handdator

Visa fullständig version : Lite frågor kring protein


Extremen
2014-09-28, 19:54
Det finns protein i nästan allt, men jag har alltid undrat om det finns någon skillnad mellan protein från exempelvis ägg och pasta. 100g pasta innehåller 11-12 gram protein om jag inte har fel och ett ägg innehåller 7g protein sägs det. Är det skillnad mellan proteinerna? Förr räknade jag inte protein från pasta/ris:S

Hur mycket protein?
Vanligaste frågan men hur mycket anser att man ska ligga på om man ska bygga maximalt. Olika studier visar olika resultat, olika bodybuilders har olika åsikter. Jag har hört från en bodybuilder som har tävlat i stora tävlingar att han "bara" äter 2g per kg kroppvikt off season, i hans fal blir det 200g.

Hur mycket muskler man har påverkar protein intaget.
Hur skulle det då se ut för en bigger loser? 200kgx 2g blir det nästan en halvt kg protein ?


Säkert har ni själv varit med om att man har underskottat protein av olika anledningar. Jobb/stuider/ tidsbrist o.s.v. Var går gränsen för att inte tappa muskler om man ligger balans i kcal?