Jansson_84
2015-01-23, 18:48
Tja
Jag har läst mig till att ~30gr protein från vassle är optimalt för proteinsyntesen och mer än så inte bidrar till någon mätbar positiv effekt.
Min fråga är om det även gäller andra proteinkällor som t.ex. kvarg?
Jag kan trycka en 500grams kvarg vid ett tillfälle och det ger kring 60gr protein. Är det bättre att dela upp den till två mål mat?
Det är väl ändå själva totala mängden protein som spelar roll sett över dagen, och inte att maxupptaget per tillfälle inte tas upp av kroppen eller ombildas det till något annat?
Jag har läst mig till att ~30gr protein från vassle är optimalt för proteinsyntesen och mer än så inte bidrar till någon mätbar positiv effekt.
Min fråga är om det även gäller andra proteinkällor som t.ex. kvarg?
Jag kan trycka en 500grams kvarg vid ett tillfälle och det ger kring 60gr protein. Är det bättre att dela upp den till två mål mat?
Det är väl ändå själva totala mängden protein som spelar roll sett över dagen, och inte att maxupptaget per tillfälle inte tas upp av kroppen eller ombildas det till något annat?