handdator

Visa fullständig version : Ont i ankeln


mattepatte
2015-01-28, 07:25
Alltid är det något eller hur?

http://oi58.tinypic.com/307pv7m.jpg

Har börjat ömma här, insidan av vänster fot.
Från att ömma i knäna till hit vid terränglöpning.

Kommer troligtvis att gå över men vet inte hur länge jag står ut att vila.

Tankar?

Citerar mitt inlägg från stora löpartråden, har svårt att sätta fingret på exakt var det gör ont, men det är kring detta området, har inte blivit bättre på ett tag nu, gör inte jätte ont men blir som sagt inte bättre heller.

Scratch89
2015-01-29, 23:00
Det ser ut att vara i närheten av senan till tibialis posterior. Inte otroligt att den kan ha blivit överansträngd eller fått sig en törn vid löpning på ojämnt underlag. Har du ont under foten också?

Har du inlägg i skorna? Är du plattfot eller har du höga fotvalv? Har du tränat någon (p)rehab?

mattepatte
2015-01-30, 19:18
Har inte ont under foten, eller jo det har jag förresten, mitt fotvalv känns tillplattat men jag tror inte att fallet är sådant, kan få ont ganska omgående när jag tar en promenad, men å andra sidan joggade jag 1 mil idag utan problem (!).
Även detta är ingen stor smärta, mer en känning om man vill formulera sig så.

Det kan absolut vara en överansträngning från löpning, har för mig att det började värka efter löpning, men det borde ha blivit bättre nu för det var väldigt längesedan första känningen.

Jag försöker hålla mig aktiv, har en teori att skadan tillkom av att jag var ovan vid att löpa för att sedan ge mig ut och springa milen, tänker att man inte kan vila sig till att bli okej när skadan för första gången kanske tillkom från ovana.

Har inga i-lägg, har höga fotvalv, har inte tränat någon prehab, vet vad rehab är men prehab, uppvärmning helt enkelt (typ)?.

Har dåliga arbetsskor som också kan vara en orsak, just nu joggar jag i Vibram Fivefingers och det känns bra, bättre än joggingskor, inbillar mig att det stärker upp senor och muskler. Joggade i löparskor när skadan uppkom.

Fortsätter smärtan så får jag nog uppsöka någon specialist.