handdator

Visa fullständig version : Lite dum fråga men.. Riskokare?


Ozziking
2015-02-13, 18:11
.. Ja.

Blir det någon skillnad när man kokar ris i en s.k. Riskokare eller i vanlig kastrull? Aldrig testat nämligen (tror jag), men är nyfiken. Går det fortare eller vad är för respektive nackdelar med mojängerna? :d

ftcyber
2015-02-13, 18:20
Smidigt o bra enligt mitt tycke, man behöver inte hålla koll heller när man koka ris i riskokare.

drkrupp
2015-02-13, 18:36
Använde min riskokare senast idag. Har kokat ris i kastrull en gång i mitt liv tror jag...

Tomten
2015-02-13, 21:39
.. Ja.

Blir det någon skillnad när man kokar ris i en s.k. Riskokare eller i vanlig kastrull? Aldrig testat nämligen (tror jag), men är nyfiken. Går det fortare eller vad är för respektive nackdelar med mojängerna? :d

Om du köper en high-tech japansk riskokare så blir det skillnad

http://www.yumasia.co.uk/rice-cookers/5-cup-capacity/ysq10#.UXQOJ7WGFCg

Shqypnia
2015-02-13, 23:21
Det bästa är väl att man inte behöver hålla koll. När det är klart, stängs den av.

Ozziking
2015-02-14, 11:18
Tänkte mer om det blev någon skillnad på riset, smak/klibbmässigt.

Morsan hade tydligen en riskokare, så ska nog testa den! :D

Aliaas
2015-02-14, 11:52
mest tror jag man använder den för enkelhetens skull då det inte bränner fast som det gör för mig lik förbannelse (därför jag typ aldrig äter ris). Annars funkar ju boil.in-bag om man har mitt problem :P

StarkaUlf
2015-02-14, 15:41
mest tror jag man använder den för enkelhetens skull då det inte bränner fast som det gör för mig lik förbannelse (därför jag typ aldrig äter ris). Annars funkar ju boil.in-bag om man har mitt problem :P

Eller koka det i mycket vatten utan lock, likt pasta. Sen häll bara bort det överblivna vattnet. Då bränner det aldrig fast :) Rör om en gång i början och eventuellt en gång i mitten av tiden, men det brukar inte behövas.

Danne2k
2015-02-14, 17:58
Teflonkastrull..

DudX
2015-02-14, 21:57
Höftar alltid ris i kastrull. Funkar fint. Bränner aldrig, oavsett beläggning i kastrullen.

century
2015-02-17, 13:24
Som andra nämnt kan det ju inte bränna, jag använde min riskokare flitigt tills jag köpte den här:

http://www.tupperware.se/xbcr/nordics/016817-easyrice_rdax_288x162.jpg

Riskokare för mikron :d Funkar fint med bulgur och andra gryner också, tar max 10 minuter. Klockren!

mattilainen
2015-02-17, 16:29
jag skulle inte överleva utan riskokare.