handdator

Visa fullständig version : Koppla datorn till TVn..program?


Pez
2004-04-04, 14:08
Uppdaterade mina drivisar till grafikkortet..och då försvann omkopplarskiten ur mina bildskärmsinställningar..grr.

Finns det nåt program man kan använda istället eller måste jag ladda upp mina gamla drivisar för att kunna koppla över bildsignalen.. Hilfe!

Pressarn
2004-04-04, 14:10
Vilket grafikkort?
Till ati funkar drivrutinerna fint och till NVIDIA så är TVTool bäst vad jag vet.

Björn S
2004-04-04, 14:10
Jag har meckat detta lite, kan väl lite sådär...
vad har du för kort? Med vissa kort funkar programmet TVtool (som inte är gratis:cool: )

för ati-kort och sånt räcker det med kontrollpanelen :thumbup:

Pez
2004-04-04, 14:11
Originally posted by Pressarn
Vilket grafikkort?
Till ati funkar drivrutinerna fint och till NVIDIA så är TVTool bäst vad jag vet.

Nvidia... men var får jag tag i detta underbara "TVTOOL" då?

Björn S
2004-04-04, 14:12
Originally posted by Pez


Nvidia... men var får jag tag i detta underbara "TVTOOL" då?

Det är ej gratis, du får "köpa" det..... Du kan gå och fråga på någon DC++ hub var du kan köpa det :rolleyes:

Pressarn
2004-04-04, 14:16
Jag har det... msn?

Snubben
2004-04-04, 14:23
Hmm..

Borde de inte finnas under bildskärm inställningarna?
Har de senaste nvidia och jag har tvout där. Verkar mysko må jag säga.

Pressarn
2004-04-04, 14:24
Originally posted by Snubben
Hmm..

Borde de inte finnas under bildskärm inställningarna?
Har de senaste nvidia och jag har tvout där. Verkar mysko må jag säga.
Ja men inställningarna är inget vidare.

Piranha
2004-04-04, 14:29
TVtool är det du behöver ...

Funkar klockrent ..

Pez
2004-04-04, 14:34
Originally posted by Piranha
TVtool är det du behöver ...

Funkar klockrent ..

Nu har jag skiten.. sprang ut och köpte det såklart.

Men får det inte att funka..hur fan gör man..

JAM
2004-04-04, 15:01
Originally posted by Pez
Nu har jag skiten.. sprang ut och köpte det såklart.:thumbup: ;)
Originally posted by Pez
Men får det inte att funka..hur fan gör man.. Det är ju bara att starta programmet och trycka på den enorma gröna knappen.

TVTool är dessutom skitbra på att skicka ut fullscreensignal. Välj fullscreen bland alternativen "standard/desktop/fullscreen" i första fliken. Lite av bilden kommer att hamna utanför det tvn kan visa, men så ska det vara. Den signal som skickas ut från datorn är i fullscreenläge identisk med den som skickas ut från en stationär DVD-spelare.

TVTool = :thumbup:

Karelin
2004-04-04, 15:12
Originally posted by Pez
Uppdaterade mina drivisar till grafikkortet..och då försvann omkopplarskiten ur mina bildskärmsinställningar..grr.

Finns det nåt program man kan använda istället eller måste jag ladda upp mina gamla drivisar för att kunna koppla över bildsignalen.. Hilfe!

Testa å bara dra ur sladden ur datorn och sätt i den igen... fungerade för mig när jag hade samma bekymmer...

GhostFace
2004-04-04, 15:24
Ähh det fungerar utan TV Tool också....

Och betala för det skitprogrammet....? Aldrig i livet!

RealElwood
2004-04-04, 15:28
Originally posted by Pez


Nu har jag skiten.. sprang ut och köpte det såklart.

Men får det inte att funka..hur fan gör man..

Kolla i manualen du fick med...

:D

Laan
2004-04-04, 17:22
Originally posted by RealElwood


Kolla i manualen du fick med...

:D

bästa på länge!!!! :laugh:

Pez
2004-04-04, 17:59
Originally posted by JAM
:thumbup: ;)
Det är ju bara att starta programmet och trycka på den enorma gröna knappen.

TVTool är dessutom skitbra på att skicka ut fullscreensignal. Välj fullscreen bland alternativen "standard/desktop/fullscreen" i första fliken. Lite av bilden kommer att hamna utanför det tvn kan visa, men så ska det vara. Den signal som skickas ut från datorn är i fullscreenläge identisk med den som skickas ut från en stationär DVD-spelare.

TVTool = :thumbup:

Vafan jag trycker på knappfan... den verkar koppla om till tvn men det blir ingen bild på tvfan.. och sen kopplar den tillbaka till datorn.

VAFAN!

Hjälp?

Wilson
2004-04-04, 18:04
vad jag vet så ska man ha en tv med scart. Du har kanske inte scart på tv:n?
jag har försökt koppla in min tv via tv-out på datorn men eftersom jag inte har scart på tv:n (kopplade via scarten på videon) så funkar det inte.
Kanske ska understryka att det inte funkade att koppla via scarten på videon... så det inte blir nåt missförstånd:)

JAM
2004-04-04, 18:10
Originally posted by Pez


Vafan jag trycker på knappfan... den verkar koppla om till tvn men det blir ingen bild på tvfan.. och sen kopplar den tillbaka till datorn.

VAFAN!

Hjälp? Har du hittat rätt kanal på tvn?

aliquis
2004-04-04, 18:26
Valt rätt frekvens och tvtyp? dvs pal eller möjligtvis pal-60?

ännu bättre än att läsa manuallen är väl att kontakta supporten ;D

Kwon
2004-04-04, 19:23
Det är ju det han gör, kontaktar supporten här på Kolo! :)

Pez
2004-04-04, 19:50
Nå.. kanske ska klargöra att det funkar alldeles utmärkt att koppla över signalen med de gamla drivisarna. Har gjort det många gånger tidigare...

Och ja, jag kopplar via tvns scart.

WHY GOD!?

/p

Pez
2004-04-04, 19:53
Ja just det..öh..hunden åt upp manualen.. :angel:

Vir
2004-04-04, 19:56
Nyaste Detonator har alltid nView där du lätt kan ställa in TVn som monitor.

Pez
2004-04-04, 20:06
Originally posted by Vir
Nyaste Detonator har alltid nView där du lätt kan ställa in TVn som monitor.

Vad är det? Sånt här ser jag som needtoknow..and i didnt needtoknow före det här strulet.. :D

Wilson
2004-04-04, 20:10
rätt sladd? det måste vara en speciell sladd som är rätt dyr har jag för mig

Hades
2004-04-04, 20:17
Originally posted by Wilson
rätt sladd? det måste vara en speciell sladd som är rätt dyr har jag för mig

det funkade med de gamla drivisarna säger han ju, knappast fel på sladden ;)

Pez: Om du har ett kort med nvidiachip så kan du tanka ner detonator (drivrutiner med mera) på www.nvidia.com

Vir
2004-04-04, 20:19
Originally posted by Pez


Vad är det? Sånt här ser jag som needtoknow..and i didnt needtoknow före det här strulet.. :D

Herregud. Detonator är ju Nvidias egna drivrutiner för deras kort. Klart de bästa och de ända alternativet.

Vad har du för kort? Operativsystem? Tell me och jag ska ge dig en direktlänk till drivisarna.

Sne
2004-04-04, 20:41
Vad jag gör, men i och med att det har fungerat innan så kanske det är ändrat.

1. Kolla så att alla sladdar sitter i riktigt.

2. Högerknappen, proterties, Settings, aktivivera den andra bildskärmen.

3. Slå på rätt EXT på tv.

4. Starta filmen, dra över filmen. Dubbel klicka för fullskärm. Titta på den.

Men men, detta fungerar kanske inte dock..

yxmannen
2004-12-24, 11:04
Jag är så jävla kass på sådant här. Hur ska jag koppla mellan dator och TV? Jag har 128DDR ATI Radeon 9700TX w/Tv-Out och har kopplat sladdarna mellan TV och dator men det kommer ingen bild. När jag försöker uppdatera drivrutinerna på bildskärmskortet så får jag "felaktig parameter" vilket jag inte har en aning om vad betyder. Exakt vad ska jag göra för att få skiten att funka!? Behöver jag något program?

ante
2004-12-24, 11:10
hur har du kopplat? S-video ? komposit ?
Får du ingen bild alls på TV:n ?
När du bootar så ska det blinka till på TV:n, om du har den rätt inkopplad, oavsett vilka inställningar du har.
Mitt ATI visar hela booten fram till windows-skärmen via TV-out, sedan visas det på min monitor.

yxmannen
2004-12-24, 11:16
hur har du kopplat? S-video ? komposit ?
Får du ingen bild alls på TV:n ?
När du bootar så ska det blinka till på TV:n, om du har den rätt inkopplad, oavsett vilka inställningar du har.
Mitt ATI visar hela booten fram till windows-skärmen via TV-out, sedan visas det på min monitor.

Alltså bootar? Que pasa hombre? Jag har ingen aning om vad jag sysslar med. Vad innebär bootar? Jag har bara satt i sladdarna mellan tv och dator och tänkte att det kanske hade med drivrutiner att göra så jag försökte uppdatera dem, längre har jag inte kommit. Ska det stå på in eller out på den där kopplingsgrejen som sitter på scarten i Tvn, oavsett vad den står på så händer nada de nada! :cryout:

ante
2004-12-24, 12:03
ok

Först och främst ska du kolla upp hur du kopplar datorn till TV:n
det finns 2 sätt, via S-video och via kompositkabel.
Skillnaden är att S-video ger lite bättre bild, samt gärna lite mer krångel.
Skillnaden ser du genom att kika på kabeln, är det en hane med 1 tjockare pinne i mitten, så är det en kompositkabel. Den kan man vrida på om den är inkopplad i kontakten. Om den har flera ledare, gemensamt i en kontakt som man bara kan sätta in på ett sätt, är det S-video.
Båda ovanstående alternativ kan du koppla in antingen i direkta ingångar (kompositingångar eller rena S-video-ingångar)
MEN du kan även koppla de till en SCART-adapter, och sedan vidare in i TVn.

Det andra du ska göra är att ta reda på vilken kanal på TVn du ska använda. Den heter ofta AV#1,2,3 eller EXT 0,1,2... beroende på vad du har för TV.
Det tar du reda på genom TVns manual, eller så får du zappa runt lite sen.

Steg 3 är att i datorn aktivera TV-out. Vissa kort klarar att skicka ut TV-signal samtidigt som du kan använda monitorn, vissa kräver antingen eller.
Du kopplar om genom att högerklicka på skrivbordet, välja egenskaper, fliken inställningar, klicka på knappen avancerat. Beroende på vad du har för tillverkare så ser det olika ut.
Någonstans måste du välja dels vilken ut-signal du får(s-video, komposit)samt format (pal, pal 60, NTSC).

Om du fortfarande inte ser något, så ska du försöka zappa runt på dina AV-kanaler (mellan de olika ingångarna tvn har) för att försöka hitta bilden.

Boota betyder förresten att starta datorn, kan man säga.
Prova att bara koppla in datorn, och starta om den medans du zappar runt på ingångarna, du bör se nåt flicker eller nåt som indikerar att det händer något, och då vet du vilken kanal du ska vara på.

Med stor sannolikhet kommer du får svartvit bild, men så fort du får det så får vi lösa det sen =)

lycka till!

internethjälten
2004-12-24, 12:27
varför ska man över huvve taget koppla en dator till en tv för ? kan väl knappast vara att titta på film...

Dipshit
2004-12-24, 12:34
Bara att kolla igenom den här delen av sweclockers-forumet:
http://forum.sweclockers.com/forumdisplay.php?s=&forumid=4
De vet va de snackar om.. Har för mig de har några guider
nånstans också..

s_himself
2004-12-24, 12:59
varför ska man över huvve taget koppla en dator till en tv för ? kan väl knappast vara att titta på film...


Har man DVD spelare i datorn och ingen stationär så kan det väl va rätt intressant att koppla in den till TV:n.

Dipshit
2004-12-24, 13:07
varför ska man över huvve taget koppla en dator till en tv för ? kan väl knappast vara att titta på film...
Du ser inte möjligheterna med att koppla datorn till TVn om du har antingen en bredbandsuppkoppling eller DVD-spelare i datorn?
Kan inte over-emphasize ;) hur många bra filmer (självklart gratis och lagliga) som jag haft möjligheten att se pga några kablar!

EDIT: hade stationär innan, laptop nu.. båda giver lika mkt värme o glädje inom film-tittandet på TVn..

yxmannen
2004-12-24, 14:16
ok

Först och främst ska du kolla upp hur du kopplar datorn till TV:n
det finns 2 sätt, via S-video och via kompositkabel.
Skillnaden är att S-video ger lite bättre bild, samt gärna lite mer krångel.
Skillnaden ser du genom att kika på kabeln, är det en hane med 1 tjockare pinne i mitten, så är det en kompositkabel. Den kan man vrida på om den är inkopplad i kontakten. Om den har flera ledare, gemensamt i en kontakt som man bara kan sätta in på ett sätt, är det S-video.
Båda ovanstående alternativ kan du koppla in antingen i direkta ingångar (kompositingångar eller rena S-video-ingångar)
MEN du kan även koppla de till en SCART-adapter, och sedan vidare in i TVn.

Det andra du ska göra är att ta reda på vilken kanal på TVn du ska använda. Den heter ofta AV#1,2,3 eller EXT 0,1,2... beroende på vad du har för TV.
Det tar du reda på genom TVns manual, eller så får du zappa runt lite sen.

Steg 3 är att i datorn aktivera TV-out. Vissa kort klarar att skicka ut TV-signal samtidigt som du kan använda monitorn, vissa kräver antingen eller.
Du kopplar om genom att högerklicka på skrivbordet, välja egenskaper, fliken inställningar, klicka på knappen avancerat. Beroende på vad du har för tillverkare så ser det olika ut.
Någonstans måste du välja dels vilken ut-signal du får(s-video, komposit)samt format (pal, pal 60, NTSC).

Om du fortfarande inte ser något, så ska du försöka zappa runt på dina AV-kanaler (mellan de olika ingångarna tvn har) för att försöka hitta bilden.

Boota betyder förresten att starta datorn, kan man säga.
Prova att bara koppla in datorn, och starta om den medans du zappar runt på ingångarna, du bör se nåt flicker eller nåt som indikerar att det händer något, och då vet du vilken kanal du ska vara på.

Med stor sannolikhet kommer du får svartvit bild, men så fort du får det så får vi lösa det sen =)

lycka till!

Ok, tack för hjälpen än så länge, men jag kanske behöver något mer. Jag har en scart i tvn och i den scarten så sitter det en röd,vit och gul kabel.Sen ska jag sätta dessa i datorn, då är den röda och vita kabeln i en adapter som jag antar ska sitta i den röda utgången, den gula känns däremot lite tveksam, den passar inte lika bra som adaptern gör i den röda utgången. Jag testade att koppla lite hur som helst och det resulterade i att jag fick ljud från filmen i tvn, men ingen bild, det kanske behövs en adapter till den gula så att den passar lika bra i den gula utgången som den röda och vita i adaptern. Okej, rörigt som satan, slutsatsen är iaf att den gula kanske inte passar och att jag kanske behöver en extra adapter till den för att få bild? Ljudet kom ju när jag mixtrade så nåt bör ju vara kopplat, men fan vet vad.

ante
2004-12-24, 14:46
Ok, tack för hjälpen än så länge, men jag kanske behöver något mer. Jag har en scart i tvn och i den scarten så sitter det en röd,vit och gul kabel.Sen ska jag sätta dessa i datorn, då är den röda och vita kabeln i en adapter som jag antar ska sitta i den röda utgången, den gula känns däremot lite tveksam, den passar inte lika bra som adaptern gör i den röda utgången. Jag testade att koppla lite hur som helst och det resulterade i att jag fick ljud från filmen i tvn, men ingen bild, det kanske behövs en adapter till den gula så att den passar lika bra i den gula utgången som den röda och vita i adaptern. Okej, rörigt som satan, slutsatsen är iaf att den gula kanske inte passar och att jag kanske behöver en extra adapter till den för att få bild? Ljudet kom ju när jag mixtrade så nåt bör ju vara kopplat, men fan vet vad.

Vet du vad du har för grafikkort på datorn? eller vad du har för dator? modell samt märke?

Den röda och vita kabeln är ljudet, den gula är bild. Den gula skall in i grafikkortet, som antigen har en likadan utgång som sitter på scart-adaptern, eller så är det en S-video.

Den röda och vita kabeln skall via en adapter som gör om det till en hörlursplugg in i ljudkortet ( i 90% av fallen så har ljudkortet en liten utgång, 3,5mm)

Den kanalen du har på TV:n, när ljudet kommer, är iaf rätt kanal, den skall du köra på.

Hur ser kontakten ut på grafikkortet?
kika på bild 2 och säg vilken det är.

beroende på vilken utgång du har på grafikkortet så ska du ha respektive kabel (bild 1)

På bild 1 så är den undre en kompositkabel, och den övre en S-video
På bild 2 så är kontakten längst till vänster en S-video, de andra tre är kompositkontakter, sådana som du har på scart-adaptern.

Hoppas det inte blir för krångligt, adda mig på MSN annars.

internethjälten
2004-12-24, 14:52
...ser tyvärr fortfarande inte vitsen med att koppla in datorn till en Tv trots era svar

...att ställa upp en dator i fin-/tv-rummet är inte att tänka på och när en fungerande DVD-spelare bara kostar ngr hundra som man dessutom får en fjärrkontroll till så faller hela iden med det

...ser iof en hel del DivX-filmer på datorn och då räcker det med att man sitter 50cm från en 22tums widescreen skärm - blir nästan för stort som det är

ante
2004-12-24, 15:11
...ser tyvärr fortfarande inte vitsen med att koppla in datorn till en Tv trots era svar

...att ställa upp en dator i fin-/tv-rummet är inte att tänka på och när en fungerande DVD-spelare bara kostar ngr hundra som man dessutom får en fjärrkontroll till så faller hela iden med det

...ser iof en hel del DivX-filmer på datorn och då räcker det med att man sitter 50cm från en 22tums widescreen skärm - blir nästan för stort som det är

Nja jag ser då hellre filmer i soffan än i datorstolen + att jag har filmljudet i stereon istället för hörlurar.

Sen finns det ju kablar som är längre än 1m.

Yxmannen har tack vare dig fått allt att fungera! han tackar :thumbup:

yxmannen
2004-12-27, 15:27
Jaha, då var det dags igen, nu är skiten kopplad men bilden är kass, det är färg men det flimmrar som fan på min tv, har Ati radeon 9500 Pro/9700. Fan, detta gör mig deprimerad. :( :confused: :cryout:

Perra
2004-12-27, 16:18
Kan rekommendera att göra en sån här kabel http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/ till de som har ati-radeon kort. Har själv gjort en sådan och bilden på tvn blir hur bra som helst, bättre än på datorn. Har man vant sig vid denna kabel så går det i princip inte att kolla på s-video senare.

Men det är ju ett litet projekt som kan vara ganska jobbigt att få till. I denna sweclockers tråden http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=229521&highlight=tvout som hör till den kabeln får man all hjälp man behöver.

JAM
2004-12-27, 17:59
Kan rekommendera att göra en sån här kabel http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/ till de som har ati-radeon kort. Har själv gjort en sådan och bilden på tvn blir hur bra som helst, bättre än på datorn. Har man vant sig vid denna kabel så går det i princip inte att kolla på s-video senare.

Men det är ju ett litet projekt som kan vara ganska jobbigt att få till. I denna sweclockers tråden http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=229521&highlight=tvout som hör till den kabeln får man all hjälp man behöver.
Fan vad tufft! Kan man göra det samma även om man inte har ett sådant grafikkort? Kan man använda den på det "vanliga" skärmutgången?

internethjälten
2004-12-27, 18:05
Sen finns det ju kablar som är längre än 1m.

...visst finns det kablar som är det, sen finns det sändare med men det kvarstår dock att man måste vara vid datorn för att sätta igång en film etc samt om man har trådlös mus/tangentbord (för fjärrkontroll måste man ha - annars faller hela iden) så är sändningen begränsad...

...finns ju stationära DVD-spelare från 299kr nu men en med vetig bild får man ju nästan je 399 för - men visst, ställ en dator i tvrummet och dra sladdar kors å tvärs och ha en massa fläktsurr :thumbup:

yxmannen
2004-12-27, 18:39
Jag kommer nog dö innan jag fått ordning på det här. Nu är allt bra. MEN, nu visas helt plötsligt bara filmen på tvn och inte på datorn när jag sätter på den, det blir svart i den spelare jag använder och filmen visas enbart på min tv. Fan vilket krångel! :furious:

yxmannen
2004-12-27, 19:14
Jag kommer nog dö innan jag fått ordning på det här. Nu är allt bra. MEN, nu visas helt plötsligt bara filmen på tvn och inte på datorn när jag sätter på den, det blir svart i den spelare jag använder och filmen visas enbart på min tv. Fan vilket krångel! :furious:

Med andra ord: Kan jag se på datorn samtidigt som det är bild på tvn? Hur gör jag det? Det borde ju gå? Jag vet att jag kan avaktivera tvn och enbart kolla på datorn men jag vill kunna göra båda två utan att avaktivera tvn om det går.

JAM
2004-12-28, 12:33
...finns ju stationära DVD-spelare från 299kr nu men en med vetig bild får man ju nästan je 399 för - men visst, ställ en dator i tvrummet och dra sladdar kors å tvärs och ha en massa fläktsurr :thumbup:
Haha, jag skulle vilja se den 399-kronorsspelare som ger en vettig bild... :thumbup: :laugh:

Einar
2004-12-28, 12:38
Med andra ord: Kan jag se på datorn samtidigt som det är bild på tvn? Hur gör jag det? Det borde ju gå? Jag vet att jag kan avaktivera tvn och enbart kolla på datorn men jag vill kunna göra båda två utan att avaktivera tvn om det går.

Om du har en skärm som är tillräckligt bra kan du köra på båda samtidigt. Men att experimentera med det för mycket innan du har kollat upp om skärmen stödjer det rekomenderar jag inte.

yxmannen
2004-12-28, 12:40
Om du har en skärm som är tillräckligt bra kan du köra på båda samtidigt. Men att experimentera med det för mycket innan du har kollat upp om skärmen stödjer det rekomenderar jag inte.

Hur kollar jag upp det?har en 17tums platt digital skärm, relativ ny.

internethjälten
2004-12-28, 13:05
Haha, jag skulle vilja se den 399-kronorsspelare som ger en vettig bild... :thumbup: :laugh:

Pioneer DV-370 Silver : Den ger jag 350kr för och ger en skaplig bild...

Sony DVP-NS765P : En regionsfri spelare som jag ger 407kr för - bra bild !

Du hade rätt, var tvungen att betala 407 och inte 399 för bra bild, den andra jag tänkte på hade utgått ur sortimentet då 2005 är på ingång =)

Får lyfta på hatten och aceptera att jag hade fel...

MEN sen kan man ju ifrågasätta hur bra bild det blir från datorn ut på en tv med...

Einar
2004-12-28, 13:28
Hur kollar jag upp det?har en 17tums platt digital skärm, relativ ny.

Det finns massa forum för sånt du kan leta på. Jag har för mig att tvtools forum var ganska bra. Annars testa att googla.

EDIT: I tvtool kallas funktionen dual-view

JAM
2004-12-28, 16:23
Pioneer DV-370 Silver : Den ger jag 350kr för och ger en skaplig bild...

Sony DVP-NS765P : En regionsfri spelare som jag ger 407kr för - bra bild !

Du hade rätt, var tvungen att betala 407 och inte 399 för bra bild, den andra jag tänkte på hade utgått ur sortimentet då 2005 är på ingång =)

Får lyfta på hatten och aceptera att jag hade fel...

MEN sen kan man ju ifrågasätta hur bra bild det blir från datorn ut på en tv med...
Senast i somras skulle en kompis köpa DVD-spelare. Vi tittade på en NAD-spelare för ca 1500 kr. Kass bild. Gick upp en tusenlapp - enormt mycket bättre bild! Vi har alla olika definition på vad som menas med bra bild...

ante
2004-12-28, 20:13
Om du har en skärm som är tillräckligt bra kan du köra på båda samtidigt. Men att experimentera med det för mycket innan du har kollat upp om skärmen stödjer det rekomenderar jag inte.

det kan väl inte vara skärmen som avgör det? måste vara grafikkortet eller någon inställning som styr det.