Visa fullständig version : 17 februari 2015 förändrade mitt liv....ingen vetemjöl!
Då var man hos läkaren idag, det visa sig att jag är allergisk mot vetemjöl! Det innebär ingen pasta, bröd, dom grejer jag mest gillar fy fan :( inte ens glutenfritt bröd är giltigt, för det innehåller vetestärkelse..... Helt deprimerad....
Maverick
2015-02-17, 19:15
http://www.provena.fi/sv/tuotteet
Där finns det bröd åt dig :)
Den som har allergi mot vete, råg eller korn måste basera kosten på produkter som är glutenfria, t ex ris, majs eller hirs. Produkter baserade på vetestärkelse kan tolereras av de flesta med veteallergi om produkten är märkt "glutenfri". Läkare och dietist bör rådfrågas. Havre är ofta förorenad med vete, råg och korn. Därför bör personer med spannmålsallergi välja havre som är specialframställd och märkt "glutenfri".
länk (http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/)
Leta upp ett lokalt glutenfritt bageri, köp inte den färdiga skiten.
Pasta:
http://www.glutenfrikost.se/wp-content/uploads/2014/03/Glutenfri-pasta-Barilla-sajt.jpg
Cornflakes:
http://static.webshopapp.com/shops/006396/files/009058727/semper-cornflakes-rda-frukter-300g.jpg
Något mer du är ute efter?
/Glutenallergiker
Pasta:
http://www.glutenfrikost.se/wp-content/uploads/2014/03/Glutenfri-pasta-Barilla-sajt.jpg
Cornflakes:
http://static.webshopapp.com/shops/006396/files/009058727/semper-cornflakes-rda-frukter-300g.jpg
Något mer du är ute efter?
/Glutenallergiker
Precis vad jag letade efter :) är det de pastan som är gjorde av bönor? Cornflakes? Visste inte de innehöll gluten dock!? tack för tipsen!
Pasta finns det gjord på en uppsjö av olika saker. Bovete, hampa... Corn flakes borde inte vara något problem alls?
Den pastan jag länkade är gjord av majs- och rismjöl. Smakar som vanlig pasta ungefär.
Gluten i cornflakes: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-cornflakes/
Riktigt gott knäckebröd som hela familjen äter av trots att det bara är jag som inte tål gluten:
https://sp.yimg.com/ib/th?id=HN.608049124836442884&pid=15.1&P=0
Mjöl (finns även mjölkfritt):
https://sp.yimg.com/ib/th?id=HN.608005586749230235&pid=15.1&P=0
Ströbröd om du vill panera fisk/skinka eller göra köttbullar:
http://static.mathem.se/shared/images/products/large/p5198095.Jpeg
Man vänjer sig. :D
snelhest
2015-02-17, 20:35
Ät broccoli istället för pasta.
Ät broccoli istället för pasta.
Ja det är ju exakt samma sak.
Ja det är ju exakt samma sak.
Hahaha :p
Mjöl (finns även mjölkfritt):
https://sp.yimg.com/ib/th?id=HN.608005586749230235&pid=15.1&P=0
Ströbröd om du vill panera fisk/skinka eller göra köttbullar:
http://static.mathem.se/shared/images/products/large/p5198095.Jpeg
Man vänjer sig. :D
Om jag förstår rätt så har vi samma allergi? jag kan inte äta glutenfrit heller för den innehåller vetestärkelse? Samma för dig?
Läste du mitt citat om vetestärkelse? Dock finns det inte i alla glutenfria produkter så det är lugnt.
Läste du mitt citat om vetestärkelse? Dock finns det inte i alla glutenfria produkter så det är lugnt.
Nu gjorde jag, super! tackar så hjärtligt! nu måste man bara vänja sig bara
http://i.imgur.com/lg0YRrd.jpg
kanske dags att baka ditt eget bröd. finns massor av bröd man kan baka utan gluten. sen om man gillar de eller inte är en annan sak men massa goda pålägg så går det nog ner.
http://i.imgur.com/lg0YRrd.jpg
kanske dags att baka ditt eget bröd. finns massor av bröd man kan baka utan gluten. sen om man gillar de eller inte är en annan sak men massa goda pålägg så går det nog ner.
Absolut, det flesta bröd som är glutenfria innehåller vetestärkelse vilket innebär att det inte heller går, jag är allergisk mot allt som har med glutenfritt och vetemjöl att göra om inte det glutenfria är av majsmjöl,potatismjöl eller ren rågmjöl, men tack för tipset!
Maverick
2015-02-18, 06:35
Absolut, det flesta bröd som är glutenfria innehåller vetestärkelse vilket innebär att det inte heller går, jag är allergisk mot allt som har med glutenfritt och vetemjöl att göra om inte det glutenfria är av majsmjöl,potatismjöl eller ren rågmjöl, men tack för tipset!
Om du bakar själv så är det ju absolut inga problem?!
Finns betydligt mer än det nämnda man kan använda dig av.
Ge det ett halvår sen kommer det gå av sig självt ;)
Absolut, det flesta bröd som är glutenfria innehåller vetestärkelse vilket innebär att det inte heller går, jag är allergisk mot allt som har med glutenfritt och vetemjöl att göra om inte det glutenfria är av majsmjöl,potatismjöl eller ren rågmjöl, men tack för tipset!
Sade läkaren specifikt att du inte tål vetestärkelse? Det står ju att de flesta med veteallergi tål vetestärkele.
Hur var resan fram till att du fick reda på att du var allergisk?
Sade läkaren specifikt att du inte tål vetestärkelse? Det står ju att de flesta med veteallergi tål vetestärkele.
Ja tyvärr, :( önska han inte hade sagt det! Hade klarat mig med glutenfria produkter! Men så blir det inte i detta fall....
Bovete, check it out. Kolla på pasta som är gjort på bönor, funkar alldeles utmärkt. Se linsnudlar och sådana saker. Rispasta etc. Inte speciellt dyrt, smakar bra och du får i det du behöver :thumbup:
Bovete, check it out. Kolla på pasta som är gjort på bönor, funkar alldeles utmärkt. Se linsnudlar och sådana saker. Rispasta etc. Inte speciellt dyrt, smakar bra och du får i det du behöver :thumbup:
Jag såg det, frågan är om den går god :) men ska testa den :) tack!
Maverick
2015-02-18, 12:13
Ja tyvärr, :( önska han inte hade sagt det! Hade klarat mig med glutenfria produkter! Men så blir det inte i detta fall....
Du har ju fått massa tips på glutenfria produkter utan vetestärkelse. Äter inte vetestärkelse jag heller och då är jag inte veteallergisk utan gluten intolerant och har INGA problem hitta produkter. Inte helt ovanligt att Veteallergiker klarar av att äta Råg och Korn vilket en gluten inte kan.
Du ska dock tänka på att när du äter ute och så kan det damma ganska mycket mjöl i köket så bara för att du beställer mat utan vete är du inte garanterad att det inte kommit vete i kontakt med maten. Så länge köket inte är vetefritt.
King Soba-nudlar finns i många goda icke-vete-format.
Hur var resan fram till att du fick reda på att du var allergisk?
Allt började för 6 månader sen,med att jag inte inte kunde tvätta mina händer och kropp i varm vatten. Fick någon typ av näsel utslag, fast i kliande och svidande version som varade i 20-30 min, fick ta blodprov, tester, allt du kan tänka dig och det sista tiden började det sätta sig i magen, gjorde fruktansvärt ont så fort jag åt! så läkaren ringde och förklarade vad anledningen var nu igår morse! Så jag har varit utan den i hel dag, utan magont, rätt så skönt!
Du har ju fått massa tips på glutenfria produkter utan vetestärkelse. Äter inte vetestärkelse jag heller och då är jag inte veteallergisk utan gluten intolerant och har INGA problem hitta produkter. Inte helt ovanligt att Veteallergiker klarar av att äta Råg och Korn vilket en gluten inte kan.
Du ska dock tänka på att när du äter ute och så kan det damma ganska mycket mjöl i köket så bara för att du beställer mat utan vete är du inte garanterad att det inte kommit vete i kontakt med maten. Så länge köket inte är vetefritt.
Absolut! Tackar så mycket!
King Soba-nudlar finns i många goda icke-vete-format.
Gör de?? Hade varit kanon ju :)
Gör de?? Hade varit kanon ju :)
Som trendkänslig person undvek jag vete när det var inne. Lärde mig en del sånt här. Nu råkar jag bo precis bredvid en ICA med väldigt bra sortiment för veggos/lchfare/glutenfria/hippies-som-borde-klippa-sig-och-skaffa-ett-jobb/annat-löst-pack så är kanske lite bortskämd med att det är lätt att hitta sakerna. King soba gör iaf, enligt mig, goda nudlar på lite olika mixer (sötpotatis + bovete, bovete, hirs+råris, pumpa,....). Kostar såklart mer än ICA basic snabbmakaroner.
Sen kanske du kan använda rågmjöl eller något istället för vetemjöl och göra lite hyfsade pannkakor/pajdeger/whatever på det. Och havregryn fungerar ju galant fortfarande.
Är väl mest vettigt bröd som är lite meckigt när man lever vetefritt. Viss "enkelhet" försvinner för man måste undvika vissa saker men man lär sig snabbt navigera.
Som trendkänslig person undvek jag vete när det var inne. Lärde mig en del sånt här. Nu råkar jag bo precis bredvid en ICA med väldigt bra sortiment för veggos/lchfare/glutenfria/hippies-som-borde-klippa-sig-och-skaffa-ett-jobb/annat-löst-pack
Hahaha, låter super! tror det blir jobbigt i början bara, det är bara att vänja sig vid det som spökar för en!
Annars kan du också kolla in hur man gör LCHF bröd, där finns en del helt ok.
Riktigt gott knäckebröd som hela familjen äter av trots att det bara är jag som inte tål gluten:
https://sp.yimg.com/ib/th?id=HN.608049124836442884&pid=15.1&P=0
Var på Ica idag skulle handla, såg att den har veteprotein :( då blir det inte denna knäckebröd iallafall...
Var på Ica idag skulle handla, såg att den har veteprotein :( då blir det inte denna knäckebröd iallafall...
Det verkar ytterst märkligt att den skulle ha veteprotein i sig, gissar att du har läst fel.
Maverick
2015-02-20, 15:27
http://www.wasabrod.se/produkter/knackebrod/gluten-och-laktosfritt-knackebrod/
Ingen vete i det.
http://www.wasabrod.se/produkter/knackebrod/gluten-och-laktosfritt-knackebrod/
Ingen vete i det.
Jag såg det nu! Det var oxå en grön förpackning, men tack för ni rätta mig!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.