handdator

Visa fullständig version : Västsvenska träningsprodukter vs Ölme


david80
2015-08-28, 11:07
Jag är på jakt efter bänk, skivstångsställning o internationell skivstång +.vikter Har tittat på Västsvenska träningsprodukter och de håller väl bäst priser men vet inte hur kvalitén är?
Har även tittat på Ölme Body och de säljer produkter av märket York.
Ölme själva anser att York håller hög kvalité, såklart:) bättre än Body solid o power line.
Vad tror ni, nån som har erfarenhet av något eller båda?

Jag har ganska trångt så jag har inte plats för nåt rack tyvärr.

LillisJ
2015-08-28, 11:20
Tror du får mer för pengarna om du letar begagnat.

Hönke
2015-08-28, 11:50
Har en svart skivstång ifrån Västsvenskaprodukter + vikter och är väldigt nöjd. Har tränat med den i ca 3år nu och inte märkt något negativt. Lite slitage längst ut där man sätter på vikter bara. Har kört med max 140kg(hitills) och mest marklyft.

david80
2015-08-28, 12:01
Jo, jag hade gärna köpt begagnat så blocket håller jag koll på.
jag har ju ingen "monsterfysik" som slänger runt med 100-tals kg så man behöver ju inte det allra bästa men man vill ju inte ha för dåliga grejer heller.

david80
2015-08-28, 18:32
Efter lite googlande så ser jag att träningspartner också har nåt alternativ. Ingen som har så bra pris som västsvenska träningsprodukter, kan ju iofs ha med kvalitén att göra.

david80
2015-08-31, 11:30
Funderar på att inte köpa nåt paket, istället plocka ihop vad jag vill ha. Nåt nytt nåt beg osv.
När det kommer till ställning kanske ett enklare squat rack är bättre.

Finns ju sådan här. (lite smal kanske)
http://www.traningspartner.se/bodymax-fitness/heavy-squat-stand-cf415

Eller.
http://www.nordicfighter.com/x-fit/safety-squat-rack/squat-stand-combo.html

Finns även separata, men kan de vara stabila?
http://www.nordicfighter.com/x-fit/safety-squat-rack/heavy-duty-squat-stand.html

Det måste gå köra bänk i det också, viktmässigt tror jag det dröjer länge innan jag använder vikter över säg 120 kg.

Vad tror ni, nåt av det som är nåt ha?

Platsbristen är ett faktum så att det går ställa i bredd är en fördel, eller att det går hyfsat lätt att flytta det åt sidan om frugan vill slå på sandsäcken eller så.

Jonas Folkesson
2015-09-01, 19:56
Jag har precis beställt från Västsvenska träningsprodukter, ett skivstångskit 127 kg med gummiklädda vikter och så uppgraderade jag stången till en Elite. Får prylarna i veckan och även om det inte blir någon långtidstest innan helgen kan jag ge lite input på hur jag upplever sakerna.

Jag hoppas verkligen att stången var värd den extra tusenlappen!

Jonas

david80
2015-09-01, 20:31
Jag har precis beställt från Västsvenska träningsprodukter, ett skivstångskit 127 kg med gummiklädda vikter och så uppgraderade jag stången till en Elite. Får prylarna i veckan och även om det inte blir någon långtidstest innan helgen kan jag ge lite input på hur jag upplever sakerna.

Jag hoppas verkligen att stången var värd den extra tusenlappen!



Jonas



Det var bra pris på det, såg jag.

Jonas Folkesson
2015-09-02, 17:13
Fick mina prylar idag, och det känns som om det var klart värt att uppgradera stången. Den rullar jämt och fint, har ingen sexkantsbult i änden utan en låssprint vilket bör borga för en hyffsad kvalitet. Lättringen var ganska snäll och jag kan tänka mig att de som lyfter riktigt tungt kanske tycker den är för slät men till mina kontorshänder, och jag som inte lyfter så tungt, kändes den bra.

Vikterna kändes också rejäla men jag kommer inte dumpa dem för det är jag osäker på om de håller för. Min tanke är att senare köpa 2 stycken 15 kg bumbervikter, troligen Eleiko, och komplettera med dessa vikterna om jag gör övningar där jag kommer dumpa stången. Känns som ett ganska kostnadseffektivt sätt.

Jag tittade på Ölmes sida och den stången som heter High grade, och som i dags dato kostad 4900, verkar vara samma som den jag uppgraderade till hos Västsvenska träningsprodukter. Enda skillnaden är att min är silvrig i änden medan den på Ölme är blå.

Jag återkommer med lite mer ingånde omdöme när jag fått träna med sakerna några veckor.

Alka
2015-09-02, 23:27
Jag har silverpaketet från västsvenska träningsprodukter och har använt det sedan nyår ungefär. Har inget att direkt att klaga på, det är inte eleiko men det räknar man inte med till de priserna. Mitt största problem var att ställa om mig från höjden på eleikobänken på gymmet till den jag köpte. Den från body solid är ganska mycket högre och min fru som är 160 lång måste lägga något under fötterna, för mig funkar det bra efter jag vant mig.
Jag köpte den dyrare stången och mer vikter på en gång och har inget att klaga på. Som nämnts ovan är lettringen inte jättebra och nu i sommar när det varit varmt så jag blivit svettig i händerna har greppet inte riktigt räckt till i marklyft. Har kört med några billiga arbetshandskar från biltema så var det inga problem. I det stora hela är jag nöjd med prylarna.

Skickat från min Nexus 6 via Tapatalk

Jonas Folkesson
2015-09-03, 07:20
Kul att höra från någon sam hunnit testa under en längre tid. Uppgraderade du till Pro stången ellet Elite stången?

Alka
2015-09-03, 22:39
De har gjort om sidan och även paketen sen jag beställde. Då fanns det att välja på den svarta stången eller att uppgradera, inga fler valmöjligheter. Jag tror att det är den som nu heter internationell stång proffs jag har, den som är lite tjockare.
Vill bara passa på att varna för att köpa hantlarna för 50 mm viktskivor. Jag köpte dem men har knappt använt dem. Handtagen är fruktansvärt smala och när man sätter dit viktskivorna blir de otroligt otympliga och därför svåra att använda.

Skickat från min Nexus 6 via Tapatalk

DJJOHANSSON
2015-09-08, 22:10
Nordicfighter har skitbra priser på träningsutrustning, träningspartner har även de bra deals emellanåt.



Ölme har ett par ställbara 25mms hantlar som är 40cm långa, de går att bygga till 40kgs hantlar. Har tre par som jag har köpt därifrån, det går väldigt fort att bygga om dom till skillnad mot andra hantlar som måste skruvas med verktyg eller krångla med klämmor.

david80
2015-09-09, 20:19
Ni som beställt från Västsvenska träningsprodukter, har det gått smidigt?
Jag la två olika beställningar i söndags, en hos träningsspecialisten och en hos västsvenska träningsprodukter.
Grejerna från träningsspecialisten har redan kommit, fraktfritt.
När det gäller västsvenska träningsprodukter har jag inte ens fått nån bekräftelse på order, trots att jag mailar o frågat. Känns lite knepigt....

Jonas Folkesson
2015-09-10, 06:00
Hej, för min del då gick det supersmidigt. Jag fick svar på mejl och ringde och pratade med Hans eftersom jag hade lite frågor. Fick svar på allt och sakerna kom snabbt. Nu är det nog då att de flesta närbutiker som säljer träningsutrustning är enmans företag, eller möjligen några personer, och då räcker det att man är sjuk någon dag för att svar och leveranser ska försenas.

Mitt råd är att ringa och fråga vad som hänt. Det finns nästan alltid en logisk förklaring.

Lycka till,
Jonas

Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk

Alka
2015-09-10, 14:48
Jag hade inga större problem heller, fick hem prylarna inom tio dagar trots att det stod på hemsidan att det just då var längre leveranstid (jag beställde kring jul). Enda problemet var att DHL ringde och berättade att de inte kom fram till mitt radhus med lastbilen och de hade lastat av på parkeringen istället. Hade inte varit något stort problem om det inte var för att paketet vägde 420 kilo...

Skickat från min Nexus 6 via Tapatalk

david80
2015-09-10, 18:13
Får väl ge dem veckan ut, har testat ringa men inget svar. Kanske nåt speciellt denna veckan.
Hade mailkontakt med Hans förra veckan men då fort jag la ordern (i söndags) har det varit knäpptyst.