Timeea
2004-04-04, 15:10
Var och storhandlade igår:eating: ..Himla billigt och så men nu upptäckte jag att riset jag köpt har en koktid på 10-12 min trots att det stod parboiled på påsen.
Visst- GI skiljer sig markant från det "vanliga" parboiledriset med 20-25 min koktid.
Frågan är nu: om jag käkar en burk tonfisk, lite olja samt mitt "snabbris" (ca 100 g okokt)- behöver jag då bry mig om mängden snabba kolisar från riset? Den mängden protein+ fett borde väl ha en GI-sänkande effekt så det räcker och blir över?
Är ingen fanatisk GI-anhängare men kan ändå vara "kul" att höra vad Ni säger om snabbriset? //Timeea;)
Visst- GI skiljer sig markant från det "vanliga" parboiledriset med 20-25 min koktid.
Frågan är nu: om jag käkar en burk tonfisk, lite olja samt mitt "snabbris" (ca 100 g okokt)- behöver jag då bry mig om mängden snabba kolisar från riset? Den mängden protein+ fett borde väl ha en GI-sänkande effekt så det räcker och blir över?
Är ingen fanatisk GI-anhängare men kan ändå vara "kul" att höra vad Ni säger om snabbriset? //Timeea;)