handdator

Visa fullständig version : Färska köttbullar/prinskorv i frysen - oätligt efter 2-3 veckor


svag74
2015-02-12, 22:20
Varför blir köttbullar/prinskorv man fryser så sjukt äckliga efter 2-3 veckor i frysen?
I fryspåse med tajt klämma på.
Köper man normalstora paket hinner man ju inte få i sig allt på en vecka.

Helt makalöst illa smakar skiten, får ofta slänga de sista.
Nån mer som märkt detta?

Hur är det med frysta köttbullar, som är frysta från början?
Smakar de skunk direkt man får hem dem, eller håller de sig bättre av nån anledning?

Gober
2015-02-12, 22:31
Prinskorv äter jag inte, men köttbullar jag har många gånger fryst in och de smakar gott. Hur tinar du upp maten?

svag74
2015-02-12, 22:40
Prinskorv äter jag inte, men köttbullar jag har många gånger fryst in och de smakar gott. Hur tinar du upp maten?

Det blir ju värre varefter veckorna går, så tror inte tiningen är problemet.
Men jag tar fram dem en timme innan kanske, sen full fart i mikron två minuter.
Prinskorvarna i panna såklart.

Kör du färsta kötbullar, typ Scan eller så, och fryser in?

F Ultra
2015-02-12, 23:29
Köttbullar i micro har väl aldrig smakat bra? Brukar ta fram dem frysta och lägga direkt i en panna på svag värme och sedan öka värmen efter några minuter när de tinat.

svag74
2015-02-12, 23:34
Köttbullar i micro har väl aldrig smakat bra? Brukar ta fram dem frysta och lägga direkt i en panna på svag värme och sedan öka värmen efter några minuter när de tinat.

Är ju precis samma mer prinskorven, som steks.
Gott färskt, ok efter en vecka i frysen, äckligt efter två veckor i frysen, oätbart efter tre veckor.
Typ så.
Precis samma förlopp för bägge produkterna.

Frysen måste torka ut köttet eller nåt annat?
Har vanlig enkel frys iofs, ej sådan där nymodig självavfrostande, vilket jag antar gjort saken än värre då de jobbar genom att ta bort fukt.

OneManArmy
2015-02-13, 06:48
köp bättre fryspåsar?

Blue Nine
2015-02-13, 18:24
Kolla temperaturen i frysen.

Gober
2015-02-13, 18:34
Det blir ju värre varefter veckorna går, så tror inte tiningen är problemet.
Men jag tar fram dem en timme innan kanske, sen full fart i mikron två minuter.
Prinskorvarna i panna såklart.

Kör du färsta kötbullar, typ Scan eller så, och fryser in?

Nej jag äter inte halvfabrikat, trodde vi pratade om hemgjort. Och jag tinar på långsam värme i ugn.