett litet uppehåll då jag och min fru fick barn. Jag hade bara hunnit träna 3-4 månader innan, men har nu skaffat nytt kort på worldclass och fått lite PT tid med fokus på just träningen.
Målet i början är att gå ner i vikt, och jag vill därför försöka få lite mer koll på kosthållningen och hur man väger mat. Jag tänkte ta den första veckan till att se hur vågen reagerar vid olika kcal mängder och sedan justera det till ett hälsosamt underskott.
Jag har en gång prövat att väga maten, men blev lite fundersam då det verkade som det blev väldigt mycket mat.
Säg att jag tänker göra lax med potatis och någon kallsås till.
Slänger på en bytta på vågen, och nollställer den så inte byttan väger.
Lägger ner, för enkelhetens skull, 100g lax. Enligt förpackningen så ger den x antal kcal per 100g.
Upprepa sedan med ris och kvarg för såsen.
Plussar man då bara ihop dom kcal värdena med varandra och får ut det man är intresserad av? Sedan förstår jag att man får använda lite olika råvaror för att få en bra fördelning av kolhydrater, fett och protein. Men i stora drag - har jag rätt tänk här?