handdator

Visa fullständig version : Möjligt att leva på?


Mikaelninja
2015-07-26, 05:50
Hej

Undrar om det är möjligt att leva på kycklingsallad med pasta och vatten. Är detta bra näring eller kommer man förlora muskelmassa av detta?

Vill hitta något som man kan ha som en bra måltid alltid och inte behöva hitta på något nytt varje dag. Eftersom jag älskar kycklingsallad och det är likt tallriksmodellen så hoppas jag på att det ska fungera. Kolhydraterna från pastan, protein från kyckling etc...

Vänligen
Mikael

Beemel
2015-07-26, 07:22
"sallad" är ju inte så specifikt, det beror ju på vad du har i den... Och vad har du tänkt som fettkälla (du är medveten om att fett är livsnödvändigt va?)

Är det bara isbergssallad och gurka så blir det nog rätt torftigt både vad gäller mikronutrienter och fett. Protein och kolhydrater är ju inte allt.
Men, varierar du vilka grönsaker du har i och använder lite avocado och nötter eller någon oljebaserad dressing (för fettets skull)
Kanske slänger i lite baljväxter i mellan åt. Sesamfrö, linfrö, psyliumfrön etc, skulle också kunna vara ett enkelt sätt att variera salladen och göra kosten lite "bättre"
Ägg är ett annat fantastiskt livsmedel som du med enkelhet kan använda till en sallad.

Men fy fan vad tråkigt. Det finns massor av maträtter som är lika lätta att fixa till som en kycklingsallad. Varför inte lära sig 2-3 olika och variera mellan. Det bli nog både bättre för både psykiska och fysiska hälsan.

cero
2015-07-27, 15:54
Lär dig äta normalt om du vill ha bra hälsa. Ställ dig på en söndag och gör storkok med ett par olika rätter + grönsaks- och fruktsallad för hela veckan så slipper du huvudvärken. Sedan kan du köpa hem lite nötter, frön osv som du kan ha som snacks och inte behöver tillaga.