handdator

Visa fullständig version : Kalorier i Kycklingbröst


Adrianite
2014-12-25, 15:36
Hej,

Jag har en snabb fråga ang. kalorier i frysta varor såsom t.ex kycklingfiléer.

Står 95 Kcal/100g på baksidan av paketet, innebär det att man får ta 95 x 20 (1900 Kcal) för att få ut kalorierna, sedan delar det på rå vikt efter att kycklingen tinat (säg 1600g kvar dvs. 1900/16 = 119 Kcal/100g) och sedan delar det på tillagad vikt? (säg 1100g kvar 1900/11 = 161 Kcal/100g).

Är detta korrekt räknat för att få ut kalorierna per 100g för tillagad kyckling? exkl. eventuella kryddor och olja osv.

King Grub
2014-12-25, 15:57
Om du har värdet för tillagad vara är det väl bara att väga efter tillagning?

Adrianite
2014-12-25, 16:57
Om du har värdet för tillagad vara är det väl bara att väga efter tillagning?

Det värdet har jag inte. Endast det frysta värdet på 95 Kcal/100g.

Beroende på hur mycket vatten som går ur under tillagning så får jag ut det tillagade värdet.

Undrar då om det stämmer så som jag angav att jag gjort i TS eller inte; t.ex 95 Kal/100g anger det fryst vara eller upptinad vara?

Magnus N
2014-12-25, 18:01
om du nu har 2kg kyckling otillagat och värdet på det är 95kcal/100 har du 1900kcal totalt i påsen, det kommer rimligtvis inte förändras vid tillagning utan du kommer fortfarande ha den mängden kalorier kvar.

ta nu den vikten kycklingen har efter tillagning och dela med totalt kcalmängden så har du kcal/tillagad

NICKXXXXXX
2014-12-26, 03:43
Jag har alltid vägt min kyckling efter att den tinat. Ska börja köpa färsk kycklingfilé nu istället. Mycket simplare