handdator

Visa fullständig version : GI-värde för danskt rågbröd?


paranoid
2004-04-09, 19:00
Hej,
Är det någon som råkar känna till GI-värdet på Danskt rågbröd?
(För övrigt det godaste brödet jag någonsin har ätit - det måste provas!!!)

King Grub
2004-04-09, 19:03
Skriv gärna ut ingredienserna.

paranoid
2004-04-09, 19:19
Ingredienser:
Vetemjöl, vatten, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrö, surdeg, sirap, malt, jäst, salt, vegetabiliskt margarin

King Grub
2004-04-09, 19:38
Runt 75, med ganska stor säkerhet.

paranoid
2004-04-09, 19:43
Tack Barbapappa,
Jag är imponerad. Hur räknar du ut detta?
Har du pluggat näringsfysiologi eller något liknande?

King Grub
2004-04-09, 19:46
Originally posted by paranoid
Tack Barbapappa,
Jag är imponerad. Hur räknar du ut detta?

Ingrediensernas ordning (jag hoppas du skrivit dem i den ordning de står på förpackningen, dvs med största ingrediensen först) kombinerad med deras individuella GI plus god kännedom om likvärdiga produkters GI och vad de icke-energigivande ingrediensernas påverkan på övriga ingredienser är.

paranoid
2004-04-09, 19:49
Jadå, jag skrev ned dem i ordning. Tack för ett snabbt svar - som vanligt. Kanske borde börja kalla dig för Barbalexikon istället =)