handdator

Visa fullständig version : Griskött


villor91
2015-04-04, 09:10
Jag har fått känslan av att folk inom träningsvärlden äter väldigt lite gris.
Själv tycker jag att det är det godaste och mest prisvärda köttet du kan köpa. Nötkött är torrt och segt i jämförelse, och mycket dyrare.
Beror denna diss enbart på en högre fetthalt?

zavaz
2015-04-04, 09:12
jepp jag tror de. dock så är det bara att skära bort fettet så har man ju fin fina bitar att tugga i sig! :D så gör jag iaf

villor91
2015-04-04, 09:29
Sen har jag upplevt att jag blivit ganska drastiskt mycket starkare de perioder jag ätit mycket fläskkött. Vad det beror på vet jag inte. Men det är väldigt tydligt iallafall.
Kanske har med fettet att göra.

Grotesk
2015-04-04, 11:17
Numera kan det också bero på snacket om max 500g per vecka för att inte leva farligt.

jontexer
2015-04-04, 12:29
max 500g för att inte leva farligt? isåfall lever jag jävligt farligt då jag i perioder äter 400g griskött per dag

Pretorian
2015-04-04, 13:53
Jag äter mycket fläsk samtidigt som jag ligger lågt på fettintaget. Skär gärna bort det synligaste fettet på fläskbiten och då är det inte mycket fett kvar.

Sniggel
2015-04-04, 13:58
Har som mest käkat 1 kg fläskfärs om dagen i längre perioder. De senaste 2 åren är jag "nere på" cirka 200g fläsk om dagen i snitt.

vicarious
2015-04-04, 18:42
max 500g för att inte leva farligt? isåfall lever jag jävligt farligt då jag i perioder äter 400g griskött per dag

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103956

jenni
2015-04-04, 20:20
Fläskkotlett utan fettranden är ju nästan lika magert som kycklingfilé

R Scarpa27
2015-04-04, 20:26
Fläskkotlett utan fettranden är ju nästan lika magert som kycklingfilé

kan tom vara magrare.

Toni Radanov
2015-04-04, 20:58
fläskfilé är i snitt magert som kycklingfilé...

skinkschnitzlar, fjärilskotletter och kassler = many mager alternativ. Sen salthalt osv är dock annorlunda mot tex kyckling men alla har olika behov!

Inget fel på gris men det mytas på tok för mycket om vad grisarna ätit på och hur tjernobyliserat köttet blivit och blablabla crap.

"onyttigt" anses farligt fast utgångsvärdet är okänt för varje individ om man tex snackar risker relaterade till ökad cancer då man inte vet varje människas ursprungsrisk med hänsyn till 90000+ faktorer (mest gener på det).

Så att tex äta över 500g griskött i veckan ökar risken för sjukdom X med Y% så vet man ju inte hur stor risk det är från början vare sig man är vegan eller äter 1kg om dagen.... Who knows. Ät och håll tummarna = fan ska vi annars göra :p Vill man va paranoid så kan man ju avstå men slump är slump, även om man höjer risken för att slump ska inträffa med en pytteliten andel. Jag kan äta 3-4kg per vecka utan att direkt tänka på det och samtidigt äta 0 någon vecka. Räknar inte så riktigt...

filmjölk
2015-04-05, 08:54
Fläsk är gott och bra för min mage, mycket nötkött gör mig ibland lite kass i magen, men fläsk kan jag äta hur mycket som helst. mer lättsmält?

Toni Radanov
2015-04-06, 00:16
Båda är relativt svårsmälta jämfört med de flesta andra ätbara ting som tillagas men nöt är en aning mer kompakt.

Sen tuggas, som du säkert märkt, nötkött segare än gris vilket är en mer realistisk orsak då man sällan tuggar klart nötkött om man är en snabb ätare. Griskött tuggas klart enklare. (Jämför grytbitar av nöt vs gris tex och konstatera nötets seghet i jämförelse)

villor91
2015-04-07, 04:33
Vilka animaliska proteinkällor är de mest lättsmälta? Vit fisk?

Stjarnan
2015-04-07, 06:06
Vilka animaliska proteinkällor är de mest lättsmälta? Vit fisk?

Vad jag vet så är vit fisk och magert fläskkött väldigt lättsmält. Någon som är mer insatt får gärna kommentera!

Tisu
2015-04-07, 07:31
Nötkött är torrt och segt i jämförelse, och mycket dyrare.

Om det är torrt så tillagar du det fel. Dyrare är det dock.